Soros György sürgette az Európai Uniót, hogy nyújtson anyagi támogatást a „társadalmi kirekesztés legsúlyosabb ügyének” rendezéséhez.

Forrás: Magyar Rádió
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
másvirág
Mi cigányt adunk! Cserébe darabonként egy $ kérűnk. Áll az alkú ? Jó biznisz?
luciferi
@másvirág: 1 milla dolcsi? Nem is rossz! Már csak vevő kéne!
Na, ez a nehéz ügy ebben a biznyákban!
luciferi
@másvirág: jut eszembe! A Gyuri nem venné meg őket, ha már így szereti őket? Elférne mind az 1 milla a birtokán...
barnan
Szerintem három dolgot tehetünk.
Fejünket homokba dughatjuk és élhetünk úgy mint eddig, általában utálattal tűrjük magunk mellet a cigányt és a cigány utálattal tűri maga mellett pl. a "magyart". Ha valahol fellobban a tűz, azt lokálisan oltjuk.
Megoldásként jöhet még a mesterséges telepek iránya, erről is hallhattunk ötleteket.
S harmadikként Soros által felvázolt vonal, foglalkozni kell a dologgal s ami lényegesebb, tenni érte.
Igen a romák viselkedése legtöbbször (majd mindig) alátámasztja a sztereotípiákat, de azt is látni kell, hogy vannak pozitív példák is. Azoknak a romáknak, akik másként szeretnének élni, nincs lehetőségük, nem tudnak szocializálódni maguk erejéből, így saját közösségükbe süllyednek. Ez pedig így, egy örök körforgást fog eredményezni. De amit látnunk kell, a romák száma nem csökken, ellenkezőleg. Az egész romaságot "megváltani" reálisan nézve képtelenség, de meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy legyen alternatívájuk, sőt ez kevés, be kell őket vezetni ezen alternatívába, hogy "érezzék" milyen az élet ezen oldalon, a saját érdekünkben is. Ehhez kevés egy ország, ehhez nagyobb mérvű összefogás kell és rengeteg pénz. Nem segélyeket kell osztani, azt felélik, hanem olyan programokat kell indítani, amelyek ezen szocializálódást veszik célba, már közvetlenül gyerekkorban. Kezdve az oktatással, munkahelyek teremtésével, egyéb programok indításával és természetesen a körülményeik javításával. Ha csak részleteiben kezeljük a helyzetet, mint eddig (pl. körülményeik javítását vesszük célba, ...), azzal szerintem csak magunk előtt görgetjük a kak... Számolva persze a rengeteg sikertelenséggel, a lemorzsolódásokkal, azzal, hogy teljesen szocializálni egy egyént talán nem is lehet (nem tudom), de lépésenként hiszem, hogy lehet haladni, nem látok más emberi kiutat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.