A NATO a jelenlegi állapotában nem tudná megvédeni a balti államokat egy esetleges orosz támadással szemben – írta a Der Spiegel a szövetség egy titkos jelentéstervezetére hivatkozva. A német hetilap vasárnapi számában ismertetett elemzés szerint nagyjából hat hónapig tartana, mire a NATO hagyományos fegyveres erővel reagálni tudna egy orosz támadásra a Baltikumban. "Az oroszok győzelmi felvonulására sem érnénk oda időben" – idézett a lap egy német kormányzati szakértőt. A még formálódó jelentés szerint "destabilizáló és veszélyeztető hatást gyakorol" az Oroszországgal határos és az Oroszország "közeli szomszédságában" fekvő NATO-tagországokra, hogy Moszkva "rövid időn belül és tetszőleges helyen" képes "helyi vagy regionális katonai fenyegetettséget teremteni". Oroszország "szándéka és képessége jelentős katonai akciók végrehajtására különösebb előzetes figyelmeztetés nélkül messze ható fenyegetést jelent az euroatlanti térség biztonságára és stabilitására" – tették hozzá a NATO...

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
A híradóban valamelyik főokos azt mondta hogy senki nem akar harmadik világháborút.
Sajnálattal közlöm hogy de igen.Sokan dolgoznak azon hogy ne legyen és sokan azon hogy legyen-egyelőre ők vannak többen - és nekik van politikai hatalmuk. Pl. :OV döntései is a harmadik világháború kirobbantását segítik - és ő csak egy kicsike báb a nagy játszmában és természetesen megint a rossz oldalra nevezte be MAgyarországot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.