2016-ig választ kell találnia az erdélyi–partiumi magyar választókat képviselő alakulatoknak arra, hogyan mozgósítsák potenciális szavazóikat. Ha ez nem sikerül, nagyon nagy baj lehet. Kiütéses győzelmet aratott a vasárnapi romániai parlamenti választásokon az április óta kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL), így keleti szomszédunk életében mindenképpen lezárult egy 2004 óta tartó időszak. Nyolc évvel ezelőtt meglepetésszerű győzelmet aratott a jobboldal és vezetője, Traian Basescu. Az elmúlt közel egy évtizedben a szociálliberális táborral szembeni oldal a gazdasági válság és képviselőik elvándorlása miatt mostanra gyakorlatilag szétesett, társadalmi támogatottságuk eltűnt. Mindezek ellenére Victor Ponta és az általa összetákolt szövetség egyáltalán nem tűnik annyira stabilnak, mint azt a külső szemlélővel láttatni akarják.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A következő évek legnagyobb kérdése az erdélyi–partiumi magyar politikai elit számára az lesz, hogyan képesek legalább olyan arányban elvinni potenciális híveiket, mint amekkora a többségi román részvétel."
Dr. Felipe
A magyarság már akkor bajba került mikor köteles lacika először átlépte a román határt.
silber13
Tegnap láttam a tvben a Birodalmi fővadászkáplánt. Egy kétségbeesett macskanári benyomását keltette és az RMDSZ-nek pitizett, figyelmükbe és kegyelmükbe ajánlva a többi pártképződményt! Összefogásról papolt, meg- és a kibékülést szajkózta Kilógott a lóláb, mindenáron próbálta menteni, amit hibbant főnökével együtt elcseszett.. A lököttje tudhatná, hogy az atamánja szemében ő a bűnös, meg mindenki más, a csúti törpe szent és sérthetetlen!
nyanya001
Kövérék betették a lábukat meg is lett az eredménye !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.