Ukrajna felosztását javasolja Lengyelországnak, Magyarországnak és Romániának Vlagyimir Zsirinovszkij, a szélsőségesen populista Liberális Demokrata Párt elnöke, az orosz Állami Duma alelnöke – értesült a TVP1 lengyelországi tévé.

A tévé híradása szerint – amelyet az UNIAN ukrán hírügynökség is idézett – az orosz alsóház alelnökének erről szóló "hivatalos" levelét megkapta a lengyel, a magyar és a román külügyminisztérium is.

A radikális megnyilvánulásairól és kirohanásairól ismert politikus azt javasolja Varsónak, hogy követelje népszavazás kiírását öt nyugat-ukrajnai terület, a volhini, a lvivi, az ivano-frankivszki, a ternopili és a rivnei megye csatlakozásáról Lengyelországhoz.

Zsirinovszkij levelét megkapta állítólag Budapest és Bukarest is: szerinte Magyarországnak Kárpátaljára, míg Romániának Csernyivcire kellene igényt tartania. Ukrajna számára csak az ország középső része maradna, amely a lengyel tévé honlapján az ukrán zászló színeivel, kékkel és sárgával van feltüntetve.

A TVP1 szerint a lengyel külügyminisztériumban "furcsának" találta a levelet. Közölték, hogy Vlagyimir Zsirinovszkij "illedelmes" választ fog kapni felvetésére.

Zsirinovszkij már korábban is javasolta Ukrajna felosztását. A parlamenti pulpitusnál azt hangoztatta, hogy Kijev sosem egyezik bele Ukrajna föderalizációjába, mert ez esetben "nem lesz mit irányítania". A TVP1 szerint Zsirinovszkij úgy fogalmazott, hogy mindig fiaskóval értek véget Ukrajna kísérletei az állam létrehozására. Azt mondta, hogy "Luck, Lemberg (Lviv) és Ternopil lengyel föld".

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pisti271
Ha meghallják, hogy nálunk 1000 Ft a cigi, 400 a benzin,
rögtön nem lesz kedvük hozzánk csatlakozni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sakál
Nem sok beleszólása van a nagyok dolgába neki sem, de természetéből adódóan nem bírja befogni a pofáját, szereti a balhékat, igazi gyöngyszem az orosz politikusok között.
Dr. Felipe
Persze, megint mi nyerjük a legkevesebbet mi? Egy frászt. Osszuk fel Oroszországot is. Sztálingrád már a miénk meg a Don kanyar is.
Január
@Dr. Felipe: Oroszországot is nagyon szerették volna egyesek felosztani...
Van itt gond a belgáknál a flamand-vallon vita, Cseh-magyar viszonylatban a Benes dekrétum, Trianonról nem is beszélve.
Habár volt anno egy Helsinki megegyezés, ahol deklarálták az államok a határok sérthetetlenségét, de a politikában is sohase mond azt, hogy soha...
darwin
@1magyar: De milyen jól járnánk.A határ környékén van néhány magyar,a többi meg cigány.De annak is a legalja.Hát nincs nekünk elég belőle?
Fradigege
Kárpátalját a cselák-tót kapta meg, csakúgy ajándékba. Mivel az I. világháború nekünk úgy ért véget, hogy: Oké! Szia poén! Mindenki menjen haza. Game over. Nem letettük a fegyvert vagy megadtuk magunkat. Sőt, Magyar területeken nem volt csata az 1916-os oláh betörést leszámítva, amit 1 hónap alatt elsöpörtünk. Egyszerűen mindenki haza ment. Haza küldték. Aztán visszatért Kárpátalja. Majd a muszka lerohanása után a II. világégés végén a szovjetunió kapta meg. Ez széthullott, majd belepottyant ukrajna ölébe. A muszka hacolt és rabolta eltőlünk, nem a muszkát utáló, német talpnyaló ukrán. Hitler megdöbbent, hogy ezek csatlakozni akarnak hozzájuk. Ő ezeket eléggé lenézte. A szegény lengyelekre is azt mondta: ki kell írtani őket, mert még rabszolgának sem jók. Kárpátalja nem a hazájuk. Mert ha az ő hazájuk lenne, akkor vigyáznának rá. Folyamatosan meggyalázzák a Vereckei emlékművet. A ruszin sem ismeri el őket. Ők is inkább velünk élnének egy hazában. Nem jó, hogy a szar ukrán ott fészkel. Nekünk is beszólt két díszgyökér-valami kopasz sorkatonák lehettek, ott csicskáztatták őket a Munkácsi várban-, hogy ez ukrajna. Mi meg mondtuk nekik szovjet soldat. Szovjetek vagytok. Néztek.
Fradigege
Egy volt kollégám pedig azt mondta. Elment még annak idején kocsival Kijevbe. Ahogy elhagyta a Kárpátokat, ott csak cigányokkal találkozott. Ott mindenki cigány. Kijevig csak cigány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.