Atombombával akarták felrobbantani a Holdat Houston — Atombombával akarta felrobbantani a Holdat az USA kormányzata az ötvenes években, hogy így zárja ki az oroszokat a bolygóért folytatott harcból. A több mint ötven év után nyilvánosságra hozott projektet tudományos kutatóm unkának álcázták volna, nehogy hidegháborús ellenfelük megneszelje a dolgot. A bombát, amely a második világháborúban, Japánban, Nagaszakiban ledobott Fat Man pontos mása lett volna, egy rakéta juttatta volna a Holdra, ahol annak a becsapódáskor kellett volna felrobbannia. Jelen fizikai ismereteink szerint a robbanás nem okozta volna a bolygó pusztulását, de azért így is beláthatatlan következményekkel járt volna. A legnagyobb problémát az okozta, hogy a NASA nem bízott abban, hogy a rakéta a fellövéskor nem robban fel, és

Forrás: webhirek.com
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dömdödöm
azt jobban elhinném hogy a ruszkik akarták szétlőni a holdat ,az valahogy jobban hihető hír lett volna .
painkiller
Azt se felejtsük el ha nem lenne a hold akkor több meteor találná el a Földet.
verőce21
Nem állítom, hogy kacsa ez a hír, de ehhez hasonló baromságokat százával "gyártottak" az USA-ban a hidegháború idején. :(
SLAakku
@verőce21: Gondolj csak Fidel Castrora hány merényletet követtek el ellene.
verőce21
@SLAakku: Igen, rémlik egy olyan merényletterv is vele kapcsolatban, hogy éjszaka leborotválják a szakállát és akkor elpártol tőle a nép, mert a szakállától karizmatikus. :)
SLAakku
A Study of Lunar Research flights és a Study of Lunar Research flights projekthez a számításokat Carl Sagan csillagász végezte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.