A svájci kormány megakadályozta, hogy egy helyi cég sífelvonókat exportáljon Észak-Koreába, a Kim Dzsong Un diktátor által megálmodott síközpontba. Bern a kommunista országgal szembeni kereskedelmi szankciókra hivatkozott. Kim Dzsong Un nemrég jelentette be, hogy az év végéig el kell készülnie egy világszínvonalú sícentrumnak az ország keleti részén található Maszik-hegyen. A tervek 110 kilométer hosszúságú pályarendszerről, egy hotelről, felvonókról és egy helikopter-leszállóhelyről szóltak. Az ország gazdasági helyzetét tekintve igen ambiciózus - egyesek szerint a lakosság éhezése közepette egyenesen ízléstelen - terv sokak szerint összefüggésben van azzal, hogy Dél-Korea 2018-ban téli olimpiát rendezhet. Mások úgy vélik, hogy a fiatal diktátor saját gyermekkori élményeit akarja feleleveníteni a költséges projekttel, Kim ugyanis Svájcban járt középiskolába, ahol állítólag síelni is megtanult. Azt, hogy az észak-koreai vezetőnek szívügye a síkomplexum, jól mutatja, hogy a hétvégén...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Csak nehogy rakéta siló legyen az a sícentrum. Még szerencse hogy a mi kedves vezetőnk nem szeret síelni mert akkor már itt állna az alföldön a Himalája.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szvetlana
Mondhatnám, hogy nevetséges, de inkább tragikus :(( Az okok ismertek.
Dr. Felipe
Csak nehogy rakéta siló legyen az a sícentrum. Még szerencse hogy a mi kedves vezetőnk nem szeret síelni mert akkor már itt állna az alföldön a Himalája.
bretagne
Minha nálunk is történne hasonló, csak nem síparadicsommal! Valószínű, hogy ott nem szeretik a focit!
coyote3
@nyanya001: Pont ez jutott eszembe: Ott síparadicsom, itt stadionok...
A Tündik bündije
Nálunk meg stadionok épülnek egy cezaromán elme miatt, ez sem jobb...

@Dr. Felipe: Most képzeld el, ha a mélytengeri búvárkodás szerelemese volna...
Hellcat
Stadionokat épít az éhező Magyarország...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.