Egy CNN-nek adott interjúban Putyin tanácsadója arról beszélt, hogy az USA kérésére Magyarország T-72-eseket szállított Ukrajnába.

"Vjacseszláv Nikonov orosz politológus, az orosz parlament külpolitikai bizottságának az elnökhelyettese, valamint az orosz államfő külsős tanácsadója a CNN-nek adott interjúban arról beszélt, hogy az USA kérésére Magyarország T-72-eseket szállított Ukrajnába" – idézte az ATV.

A riporternek arra kérdésére érkezett a válasz, hogy a szeparatistáknak honnan lettek harckocsijaik. A válasz szerint nem a szeparatistáknak küldték, hanem az ukrán kormányerők számára. Azt is megjegyezte a szakértő, hogy a szeparatistáknak nincs szükségük fegyverküldeményekre, mert naponta lopnak maguknak.

A Honvédelmi Minisztérium cáfol

Magyarország nem szállított T-72-es tankokat Ukrajnába – szögezte le a HM kedd esti közleményében. A tárca felidézte: a Magyar Honvédség (MH) augusztus elsején és másodikán kalocsai raktárbázisáról használatra már nem alkalmas T-72 típusú, páncélozott harcjárműveket, illetve egyéb hadieszközöket szállított vasúton nyírteleki hadianyagraktárába.

Ez a vasúti szerelvény Kalocsa-Kiskőrös–Budapest-Ferencváros-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Nyírtelek útvonalon közlekedett. A szállítás annak a tavaly elkezdett honvédségi racionalizálási folyamatnak a része, amelynek keretében idén az MH Logisztikai Központ hadianyagot és harceszközt csoportosít át a kalocsai és káli raktárbázisairól a táborfalvai, a pusztavacsi és a nyírteleki kijelölt objektumokba – tették hozzá.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

craven
ezért nem jött Merkel se! Mert javulnak a külkapcsolatok! Hazug patkányok
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bástya Elvtárs
@silber13: JAS-39-t írtál, így igaz, bocs elnéztem!!! Nem írtam L-39-ről itt !!!
Bástya Elvtárs
@silber13: 12.40-es hozzászólásod nem is értem !!!
silber13
@Bástya Elvtárs: Na ott én írtam véletlenül JAK-!)-et, elnézést. Mindegy, nem érdekes. Ez van!
Dr. Felipe
@silber13: Már hogyne lettek volna éles bevetésen. A kecskeméti 101. turul álmos vezér vadászrepülő század 3 gripen vadászbombázóval támadta a groupama stadion erődöt. A nyilasok legnagyobb védőbástyáját.
bakegya
@Dr. Felipe: titokban-de ingyenjáratban!!!-és most mágnessel kereshetjük a tankokat is?
2010-ben már a nyakamat tettem volna rá ,hogy ez a kergekóros hatalommániás orbán addig nem nyugszik míg a NATO JELENLÉTÉT KI NE PROVOKÁLJA-HOGY MOST AZT PUTYINNAK HÍVJÁK AZ MÁR MINDEGY.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.