Nem tartották be ígéretüket az európai nagybankok és biztosítók: ahelyett, hogy megtartották volna görög kötvényeiket, az elmúlt évben jelentősen csökkentették ezek állományát könyveikben - derül ki a Wall Street Journal (WSJ) összefoglalójából. A következő három évben 64 milliárd euró értékű görög adósság törlesztése válik esedékessé, és az eurózóna kormányai abban bíztak, hogy ebből 30 milliárdot továbbgörgetnek a magánhitelezők

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Csubaka
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Január
Ugyanmár mit vártak, magánbank nem fog Eus érdeket képviselni, ahhoz kellene egy kis lokálpatriótizmus, ez ma már nincs. A bankok nem jótékonysági intézmények. Csak a saját jól felfogott érdekeiket képviselik, Azt, hogy egy adott ország érdekét képviselje a bank, a banknak állami tulajdonban kellene lennie.
Csak itt mindenütt a szolgáltató államot erőltették/ akarták bevezetni, ez bizony megbukott, mert hogy ilyen nincs - valakinek kordában kellene tartani a "népséget". Egy szegény szolgáltató állam nagyon kiszolgáltatott a gazdaság szereplőinek. Ahhoz, hogy az állam megtudja "védeni" az országa polgárait nem árt gazdagnak lennie, mert akkor nem kiszolgáltatott a többi szereplő - pl. a bankok - felé.
csutak
@Csubaka: Erről írtam barátom, hogy a tőkét nem lehet Orbánosan regulázni.
Lám Mutti Merkel bicskája is beléje törött:(
Csubaka
@csutak: Én pedig azt gondolom, hogy igenis meg lehet regulázni!
Egyszerűen a törvényeket be kell tartatni még azon az áron is, hogy leszarjuk a bankok "JÓL FELFOGOTT ÉRDEKÉT"!!!!
A legnagyobb hazugság amit nem tudnak (vagy talán már nem akarnak) felismerni az EU politikusai, hogy ők nem a multik piaci érdekinek képveseletét látják el Brüsszelben, hanem a kontinensen élő nemzetekét! Már pedig valamennyi nemzet és általában a szövetség közös érdeke, hogy az államok polgárai anyagi és létbiztonságban éljenek, a közterhek elviselhető szinten tartásával az emberi méltósághoz illő létet biztosítsanak.
Ma az EU "legfontosabb" problémája a gazdasági függőségek kialakítása, fenntartása!
Egyértelműen bizonyítható, hogy az EU vezető országai, mai gazdasági erejüket a kisebb, kiszolgáltatottabb EU tagállamok "piaci gyarmatosításával" érték el! A krízis helyzet közelében vegetáló Dél-európai, keleti és balti országok szinte mind az EU brutálisan torzult gazdaság politikájának az áldozatai. Brüsszel ma már szinte semmit nem irányít. Európa teljes gazdasága és piaca a magát politikailag függetlennek valló IMF és az Európai Bankszövetség irányítása alatt működik és kézzel fogható politikai nyomást gyakorol az egyes országok kormányaira saját gazdasági hatalma és politikai befolyásának növelése érdekében! Pedig ezek a bankárok is ÁLLAMOK POLGÁRAI és az egyes államok törvényeinek következetes és könyörtelen alkalmazásával bizony mondom megállítható lenne a "profit növelés minden áron folyamat", hiszen helyenként (lásd Görögország) már az emberiség ellen elkövetett bűntett kategóriába sorolhatók azok a pénzügyi spekulációk, manőverek amelyekkel egész országok lakossága, sőt nyugodtan állíthatom, hogy azok leszármazottai is kamatrabszolgájává váltak az egyre mérhetetlenebb bankár kapzsiságnak!!!
csutak
@Csubaka: A gond ott van, hogy a bank önálló entitás a nemzet testén és azon élősködik.
Sajnos megvannak az eszközeik arra, hogy a számára nem tetsző kormányt megregulázza, lásd: Gyurcsányt és Csányit!
Én bizony úgy vágtam volna ki a zsaroló Csányit, hogy saját taknyán csússzon vissza az édes anyukája elé!
De nem, nem szabad, mert akkor ki finanszírozza meg az államot?

Tudod, ez egy oltári 22-es csapdája!
Csizmás Kond
@Csubaka: Ebben tévedsz. Igenis ott a bankok, a multi érdekeit képviselik, és csak álcának használják a mi nevünket.
Példaként vegyük Görögországot, Most hogy tönkre ment még egyetlen szóval sem említik, hogy a munkahely nélkül maradt , átvert, kisemmizett embereknek meg kell téríteni a kárukat, hanem most is arra összpontosítanak, hogy milyen sarcot, adót kell kivetni, milyen megszorításokat kell hozni, hogy a pénzük a bankjaik kárt ne szenvedjen.
palika
Amióta eszemet tudom, utálom az összes bankot és multit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.