Szerda hajnalban megérkeztek az első, migránsokkal teli buszok a szerb-horvát határ mellett fekvő Sidbe, ez az első jele annak, hogy a szigorított magyar határvédelem miatt megváltozhat a migránsok útvonala.

A buszok kedd késő este indultak el a szerb-macedón határ, Presevo felől. A szerbiai közszolgálati televízió tudósítójának jelentése szerint azok a busztársaságok, amelyek korábban Belgrád és a magyar határ felé szállították a bevándorlókat, felismerve az új helyzetet, hogy Magyarország lezárta a határt, és ott már nem tudnak átmenni a Közel-Keletről érkezők, új járatokat indítottak a vajdasági Sid felé.

A szerbiai településen egy volt gyermekkórházat alakítottak át ideiglenes befogadóközponttá, ahol a migránsok megpihenhetnek. A B92 szerbiai televízió jelentése szerint a pihenőközpont illetékesei azt mondták, nem számítanak arra, hogy a migránsok sokáig maradnának ott, hanem rövid időn belül továbbindulhatnak Horvátországba.

Az M1 aktuális csatorna Presevóban tartózkodó tudósítója szerda reggel közölte, hogy a buszok már nemcsak Sid felé tartanak, hanem a szintén a szerb-horvát határon fekvő, vajdasági Zombor felé is. Információi szerint szerdára virradóra mintegy ötezren lépték át a macedón-szerb határt, és várhatóan ők is a horvát határ felé indulnak el.

Egyébként azt, hogy a legújabb "magyar reformok működnek", mi sem bizonyítja jobban, minthogy már csak 367 határsértőt fogtak az elmúlt 24 órában.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varirmag
Ezt az idióta szöveget !!!

Magyarországra ki tolta rá a menekülteket ???

BAROMARCÚ FIRKÁSZ , figyelj rá milyen címet adsz a firkálmányodnak !!!

Minden ország igyekszik védekezni,a különbség annyi hogy nekünk se határörségünk,se számottevő hadseregünk nincs.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@silber13: Ha a kettő összeadóik, kész van a háború a két ország között !
eszegfu
@Omarion Nebula: 11:35 Én megköszönöm a tájékoztatást! Mivel nem voltam/vagyok ott, ezt is kétségekkel tudom csak elfogadni. Nem látom rajta, mikor történt, továbbá az sem világos magáról a fotóról, ill. nem lehet eldönteni: mostani migránsok, vagy már a régebben befogadottak, vagy az ott született (és "idegen" felmenőkkel rendelkező) emberekről van szó.
ipan54
@varirmag: na ezaz! ilyen alapon egymást lehetne hibáztatni,holott egy közös összefogás és komplex intézkedés hiányzik ! SAJNOS !
jancsipapa
@dömdödöm: A horvátok Húszezer rendőrt mozgósítottak . Pedig ez még nem is az az invázió,amit mi kaptunk . Lehet ,hogy a betolakodók visszasírják még a magyar rendőröket ...
Hofipisti
@varirmag: Nem értem a felháborodásodat! Teljesen logikus, hogy a határzárat követően a menekültek Horvátország felé veszik az irányt, hiszen az esik közelebb a végcélhoz. Az, hogy a magyar kormánytagok nem ismerik a térképet, s inkább Románia felé építik tovább a kerítést az egy álságos, szégyenteljes dolog, és sokat elmond akár szellemi nagyságukról, akár politikai éleslátásukról. Milyen jó lesz megint minden szomszéddal összeveszni! Lesz ki ellen szabadságharcot vívni!
varirmag
A környező országoknak rég össze kellett volna fogni.
DE ! A németek,osztrákok,horvátok,románok stb,stb... csak pofáztak,feliratokkal,nyilatkozatokkal,dumával szerették a migránsokat.
Aztán amikor azok odaértek már nem szerették őket,se kaja,se hajlék,se szeretet,csak a pofázás maradt.
Mit gondoltak ??? Hogy itt fogjuk őket aszalni ? Hogy itt tartják őket valahogyan a hatóságok ?

És még mindig NEM ÉRTIK !!! Őket is el fogja érni ez az erőszakos,törvényeket lesz@ró,mindenen és mindenkin keresztül gázoló horda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.