- A nagyváradi önkormányzat megszavazta keddi ülésén azt a javaslatot, hogy eladja a magyar állam támogatásával épült, majd egy ingatlancsere révén a város tulajdonába került Ady-központot a hozzá tartozó telekkel együtt – írja szerdai számában a Bihari Napló című napilap. Az ingatlant és a telket áfa nélkül 910 ezer euróra (282 millió forint) értékelték, ez lesz a lebonyolítandó árverés kikiáltási ára. A tanácsülés előtt Ilie Bolojan, a város polgármestere azzal indokolta az eladás szükségességét, hogy az Ady-központ szomszédságában hamarosan felépül a modern aquapark, és nem megengedhető, hogy mellette egy félig kész, félig romos épületkomplexum álljon egy gondozatlan területen.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: attilagu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Ebből látszik, hogy politikus magasról tesz kultúrára, múzeumra, hagyományra.
A teljes cikk szerint ezt a központot eredetileg Érmindszenten akarták létrehozni, Ady szülőhelyén. Aztán mégis Nagyvárad lett belőle. Aztán mégsem készült el teljesen.
Most sem rossz a csere, Léda házát kapták cserébe, csak tovább kellene fejleszteni.
De a politikusoknak, egyházaknak elég a mellüket verni, hogy magyar kulturális központot hoznak létre és lám, a gaz románok szétverik.
Frászt, ebek harmincadja, ami politikus és egyház kezébe kerül!
bencemacska
@verum: A lényeg, hogy a saját sápjukhoz hozzájussanak!!! A többi senkit nem érdekel!
A magyar állam meg fejős tehén egyesek részére!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.