A Die Zeit című német liberális hetilap egy Érpatakról szóló dokumentumfilmmel kapcsolatban közölt kommentárt az online kiadásában.

Klaus Harpprecht Az EU-nak végre fel kell lépnie az Orbán-rezsimmel szemben című írásában kiemelte, hogy "sehol nem sértik az európai alapértékeket annyira szándékosan és állandóan, mint Magyarországon".

Kifejtette: alig telik el hét a magyarországi roma kisebbség elleni újabb "diszkriminációról", vagy Orbán Viktor egy újabb "provokációjáról" szóló riasztó hír nélkül, így "rejtély", hogy az Európai Bizottság, az Európai Parlament vagy az Európai Tanács "türelme miért nem fogyott el már régen", hiszen "a legnagyobb higgadtsággal meg kell állapítani", hogy Magyarországon "nap mint nap" megsértik az EU erkölcsi alapját képező emberi jogokat.

A szerző a WDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság A falusi diktátor – fegyelmezés és rend az új Magyarországon című érpataki dokumentumfilmjével kapcsolatban egyebek között hangsúlyozta, hogy "Orbán miniszterelnök és kormányának tagjai ujjukat sem mozdítják a fasiszta falusi zsarnokok feltartóztatásáért".

Úgy vélte, "elviselhetetlen, hogy egy uniós tagországban megtűrnek kvázi-fasiszta falusi diktátorokat, akik nap mint nap megsértik a roma kisebbség jogait". Hozzátette, hogy az Európai Bizottságnak vizsgálnia kell, "eljött-e az idő" egy büntetőeljárásra, vagy egy kizárási eljárásra, a kereszténydemokratáknak pedig az Európai Parlamentben "végre fel kell mondaniuk" az együttműködést a Fidesszel, "ezzel a félig autoriter, már csak részlegesen demokratikus csapattal".

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Nem az a gond, hogy mit gondolnak pl. a németek a Magyarországon szabadon garázdálkodó idiótákról, hanem az, hogy a magyarok nem gondolnak gyakorlatilag semmit és megválasztják ezeket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Souky Sanjay
Ugyan már.tesznek ránk.Kabuki színház ez az egész.Ha komolyan szeretnének elérni bármit is,kb.1 pillanat alatt megtehetnék.De,nem teszik,mert nem az az érdekük.semmi értelme a károgásuknak.
volvós
@Souky Sanjay: Azért várjuk ki a végét,...
Vizual
Nem hiszem. A mi határunk ugye olyan helyen van ahol ütközőzóna katonailag. Európa kulcsa katonai értelemben mi vagyunk. Voltunk is mindig. És még mindig a NÁTO a megmondó ebben a dologban. Csak figyeljetek. !
Anna Mária
Nem az a gond, hogy mit gondolnak pl. a németek a Magyarországon szabadon garázdálkodó idiótákról, hanem az, hogy a magyarok nem gondolnak gyakorlatilag semmit és megválasztják ezeket.
Anna Mária
Nem szabad várni, hogy "valakik" tegyenek végre "valamit".
Mert aztán esetleg nem jól fog elsülni, és lehet megint sírni-ríni, hogy a szegény magyarokat csak és kizárólag a balsors tépi.
A mostani politikai helyzetért csakis a magyarok felelősek, senki más.
KERKA
Ha a Vona komolyan is gondolná azt, amit mond, akkor itt lenne a cselekvés ideje. A szombati gyűlésen ezt mondta:

"Aki náci romantikára vágyik, (...) annak nincs helye ebben a pártban, az eltévesztette a házszámot" – fogalmazott. Hozzátette: azokat a vadhajtásokat is le fogja nyesni, amely egy egyre népszerűbbé váló párt esetén a megjelenő szerencselovagokat jelenti."

Vona úr kérem, legyen férfi, vállalja föl azt amit mond, cselekedjék férfi módjára!
justhpeter
Ha a németek is így látják Érpatakot, akkor én még finom voltam.
Anna Mária
@justhpeter: Á, tudod, nem is igaz, hogy bármit is látnának, csak a libsik járnak panaszkodni meg hazudozni Németországba, félrevezetni az újságírókat! :)))
stirliitz
,,...akik nap mint nap megsértik a roma kisebbség jogait".

Joga annak van, aki hasznos tagja a társadalomnak, aki betartja az együttélés szabályait, aki tiszteli a magántulajdont, aki elfogadja és magáénak tekinti a többségi társadalom normáit!
Mint tudjuk, a magyar állampolgárságú (nem nemzetiségű - hatalmas a különbség!) cigányok nem ilyenek...
Clavigo
Ezt az érpataki Elmeroggyantat már másodszor választották meg...
Vizual
@stirliitz: Ez a kisdobosok 12 pontja !
Toby
Majd lézer kommentálja: " Hatalmas dicséretet kapott Magyaroszág a németektől !"
sentinel216
@KERKA: Kecskére káposztát! Törp diktátor is beigért két fülest a bakancsos, kopasz masírozó gárdának, mégis jelen vannak ha zavrivecz int egyet a kardjával.
Toby
@stirliitz: A magyar állampolgár itthon nem lehet magyar nemzetiségű ! Írd fel !

A kisebbségekről szóló tv. 61 §-a biztosítja az összes hazai kisebbségnek, hogy nemzetiségként deklarálja magát !

Csak úgy, hogy ne unatkozzunk...
justhpeter
@stirliitz: Mindennel egyetértek. Mindenki tartsa be a normákat. Minden normát, amit közösen elfogadunk. Egypárti szavazattal életbe léptetett norma nem norma, hanem diktátum. Pl.: Tákolmány. A fideSS szavazótábor nem a többségi nemzet, ezt nem árt nem elfelejteni. Többek között ezért nem volt népszavazás a Tákolmányról. Mert a többség elutasította volna.

Javaslatom teremtsünk egy közös normát és védjük azt közösen. Az egypártrendszert meg hagyjuk a történelemre.
mate03
@KERKA: Hát erre várhatsz!Amíg olyan holokauszt tagadók,mint Novák Előd,elnökségi tagok lehetnek!Addig nincs miről beszélni!
postás
@Clavigo: Meg kellene őket kérdezni, hogy miért?
postás
Ha a Die Zeit leírná az érpataki polgit kétszer is megválasztók érveit, indokait, vmt. az ellenszavazókét is, okulhatnánk. Ez így viszont csak egy bőlére eresztett komment.
Clavigo
@postás: Felesleges...Szorgos népünk " vonzódik " a kretén vezetőkhöz..Akár érpataki,,akár felsőcsutkai..
Clavigo
@Kakukk Marci: :) :) Szerintem összekeversz valamelyik hülye rokonoddal..:) :)
KERKA
@mate03: 19.49 én azon csodálkozom, hogy azt a pojácát, futóbolondot képes volt a falu megválasztani polgármesternek, hiszen már a diliházban a legkeményebb dilikezelésen lenne a helye. Nem volt másik falubolondja???
Ha a Vona tisztogatást akarna, kezdje ezzel az elmeroggyanttal:))
Desischado
Engem elkeserít, hogy a németek állandóan a "magyarok"-ról beszélnek. Én nem választottam meg ezt a bandát, és nem értek egyet velük, akkor én miért vagyok a többi agyhalottal egy kalap alá véve?!
lajospapa
@Desischado: A helyzet az, hogy onnét (a világon minden más helyről az országon kívülről) csak az látszik, hogy van egy harmadszorra megválasztott hatalom, kétharmaddal! megválasztott, mely eltűr ilyen megnyilvánulásokat. Drága Barátom, CSAK EZ LÁTSZIK, AZ NEM, HOGY TE VAGY ÉN KIT VÁLASZTOTTAM. A csorda bélyege mindenképpen rajtunk van.
postás
@Clavigo: A választói jog nem kötődik semmilyen intellektuális színvonalhoz. Ez a liberális demokrácia. (Nem is szeretem.)
Fradigege
9 cukorgyárunk volt. Most 1 van, osztrák tulajdonban. Elég nagy piacot nyúltak le a németek Magyarországból. Lapozzunk.
Toby
@KERKA: Egy Vonára az "úr" eléggé erős volt !
Anna Mária
@Desischado: Ne keseredj el, hisz most te is a "németekről" beszélsz, pedig bizonyára van jó néhány német ember, aki nem ért egyet a cikkben foglaltakkal.
Freewolf
Két probléma van az ügyben! A német liberális huhogást ismét beindította a hazai liberális kör alapos "tájékoztatással"! A másik az, hogy nagyon csípi a szemüket az, hogy Érpatakon nincs pozitív diszkrimináció! Mi az, hogy a cigányságtól megkövetelnek alapdolgokat, nem pedig félre néznek?
feri57
MAGYARORSZÁG ARRA TÖREKSZIK, HOGY VISSZA ÁLLÍTSA A NÁCI FASISZTA KORSZAKOT. EZ SOK MAGYAR HALÁLÁT HOZZA MAGÁVAL, DE MIRE ÉSZHEZ TÉR A NÉP, MÁR KÉSŐ LESZ
mate03
@Freewolf: Ez a tanmese,nem a cigányokról szól!Hanem egy hibbant polgármesterről!Akinek nem egy falu élén kellene állnia,hanem a disznóságai miatt,a bíróság előtt!
Freewolf
@feri57: Na ezt jól megaszontad! A nép már észnél van, ezért haladunk nemzeti irányba!
Freewolf
@mate03: Akkor talán jelentsd fel! Kötelességed, ha törvénytelenséget tapasztalsz!
Ha nem a cigányságról szól, liberálisék miért huhognak?
Tibor43
Idézet:"Magyar "fasiszta falusi diktátoron" akadtak ki a németek".
Lehet,hogy a "falusi" szó a rossz fordítás miatt került a cikkbe...
Anna Mária
@Tibor43: A fordítás teljesen rendben van, az Érpatakról szóló, a WDR által bemutatott dokumentumfilm címe: Der Dorf-Diktator. Zucht und Ordnung im neuen Ungarn.
Egyébként meg hehe, de most nem Orbánról van szó, hanem az érpataki polgármesterről.
Anna Mária
@mate03: Hagyd a kutyust, csak egy ócska náci provokátor, nem érdemes vele foglalkozni. Hadd mondja a hülyeségeit.
bretagne
Már régen elzavarhatták volna ezt az idiótát. Érti valaki az ott élő embereket? Az is szégyen, hogy megválasztották. És nem először!!!
Freewolf
Fel kell mindig emelni a szavunkat a libeális (nemzet és emberellenes) gondolkodásúak ellen! Mindig vinnyognak, mikor lelepleződnek, de a csótány sorsa a cipőtalp lehet csak!
Freewolf
@bretagne: Ugye nem tudod megérteni, miért választják meg minden alkalommal ezt az embert polgármesternek? Egyszerű pedig! Ott még több a rendes ember, mint az élősködő bűnöző!
KERKA
@Toby: 07.09nem volt véletlen, nem volt véletlen, nem volt véletlen:)) A Cuki Vonát leuraztam, te észrevetted, remélem értetted a humoromat!
nemkati
@Anna Mária: Jobb lett volna Érpatak régi nevét meghagyni, az jobban illik a lakóira. Na nem az eredeti jelentése, hanem az a hasonlóság, ami miatt megváltoztatták a nevét. :DDD
Anna Mária
@nemkati: Ja, hogy Hugyaj?
Lett volna jobb ötletem a változtatásra, csak két betűnyiÍ! :)
nemkati
@Anna Mária: És mi az a két betű? :)
nemkati
@Anna Mária: Így is mondhatod:

- Halló ?!
- Elnézést, ez a kilenc, három, négy, három, hét, hét, nyolc?
- Nem, igen, nem, igen, igen, nem, nem.
Anna Mária
@nemkati: Illetve egy, legalábbis azt hiszem, a kétjegyű mássalhangzók egy betűnek számítanak. Végig lehet próbálgatni! :)
mate03
@Freewolf:Ha valaki ezen az oldalon (csótány),az csak te lehetsz!
Freewolf
@mate03: Látod, milyen szép, hogy nem egyformán látjuk a történéseket? Nekem a nemzetre rárontó, erőszakos, hisztériás megmondók a csótányok, neked pedig a hazájukért aggódó, kritikájukat kimondók! A választások után ki fog derülni, melyikünkből van több! Meg fogod látni!
Freewolf
Ja és valamiért az érpataki szavazóknak nem a polgármester a csótány, hanem azok, akik között rendet kellett tennie!
Nil
Évek óta kérjük az unió segítségét
de Merkel asszony kis kedvencét nem lehetett bántani
most vajon mi történt?
mate03
@Freewolf: Horvát András is tett feljelentést,korrupciós ügyben! Azóta is nyomoznak ellene!Mert Magyarországban jogállam van!Legalább is szerintetek!
mate03
@Freewolf: Aki erre a nemzetre rárontott ,azt az embert Orbán Viktornak hívják!Nagy Feró helyett, ki érdemelte a nemzet csótánya kitüntető címet!
Anna Mária
@Nil: Ne hidd, hogy Németországban létezik olyan, hogy Merkel asszony "kis kedvence", aki érinthetetlen. Ott szabad a sajtó.
karma1
Es akkor ez a nemet ur meg nem is latta az Arpadsavos jelkepeket Ozdon,... Na, arra mit szolna?
karma1
@bretagne: A hulyeseget nem lehet magyarazni, a vakkomondoros jozsit is megvalasztottak ujra, nem rugtak ki paros labbal a fideSS-bol (allitolag sajatlabulag lepett ki), es a hulyere vert terikeje is hozzament felesegul. A hulyeseg ujratermeli sajatmagat, ezzel aztan tenyleg Magyarorszag jobban teljesit!
ilos
Szegény liberális németek (?), teljesen elment az eszük. Ennyi hülyeséget csak valami tudatmódosítószer hatása alatt lehet összehordani. De hol volt az olvasó-szerkesztő?
bretagne
@karma1: Sajnos, nem tudok vitatkozni Veled.Igazad van, a hülyeség mindig újratermelődik.
mate03
@ilos: Olyan kicsi vagy,hogy nem is látszol!
ilos
@mate03: Csak megtaláltál. Sajnos.
feri57
A Törvényeket be kell tartani mindenkinek a politikusoknak, parlamenti tolvaj képviselők táborának legelőször.
Strong
Alapvetően egyetértek a cikk írójával...
Az érpataki polgi valóban egy hibbant náci.
A nemzeti érzelmeket máshogy is ki lehet nyilvánítani. (egészséges módon én is nacionalista vagyok)
libellle
@ilos: tegnap 23:46 Ja ja te azt gondolod, hogy ugyanolyan a helyzet Németországban mint itt. Igen tény, hogy a németek liberális gondolkodásuak, hiszen arra épül a demokrácia. De... mit akarok én neked magyarázni ugysem érted.
ilos
@libellle: Igazad van, maradj meg a hülye liberalizmusodnál. Bele fogtok dilizni.
libellle
@ilos: Na semmibe nem fogunk "dilizni" Mi abszolut az élet értelmét látjuk, diktátorokat nácikat és hasonló katasztrofákat hozott a történelem, de azok mind bediliztek és az életükkel fizettek. Ellenben mások már itt bediliztek!!! Vagy???
ilos
@libellle: Csak el kell olvasni az értelmetlen írásaidat. :)
Freewolf
@ilos: Hagyd! Mindig akad egy nácizó szerencsétlen, aki végtelen liberalizmusában mindenkit gyűlöl, aki ellent mer mondani neki!
Tényfeltáró
Nem falusi, hanem faluvégi fasiszta diktátorról van szó.
Ágnes40
Orbán egy kíváló ember, szeressük ezért (is)!

Kis magyar Korruptokrácia:
youtu.be/8cn7huBAzh4
Nil
nincs kedvem az összes bejegyzés között megkeresni a válaszomat- kedves Admin csináljatok már valamit a rendszerrel
varirmag
Az érpataki polgi tényleg úgy néz ki hogy nem százas, de megválasztották !
Kéremszépen mi a gond ??? Ez a demokrácia !
A többi hablaty mint "alig telik el hét a magyarországi roma kisebbség elleni újabb "diszkriminációról", Baromság !!!
Talán a németek megmutathatnák hogyan kell a cigányságot segíteni !!!
Mert pofázni könnyű, tenni már sokkal nehezebb,persze tenni nem is akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.