Jovanka Broz, a néhai jugoszláv elnök, Josip Broz Tito 88 éves özvegye szerint férje "jobban szerette a nőket, mint Nagy Szulejmán szultán". Jovanka hosszú évek után most először fedte fel magánéletét Titóval a Slobodna Bosna című Banja Luka-i napilapnak. Az idős hölgy arra utalt, hogy sok muszlimhoz hasonlóan Titónak is négy felesége volt, bár természetesen nem egyszerre. Életrajzírói a négy feleség mellett számtalan szeretőről és 17 gyermekéről tudnak. Az idős asszony elmesélte, hogy közös életükben egy pillanatig sem volt zavaró a köztük levő 32 év korkülönbség, "mindig figyeltünk egymásra" - mondta. Jovanka Budisavljevic likai (Horvátország délnyugati hegyes vidéke a Plitvicei tavakkal) szerb partizánlány 1952-ben, 28 évesen kötött házasságot az akkor 60 éves Titóval és haláláig (1980) vele maradt. Az özvegy elbeszélése szerint már az antifasiszta felszabadító harcok idején, a főparancsnokságon együtt dolgoztak, de Tito akkor szerelmes volt Zdenka nevű titkárnőjébe, aki...

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Az özvegy elbeszélése szerint már az antifasiszta felszabadító harcok idején, a főparancsnokságon együtt dolgoztak, de Tito akkor szerelmes volt Zdenka nevű titkárnőjébe, aki azonban 1946-ban meghalt.

Jovanka és Tito között szorosabb kapcsolat akkor alakult ki, amikor 1947-ben elkísérte Titót Szlovéniába egy sérvműtétre. Az operáció nem volt egyszerű, komoly komplikációk is felléptek. "Azokban a napokban állandóan mellette voltam, és hogy gyorsabban teljen az idő, fölolvastam neki irodalmunk legszebb romantikus elbeszélő költeményeiből, köztük a boszniai szerb Aleksa Santic és a horvátországi szerb Branko Radicevic verseiből. Ő ezeket a költőket nem ismerte, de az volt az érzésem, hogy élvezettel hallgatta" - tette hozzá Jovanka, megjegyezve, hogy Tito akkor "hódolt be" neki."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hopppá
@Pilóta: Ctrlc-Ctrlv, esetleg saját kútfőből mivel tudnád kiegészíteni, vagy véleményezni?
Pilóta
@Horizont: 16:57
A lazaságról nem tudok, azt azonban láttam, hogy jugóban már légkondicionált, mozgólépcsős áruházak voltak, dugig nyugati árúkkal, amikor nálunk még nem:-)
Pilóta
@Horizont: 17:13
Róluk nem, de gondolom csajuk sincs, nem nekik olyan jól:-)
Tompika viszont kaszál:-)))
sokanvagyunk
Milyen kitálalás? - eddig is ismert volt.
@Pilóta: A jól védett rezidencián normálisabbnak is tartom a hírességek fogadását, mint egy város megbénítását a konvojok grasszálásával.
Tapasztalatom szerint tisztelték és szerették az emberek, a legutolsó fagyizóba is ki volt rakva a kép róla - nem utasításra! Jugoszláviában bármely nyugati valutával lehetett adni-venni, amikor nálunk büntették ha valaki otthon valutát tartott. Hazautazás után vissza kellett (volna) váltani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.