Magyar érdekeltségű orosz bankot is érintenek az Egyesült Államok minden eddiginél szigorúbb szankciói. A szankciókat az ukrán konfliktus miatt hozták Oroszország ellen.

A tiltólistára került Vnyesekonombank nem csak a magyar Dunaferr tulajdonosa, de a paksi atomerőmű bővítésére szánt hitelcsomagnál is ő az egyik ügynök. Egyelőre nem tudni, hogy az EU is tiltólistára teszi-e majd a bankot, de egyébként össze szokták hangolni a két listát az Egyesült Államokkal. Ha igen, az baj lehet a paksi bővítésnél.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Remélem elkaszálják az egészet, mert én csak jót akarok, még az "úgynevezett" "mi, magyaroknak" is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
Remélem elkaszálják az egészet, mert én csak jót akarok, még az "úgynevezett" "mi, magyaroknak" is.
bencemacska
Nem azért van ez az egész orosz barátság, pénz mutyi, mert Juscsenkót szeretnék utánozni egyesek?
rugacs
Azért jó lenne már eldönteni, orosz vagy ukrán vezetése (tulajdonosa) van a Dunaferr-nek?!
Mert Jevgenyij Tankilevics ugyebár ukrán, a bank viszont orosz.
S mivel az oroszok és az ukránok nem igazán vannak jóban, ez ránk nézve sem túl szerencsés.
Jobb lenne az eredeti terv szerint visszavásárolni, azok meg nyírják ki egymást, ha akarják.
JAJMÁR
@rugacs: 08:47 Nyugi, azonos az érdek, nem fogják emiatt egymást kinyírni. Nem véletlenül kell nekik a Dunaferr.
Nekünk meg jobb így, hiszen évek óta csak veszteséget termel. Attól még, hogy egy vállalatnak a magyar állam a tulajdonosa, nem lesz nyereséges. (Sőőőőtttt!)
Érdekes a gondolkodásod, - meg a többi mélymagyarnak - minden áron vissza akarjátok szerezni a múltban dicső üzemeket! Nagy részük már nem volt életképes a nemzetközi piacon.
Hiába gyártasz Te rengeteg terméket, ha a kutyának se kell! Hiába gyártasz Te jó terméket, ha drága, és jóval olcsóbban ua. gyártja más! Érti???
Ezek kidobott pénzek. A Dunaferr ideje lejárt.
Figyeld meg a multikat, mit csinálnak? Idejönnek, alkalmaznak, aztán, ha már nem éri meg nekik, azonnal bezárják a gyárat. Nem dobálják bele a pénzt, és nem siránkoznak.
Nem akarunk összeszerelő ország lenni? Ki kényszerít? Vannak már állami megrendelésekből milliárdossá gazdagodott vállalkozóink, lehet utánozni a multikat.
Ja, hogy ahhoz ötlet kellene, befektetés, piackutatás... mennyivel kényelmesebb az Eu. támogatásaiból éldegélni. Pedig egy-két jó ötlettel idővel lehetnénk az anyaország, akik, - de szép lenne - kiviszik az "összeszerelő" üzemeket olcsóbb országokba, a hasznot pedig hazahozzák, befektetik, újabb munkahelyeket létrehozva.
Ezt miért nem mondogatjátok? - nem mások a hibásak, hanem mi - ! Az egész "ötletelés" kimerül a Paks II.-ben! No, ezért tartunk ott, ahol tartunk :(

Mindig csak a múlt, a már nem lévő iparágak, üzemek, gyárak fölötti siránkozás... azt még csak nézitek, hogy teszik zsebre a "befektetés" és újabbak, életképesek létrehozása helyett a milliárdokat egyesek.
Omambijik
Az amerikaiak tiltólistája az amerikai intrézetekre vonatkozik. A mi ügyeinkhez semmi köze.

A szerződés már megköttetett.Nagyon sok milliárdos kártérítést kell annak fizetnie, aki miatt elmarad a teljesítés.
bencemacska
@Omambijik: Ez igaz, de ha átveszi- vagy részeket átvesz - az EU, akkor van . A szerződés meghiúsulása nem ugyanannyi hátrányt jelent az oroszok számára, mint számunkra!
rugacs
@JAJMÁR: Ja, biztos érdekes a felfogásom.
A tied is.
Honnan veszed, hogy veszteséges?
Olvastad az újságban!
Éltél ott, dolgoztál ott?
Te minden marhaságot elhiszel, amit olvasol?
Inkább tájékozódj, mielőtt ezt a sok butaságot leírod!
De írásaidból látom, tapasztalatod nulla, kizárólag a sajtót majmolod.
Az iparhoz, gazdasághoz nincs gőzöd sem, a történelemhez nem konyítasz.
Kizárólag a klaviatúra pötyögtetésében vagy valaki, de még saját gondolatod sincs.
Vagy ha annak vallod írásaidat, akkor ÓRIÁSI tévhitben élsz.
Nem fogom megmagyarázni szavaimat, mert te meg ostoba társaid felvilágosítása akkora befektetés lenne, ami nekem nem éri meg.
Álomvilágban élsz, fogalmad sincs, ki miért jön ide, vagy mit akar nálunk.
Ahhoz, hogy ezt megértsd, ahhoz ismerned kéne a történelmet, visszamenőleg mondjuk az ipari forradalomig. Ismerned kéne a különböző országot lakosainak mentalitását, életmódját. A magyar történelmet, a magyar gazdaságot, a magyar újkori történelmet és a lehetőségeket.
De te annyira nulla vagy gazdaságpolitikából, hogy nem is éri meg veled foglalkozni.
Te mindent csak politikai szemszögből nézel.
Neked bármi jó, ha nem Fideszes, és minden rossz, ha Fideszes. Tisztára olyan vagy, mint a Bajnai.
Ez a felfogás egy NULLA!
Úgy hogy szerintem hagyjuk. Értelmetlen erről még beszélgetni is. Időpocsékolás.
Amúgy Szép napot!
rugacs
@JAJMÁR: Én is hülye vagyok, mert nem bírom ki, hogy valaki ennyire zokni maradjon agyilag:
- a rendszerváltás utáni privatizálás nem arról szólt (és nem is az volt az ok), hogy magánosítsák, eladják a veszteséges gyárakat, cégeket.
- az, hogy veszteségesnek kiáltja az állam a legnagyobb ipari cégeket, termelő üzemeket csak arra volt jó, hogy az embereknek megpróbálja megmagyarázni, vagy okot adjon az eladásra. Persze voltak, vannak most is olyanok, akik ennek be is dőltek, elhitték, de mért is ne, hiszen honnan is lettek volna tényleges ismereteik?!
- '89 után egy rakás, addig igen jól működő céget tett tönkre a vezetése, vagy adtak el külföldieknek. De nem azért, mert hirtelen már nem volt nyereséges! A nyugati vagy más vevők sem azért vásárolták meg azokat, mert veszteségesek voltak, de még csak nem is azért zárták be pár év múlva a többségüket, mert veszteségessé váltak! Persze biztos volt néhány ilyen is, de a többségnek teljesen más volt az oka!
Ugye nem tudod, hogy miről beszélek?!
HÁT TŐLEM NEM IS FOGOD MEGTUDNI!

Te meg most itt azzal kérkedsz, (gondolom, olvastad, mert magadtól csak nem vagy ilyen ostoba), hogy veszteséges évek óta.
Hát gondolkozz már egy picit: ha olyan veszteséges lett volna, ugyan miért vásárolta volna fel egy külföldi?
Mert nem ért hozzá? Nem ért ahhoz, amivel foglalkozik?
Téged átvertek, mint a hozzád hasonló többi befolyásolható, önálló gondolkodásra képtelent.
Sajnos szerintem a logikus gondolkodást tanítani nem lehet (én nem vagyok pedagógus). Az vagy van, vagy nincs.
Vagy fel tudod fogni ép ésszel, hogy mi miért történik, vagy ostoba maradsz.
De tőlem ne is várd a magyarázatot.
JAJMÁR
@rugacs: 12:21 Igazad van biztos :) Nagy szerencsénk, hogy Te mindenütt ott vagy, és nem az újságokból értesülsz... hanem??? Ja, tapasztalatból ! mert mindenütt ott vagy, és mindent belülről ismersz. Oszt. még engem se :)))
Na, mindegy, szerintem is hagyjuk, "értelmetlen erről veled beszélgetni". (Bevallom nem is pusztán neked írtam.)
...de reménykedtem :) (Nem elég a dolgokat ismerni, - ami nézőpont kérdése is - tovább kell gondolni, következtetni, s h nem jó az irány, változtatni. Ez még nem jutott eszedbe? )
Na, szia :)
JAJMÁR
@rugacs: 12:42 A rendszerváltozás utáni gyárak megszűnésének okait most hagyjuk. (Tényleg, mert még ha igazad is van, elmúlt az az idő, azt már nem lehet visszahozni.)
A jelenről és jövőnkről van most szó.
Eddig éltünk az Eu "csecsén", és nem használtuk ki, most átevezünk egy másikra is... ahelyett, hogy talpra állnánk.
Mire vagyunk ma jók? 1. Siránkozásra, ... hogy mennyire elrontottuk a rendszerváltozást, meg az Eu-csatlakozást 2. összeszerelő üzemnek.. de már még erre se, mert még ezt is elrontjuk.. ja, és 3. nagymosásra. MIért, mit hittél? mire kell nekik egy veszteséges cég? no, ezekbe mászunk még mélyebbre a Paks II.-vel.
Nem várom a magyarázatodat. Amúgy megtisztelő, ha a Bajnaihoz hasonlítasz... :)
Nem akarom elrontani a délutánodat, szia :)
Desischado
Az égiek adják, hogy így legyen! Mert ha nem jön létre ez a gyalázatos, az országot hosszú évtizedekre eladósító tótum-faktum, azzal csak jól járunk! Egyébként is hazugovicsnak két dologra kell a hitel, egy: a saját hasznukra, a második: meg hogy a látszatot fent tudja tartani! Ha nem lesz meg a hitel, akkor villámgyorsan megbukik a maffia kormány! Adná az ég, hogy így legyen!
tivoli
@Desischado: ma, 14:50
nem járunk jól.
s ha meg is bukik a maffia kormány, az az erőmű bővítését nem befolyásolja.
Desischado
@tivoli: Dehogyisnem! Illegitim módon hozták tető alá ezt a paktumot, és ezért érvénytelen! Valamint, ha az orosz fél nem tudja teljesíteni a maga részét, azonnal érvényét veszti az egész! Akkor is, ha megbukik a kormány, amíg nem hívnak le az összegből, addig a szerződés nincs érvényben, az új kormány megtámadhatja! Vannak itt kiskapuk!
tivoli
@Desischado: ma, 17:31
Na görgesd szépen végig ezt a PDF dokumentumot, különös tekintettel a dátumokra és az utolsó oldalon lévő ábrára:

www.atomeromu.hu/download/4780/Befektet%C3%A9s%20a%20j%C3%B6v%C5%91be.pdf
evacica
@rugacs: Na te ügyeletes zseni, aki mindenhez értesz a fentiek szerint,te látod ragyogóan n világ helyzetét, a gazdaság politikát, az összefüggéseket a történelmet, szóval mindent, és nem akarod velünk tudattalanka megosztani csalhatatlan tudásodat. Hát nem szép dolog! Nem jelentkeztél még kormányunknál fő tanácsadónak? Ilyen láng eszekre van szükség, mert nincs belőlük elég, ezért kell ennyim feladatot ellátni szegény Lázár Janinak! Siess és segíts már be neki. Én meg csak reménykedem addig, hogy befuccsol valami mód ez a elfuserált költséges Paks II, ami csak kárára van az országnak, de azt is egy ilyen nagyon okos ember mint te döntötte el egy személybe, hogy ez kell nekünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.