Németország ismét alkalmazza a szír menedékkérők esetében a menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini előírásoknak azt az elemét, amelynek alapján vissza lehet küldeni a menedékkérőket abba a tagállamba, amelyben beléptek az EU területére – mondta kedden Berlinben a német belügyminisztérium egy szóvivője.

Németország a menedékkérők visszaküldésére vonatkozó előírást jelenleg valamennyi származási országgal, így Szíriával kapcsolatban is követi, a dublini rendszerben részt vevő uniós tagországok közül pedig Görögországon kívül mindegyikkel kapcsolatban érvényesíti.

A visszaküldésre vonatkozó előírást a szíriai állampolgárok esetében október 21. óta alkalmazzák – mondta a szóvivő.

A szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) augusztus 20-án határozott arról, hogy a szíriai menedékkérők esetében egyelőre nem vizsgálják, hogy mely tagállamban érkeztek meg az EU területére, hanem élve a dublini rendszerben adott lehetőséggel – a Dublin III. rendelet 17. paragrafusa alapján – átvállalják a menekültügyi eljárás lefolytatását.

A német kormány menekültügyi tevékenységének bírálói szerint sok szíriai állampolgár ezt a döntést "meghívólevélként" értelmezte, és ez okozta a menekülthullám drámai mértékű erősödését augusztus végén-szeptember elején.

A belügyminisztérium a szíriai menedékkérőkre vonatkozó másik jelentős döntés visszavonására is törekszik, a tárca szándéka szerint a BAMF-nak vissza kell térnie a tavaly november előtt követett gyakorlathoz, miszerint nemcsak a benyújtott menedékjogi kérelem, hanem a kérelem és a kérelmező személyes meghallgatása alapján döntenek a szírek ügyeiben.

Mindkét változtatás – a csak az írásos kérelemre építkező döntési gyakorlat és az eljárások átvállalása a többi tagországtól – az ügyintézés egyszerűsítését, felgyorsítását szolgálta. A kérelmező személyes meghallgatása ugyanis meghosszabbítja az adott ügy átfutási idejét, a menedékkérő visszaküldésére irányuló eljárás pedig igen összetett és hosszadalmas, például azért, mert szükséges hozzá az adott kérelmező ügyében az EU-ba belépés helye szerint illetékes uniós partnerország közreműködése.

Eredetileg mindkét változtatás bürokratikus jellegű volt, különösebb politikai jelentőség, üzenet nélkül. A BAMF nem is hozta nyilvánosságra a szíriai menedékkérők ügyeinek átvállalásáról szóló döntését, de az kiszivárgott, és a hivatal augusztus 25-én egy Twitter-üzenetben megerősítette a sajtóhíreket, a személyes meghallgatás mellőzéséről szóló – a tartományi belügyminiszterek és a szövetségi kormány tanácskozó testülete, a belügyminiszteri konferencia (IMK) által adott iránymutatás alapján tavaly novemberben hozott – döntést pedig nem kapta fel a sajtó.

A két ügy politikai jelentőségre tett szert – vélik megfigyelők, akik szerint a szövetségi belügyminisztérium a változtatások visszavonásával azt az üzenetet kívánja közvetíteni, hogy a szíriai menedékkérők nem részesülnek megkülönböztetett bánásmódban Németországban.

A belügyminisztérium már utasította a felügyelete alá tartozó BAMF-ot, hogy ismét hallgassa meg személyesen a szíriai menedékkérőket. A tárcavezető, Thomas de Maiziere egy pénteki nyilatkozata szerint ettől azt várják, hogy az eddiginél többen kapnak menekültstátus helyett úgynevezett oltalmazotti státust, amelyhez nem jár családegyesítési lehetőség és csak egy évre szól. A miniszter nyilatkozata vitához vezetett a kormányzó CDU/CSU pártszövetség és a koalíciós partner, a szociáldemokrata párt (SPD) között. Végül abban állapodtak meg, hogy az ügyet az IMK napirendjére emelik.

Németországban a szíriai állampolgárok alkotják a menedékkérők legnagyobb csoportját. A BAMF adatai szerint az idén október végéig 758 473 menedékkérőt regisztráltak, köztük 243 721 szíriai állampolgárt.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erdekes, levettek a musorrol Merkelt, es nagyhirtelen megis alkalmazzak a dublini torvenyeket,...
Amikor Merkel megkonnyitette Ma.o. helyzetet azzal, hogy atvette a menekulteket, ez jo dontes volt tole, de hulyeseg volt, hogy kijelentette, minden szir menekultet befogad, letszamkorlatozas nelkul.
Most viszont mar szepen kihatralna ebbol a helyzetbol, es raveri a felreertest a bevandorlokra.
Nem talaltam magyarazatot arra sehol, hogy a gorogoket miert is vonja ki ezalol a visszatoloncolas alol? (Tudom, mert nagyon csorok, meg Nemetorszagnak eddig is jo sok penzebe kerult Gorogorszag, talan ezert. De azt hiszem, ezt orban meg fogja lovagolni. es valahol igaza lesz).
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Erdekes, levettek a musorrol Merkelt, es nagyhirtelen megis alkalmazzak a dublini torvenyeket,...
Amikor Merkel megkonnyitette Ma.o. helyzetet azzal, hogy atvette a menekulteket, ez jo dontes volt tole, de hulyeseg volt, hogy kijelentette, minden szir menekultet befogad, letszamkorlatozas nelkul.
Most viszont mar szepen kihatralna ebbol a helyzetbol, es raveri a felreertest a bevandorlokra.
Nem talaltam magyarazatot arra sehol, hogy a gorogoket miert is vonja ki ezalol a visszatoloncolas alol? (Tudom, mert nagyon csorok, meg Nemetorszagnak eddig is jo sok penzebe kerult Gorogorszag, talan ezert. De azt hiszem, ezt orban meg fogja lovagolni. es valahol igaza lesz).
Peller Anikó
Mi meg újra és újra visszaereszthetjük őket a tantihoz, szeretgesse csak a meghívott vendégeit, nem gondolom, hogy itt akarnának maradni.

Féleszű ez a merger sajnos, hogy képzeli, hogy visszadobál ide vagy bárhova félmillió (?) agresszort és azok majd szépen hazasomfordálnak anélkül, hogy végre lezárná a határokat.
lópicigáspár
Küldje azokhoz, akik azt mondták, hogy mind jöhet!!
Szókrakész
De Merkel volt a meghívó!
Orbán és kormánya már előtte plakátozott, hogy ...
Nem mi vagyunk germoney és a menekültsimogatók.
Hol van most Gyurcsány?
Fogadja be ő őket!
Szókrakész
Mi történt a németekkel?
Betelt az összes orvos és mérnök állás?
Eddig tartott a casting?
És "mentve" a menekülteket TÖNKREVÁG más európai országokat?
Tetszettek volna kevesebbet zsákmányolni, nem kellett volna gránátokat, lövegeket eladni Szíriában, ...a világon és következetes nemzetközi politikát folytatni!
agnes200
Rém vicces. Behívja a menekülteket Merkel Németországba, eljátssza a kisangyalt, aztán meggondolja magát, és át akarja passzolni a többi tagállamnak. Hol kvóták alapján, hol az alapján, hogy hol léptek be az EU-ba.

Én tényleg nem csípem az orbán viktort, de menekült kérdésben kivételesen egyet értek az elveivel. Lehet, hogy nem szép dolog elutasítónak lenni a menekültekkel és a migránsokkal, de hosszú távon kezelhetetlen ennyi menekült Európában. Ez nem szeretem - nem szeretem kérdés. Egyszerűen lehetetlenség őket ekkora számban egy európai társadalomba integrálni. Orbán ezt már most látja, van aki majd utólag fogja belátni.
remenykedo
@Szókrakész: Ne ertem a logikadat a Gyurcsanyozassal, mert szerinted ha Gyurcsany fogadja be oket akkor nem magyarorszagra jonnenek vissza? Miert kell mindig keverni a sz.rt nem eleg budos mar igyis? Inkabb a megoldason kellene gondolkozni, mert igyis ugyis meg szivjuk, akkor mar jobb lenne felkeszulni a varhato esemenyekre, hogy elkeruljuk a korabbi kaoszt. Fel kell keszulni a visszakuldesukre innen is, meg kel talalni a lehetoseget, hogy oda keruljenek vissza ahol europa teruletere leptek es nincsenek eletveszelybe.
fekete
Markel belefaradt a hulyitesbe.Vissza a keriteseket a hordak felol is,
eugen4402
Vannak azok a gyönyörű hatalmas kirándulóhajók, több ezer ember elfér a megszámlálhatatlan kabinok dzsungelében. Esetleg azokra nem még nem gondoltak a BRD-ben? Ja, drága a bérleti díj? A vendégek itteni ellátása drágább, és napról napra nehezebb. Van elég sivatag a világon, amikor onnan elindultak, tudhatták, hogy retúrjegyet váltottak...
1magyar
Az a tagállam ahol beléptek vagy Görögország vagy Olaszország.
Feraj49
Akinek "felesleges" migránsa van,küldje Amerikába őket,a SZABADSÁG,a NAGY LEHETŐSÉGEK stb. országába ! Ők háborúzgatnak mindenhol a világban .Előlük menekülnek.
lópicigáspár
@Szókrakész: Már kezdtem hiányolni a Gyurcsányozást! :-))))))
verőce21
Nesze nektek "Refugees Welcome-Platz" Lipcsében!
(Ha már Richard Wagner nem volt elég jó)
Szókrakész
@lópicigáspár: Akkor sikerült csillapítanom hiányérzetedet.
Újabb önzetlen jótett részemről.
Szókrakész
@remenykedo: Nem kell ide megoldás.
Mi már megoldottuk, míg mások saját maguk alatt vágták a fát.
És nem kell visszafogadni!
Mert ha Merkel a schengeni elv alapján politizál ezután, akkor Görögország és Olaszország, és kis részben Spanyolország a visszafogadó.
Miért akarja most a bukott politikája, bukott arca, bukott karrierje miatt megint a magyarokat büntetni, besározni, okot adni a magyarok menekült elutasító politikája miatt újra médiaháborút kezdeni?
Csak mert egy, a németek szemében náci, csicska, szalagmunkás periféria (Magyar)ország gyorsabban, jobban reagált és pikpakk megoldotta a gondot, amit a németek ezek szerint a mai napig még fel se fogtak?
verőce21
Szerintem a Baross teret is át kellene nevezni "Refugees Welcome-Platz" -nak Budapesten.
karma1
@Szókrakész: Mit oldott meg orban? A vilagon semmit! A menekultek jonnek keritessel es anelkul, ... Kerdezd meg a szloveneket, szerbeket, hogy gondolkodnak a Nagy Megmentorol... Csak attolta a sz@rt a masik orszagba, egy EU-tagsag varomanyosara... (Szerbia meg nem tagja az EU-nak)

Parasztbacsi pisil az Emke oldalan, a Rakoczi uton, Pesten...
Arra megy egy rendor, es mondja a bacsinak:
- Batyam, en magat megbirsagolom 5000 forintra, mert kozteren pisilt. Azonnal tegye el a szerszamat, ez kozterulet...

A bacsika elrakja a futykost, es vigyorogva kifizet a rendornek 10 ezer forintot.
- Hat ez most micsoda, batyam?
- Mit gondol biztos ur, ABBAHAGYTAM?
Szókrakész
@karma1: Részünkről megoldotta, és nekem ez a fontos.
Anno megkérdeztek minket a németek, azaz Merkel, hogy akarunk-e ilyen Európát magunknak?
NEM!!!

Le se xartak minket, max abban merült ki minden megnyilvánulásuk, hogy lenáciztak, lefasiztáztak minket.
A sajtó minden nap magyar címlapsztorikat hozott.
Most ott van amit főztek, egyék is meg.
Az elejétől fogva halvány szikráját nem lehetett érzékelni közös európai gondolkodásnak, politizálásnak.
Az erősebb kutya szexuál elv volt érvényben.

Én örülök, hogy kikerültünk a rivaldafényből és a migránsútvonalból.
Majd figyeld meg hetek, hónapok múlva mekkora gondok lesznek egész Európában a migránsok miatt.
Csak nehogy háború legyen a vége!!!
karma1
@Szókrakész: Na most mielott mindenkire rahuzod a vizeslepedot es orbant szentte avatod, csak azt ne felejtsd el, hogy augusztus 3. heteben Merkel MINDEN ERDEKELT UNIOS orszag vezetojet meghivta Becsbe egy konferenciara azert, hogy megtargyaljak, mit is tudnanak EGYUTT tenni?
Na, ki nem ment el EGYDEUL erre a megbeszelesre??? ORBAN! O mar akkor kijelentette, hogy megcsinalja az egyeni gyodajat, akarki akarmit is mond. Aztan nem tudta idore befejezni: Hende bele is bukott. Es meg ezek utan sem tudta kezelni a menekulteket, hanem inkabb mestersegesen duzzasztotta, varakoztatta oket a Keleti elott.
Ha akkor Merkel nem nyitja meg a nemet hatarokat, akkor a bevandorlok millio darabra cincaltak volna orbant meg az egesz sleppjet...
orban most sem ldott meg semmit, csak attolta a sz@rt a hataron Szloveniaba, Szerbiaba, a Balkanra, "sirjon az o mamajuk" felkialtassal...
Ne legyel mar ennyire loszemuveges, egyenlore problemaja mindenki masnak van, mert mindenki meg akarja oldani a kerdest, egyedul orban a szartologato, cinikus frater
Szókrakész
Most tegyél fel más szűrőt és úgy is vizsgáld meg a kérdést.
Azonnal mást is látni fogsz, mint ami eddig eljutott hozzád.
A legegyszerűbb mást azonnal leorbánbérencezni, ahelyett, hogy önmagatok állnátok pártsemlegesen egy témához.

"Ha akkor Merkel nem nyitja meg a nemet hatarokat, akkor a bevandorlok millio darabra cincaltak volna orbant meg az egesz sleppjet..."

Itt valami időzavarban vagy, nem vagy tisztában tényekkel sem.
Kevered a sorrendeket.
Az ilyen bejegyzésekből leszűrhető, hogy abszolút orbángyűlölő vagy.
A német határ eleve nyitva volt.

Az utolsó soraid pedig az abszolút magyargyűlöletről árulkodnak.
Nekem nincs már kedvem időutazni és neked elmagyarázni, hogy mi hogyan történt.
Szókrakész
Ha Új-Zélandon élsz, akkor miért akarsz olyan vehemensen Magyarországon menekültsimogatni?
Gyere haza és tedd úgy, vagy hívd az összeset magadhoz.
Nekem, aki Magyarországon élek ne akard megmondani, hogy hogyan álljak a menekülttémához!
Eddig egész Európa a lelátóról kiabált be, fikázta Orbánt, az országot, de amikor megkapták ugyanazt a dózist, sőt többet, akkor hirtelen mind meghasonult, de hogy ne csináljanak segget a szájukból, különböző neveket adnak ugyanannak a gyereknek.
Most ott áll mindegyik nyakig a szarban és még lötyögtetik is, ahelyett, hogy nyugton maradnának.
És ha a kerítés miatt leorbánbérencezel, akkor erre csak ráerősíteni tudok:
Hajrá kerítés, Hajrá Orbán, Hajrá Magyarország!

A saját gyerekem, családom biztonsága fontosabb nekem, mint a sok "menekült" germoney vágya. A háborúkat nem én kezdtem, nem én ölök odaát, nem én látom el őket fegyverrel, nem én ölök másvallásúakat, vagy a sajátjukat, csak mert kendő nélkül lépett ki az utcára, vagy...
Szóval ebben az ügyben nem fogok se a te, se más kedvéért más álláspontra helyezkedni.

Így már jobban érzed magad?
libellle
@karma1: Èdes Karmám, Merkel még mindig müsoron van minden nap. Magyarországtól ö csak egy alkalommal vette át a menekülteket akik embertelen módon a keleti pályudvaron éltek mint a vadak. Azt többszörös is kijelentette, hogy kizárólag egy alkalommal volt, söt még orbán is ismételgette ott Magyarországon. A syrek maradnak is ellenben csupán addig amig ott Syriában rend és béke lessz, ilyen statust kapnak.. A menekültekre sem ö sem Merkel sem a mi kormányunk nem akar semmit ráverni, ellenben különbözö tagállamok nem fogják simán ezt témát átvészelni. . Mi nem hivtuk az albánokat a kosovoikat a szerbeket az afrikai polgárokat Jönnek a pakisztániak az irakiak a gruzok. Jóval több mint száz nemzedékböl tevödik össze a rengeteg menekült. A Dublini szerzödés mindig érvényben volt ellenben orbán kiemelte hatályából mert azt csinált amit akart senki nem regulázta. A menekülteket engedte regisztrácio nélkül tovább. Neki és a maffiozi kormányának lett volna kötelessége ezeket oda viszzaküldeni ahonnét jöttek. Görögország azert van ettöl a helyzettöl mentve mert ott napról napra több ezer menekült ér partot. Merkel és a német kormány most már kezd magához térni és világosodik elöttük az, hogy az EU a különbözö tagállamoknak csak azert van mert azt hiszik, hogy ez a szövetség egy pénzautomata. Kötelesség NULLA. Nos azt gondolom, amennyiben Németország azt mondja, hogy itt minden ránk marad és Europa semmi összetartást nem mutat akkor a tagságdijjat és a pluss pénzeket az állam nem fizeti be az EU-nak. Nem kell senkit kidobni az EU-ból, ugyanis az akkor felbomlik. Mehetnek azok is akkik itt kerestek munkát az EU más államaiból. orbán ezt lovagolhatja, te neked nincs fogalmad arról, hogy a politikusok és a polgárok mit tartanak orbánról. Gazembernek tartják. Amennyiben nincs pénz az EU-tól nagyon nehézzé válik az élet.
libellle
@verőce21: Te azert itt sokmindent összeirogatsz. Ennek, hogy " Refugees Welcomme Platzt" in Leipzig semmi alapja nincs. Ez csupán egy polgári Initiative ami azert jött létre, hogy a náci pegidának muttassák, hogy nem minden Lipcsei polgár hülye.
libellle
@agnes200: Te egy félázsiai maradsz. Europa és az EU alapelvei neked idegenek Jó lenne informálódni és nem orbán doktrináit ismételni. Mert ezeket a hülyeségeket mind ö mondta el. èrdekes lehet egy olyan ország a hol a miniszterelnök közveszélyes örült.
libellle
@fekete: Kemény lessz az életetek, amennyiben mi vissza "állitjuk" a keritésünket. Az EU megszünik Magyarország 3 hét alat állacsödbe kerül. Nincs nyugdij, nincs egészségügy az iskolák zárnak. Hmmm... De esetleg orbán visszavezeti az országot putin birodalmába.
libellle
@verőce21: A Baross tér még lehet putyin tér. Ne idegeskedj. Lehet nem is olyan sokáig kell várnod.
Csizmás Kond
...egyik nagyobb butaság mint a másik...
" Németország újra visszaküldheti a szíreket is Magyarországra"
"...vissza lehet küldeni a menedékkérőket abba a tagállamba, amelyben beléptek az EU területére "
A kettő még véletlenül sem ugyanaz...sőt a harmadik változat amit nem is említenek miszerint, oda ahol regisztrálták, már az sem igaz miután a németek is elavultnak tartják...
...itt meg még mindig ezzel etetnek...
libellle
@Csizmás Kond: Végül is mit gondolsz, a szerbek, az albánok a kosovárok, hol lépték át a határt. Ezenkivül mivel argumentálsz, hogy Magyarország aki a felsö Schengeni határ engedte öket tovább. Milyen szerzödés alapján. Na ja végül is szerzödés ide szerzöd´ss oda orbán és maffiozi pártja még soha nem tartott be szerzödáseket. ö csak a pénzért jár Brüsselbe.
Csizmás Kond
@libellle: ...a tagjelölt országok nem kell betartsák a törvényeket ?
Butautáló
Nem küldhetik vissza őket! A @Csizmás Kond: -nak igaza van! Csak oda, ahol regisztrálták őket. Ez alól a csuti Geci szépen kibújt. Regelés nélkül továbbküldte vagy elterelte a kerítéssel. Szerintem annyinak, amennyit Magyarországon regisztráltak, simán pokollá teszi az életét a geciSS banda. Hamar elpucolnak a vendégszerető magyarok tárt karójából!
libellle
@Csizmás Kond: Nem, ugyanis a fenti Schengeni határ Magyarország és Serbia között van. Tagjelölt, semmi kötelezettségekkel és jogokkal.
libellle
@Butautáló: Ausztria vissza fogja küldeni amennyiben a regisztrácio ugy történt, hogy Magyarországon keresztül léptek be Austriába. Hidd el ez igy lessz, ha tényleg megindul a menekültek visszaküldése. Ellenben az utolsó két mondatoddal absolut egyetértek és ugyan ez az én véleményem. Az nem lehetséges, hogy egy csomó gazdasági menekült ellepi Europát. Albánia lassan kiürül.
karma1
@Szókrakész: 10.23-ra: Nem cimezted nekem, csak latom, hogy nekem irtad a hsz-edet: Eloszor is: en az eletben nem irtam le ezt a szot, hogy "orbanberenc" valakivel keversz, de nagyon...
Masodszor: ha VALOBAN nyitva voltak a hatarok Nemetorszagban, akkor az meg sokkal rosszabb, mert a menekultek mehettek volna, eppen csak orban gyujtogette oket a Keletinel, na meg o szallitotta le oket Bicsken a vonatrol, az ervenyes, Nemetorszagig szolo jegyukkel, de ezt is hagyjuk...
Nem vagyok egyaltalan magyar-gyulolo, meg inkabb nem vagyok bevandorlo-simogato... (Azzal egyutt hogy engem, mint bevandorlot es Uj-Zelandon letelepedni akarot megertessel, tart karokkal es jo idegen-politikaval fogadtak, mint mindenkit, aki idejon.)
Kar, hogy nem akarod nekem elmagyarazni, hogy idorendben mi tortent, mert akkor azert eleg sokmindenre feny derulne, lehet, kiderulne, nem is en tudom rosszul a sorrendet.
Amikor most a nyaron otthon voltam, mar boszen ki volt magyarul plakatolva, hogy kit NEM fogadnanak szivesen Ma.o.-n... Ill. volt figyelmeztetes orban reszerol, ami EGYALTALAN NEM zarta ki, hogy idegenek lepjenek Ma.o. teruletere.
Nyugodtan cikizhetsz, sz@rozhatsz engem, de en a sajat szememmel lattam a tablakat, amire az volt kiirva, hogy HA Magyarorszagra jossz, nem veheted el a magyarok munkajat, HA Magyarorszagra jossz, tisztelned kell a kulturankat, HA Magyarorszagra jossz, tisztelned kell a torvenyeinket, stb... Csakhogy ezeknek az embereknek eszuk agaban sem volt letelepedni Magyarorszagon, masok munkajat elveve! Ezt mindenki elfelejti, aki ezt a kerdest az orban-barat szemszogbol kezeli.
verőce21
@libellle: Leáldozott az állításodnak! A német emberek már nem akarnak segíteni a migránsoknak.
Egy felmérés szerint a náci bűntudattal emberöltőkön át agymosott németek egyre kevésbé akarnak személyesen segíteni a migránsoknak. Sokan korábban azt mondták, hogy segítenének, de meggondolták magukat.
faktor.hu/faktor-a-nemet-emberek-mar-nem-akarnak-segiteni-a-migransoknak/?source=rss
karma1
@Szókrakész: Folyt. Tudod, mekkora bajban lenne most Magyarorszag, ha nem fogadjak be nyugaton azt a kb. 600 ezer (tobbek szerint mar egymillio ) gazdasagi bevandorlot, aki Ma.o.-rol kitantorgott dolgozni, elni? Ezek kuldik haza a penzt a hatramaradottaknak, ezert van meg vasarloero ugy-ahogy otthon.
Azt mondod, hogy eddig egesz Europa csak a lelatorol, karba tett kezzel nezte a menekultaradatot, egyedul orban tett valamit... Ja, mint a kisgyerek a hangyabolynal, a keritessel belepiszkalt a hangyak utvonalaba, akik most mar nem a tolgyfa fele vonulnak, hanem a kerekeskut iranyaba... De ettol semmi sem valtozott, mert orban-kisfiu nem rombolta le a hangyabolyt, ahonnan folyamatosan jonnek a "hangyak"...Csak megvaltoztatta a hangyak vonulasanak iranyat, es most o, orban nezi karbatett kezzel, hogy mi tortenik Europaban...
Az mindig is fog erdekelni, akarhol elek is, hogy mi tortenik Magyarorszagon, mert a csaladom, barataim mind otthon elnek.
De koszonom szepen, nem fogok visszamenni Ma.o.-ra, mert en is csak bevandorlonak minosulnek, es nekem nincs kedvem magyar allampolgarsagert folyamodnom, mert en sem akarok Ma.o.-n elni, ugyanugy, mint ezek az atvandorlok, foleg, amig ilyen alavalo bagazs uralkodik 10millio ember folott.
A chronologia az esemenyek alakulasaban erdekes, de ebben az esetben mar nem szamit, a problema adott, permanensen jelen van, sot, egyre jobban terjed.
libellle
@verőce21: Miután én itt élek, vagyis Németországban, ezt az állitást egy magyar akármi irta meg, pont annyit is ér . Vagyis SEMMIT!!!
libellle
@verőce21: Ugyanis hülyeség. De, mit lehet elvárni.
verőce21
@libellle: (22:14) Mivel egy német identitású, agymosott szőke német lehetsz, így nem is értheted meg a dolgok alakulását. Mindeközben pedig Afrikából és a Közel-Keletről folyamatosan zakatol a futószalag, amely a migránsokat szállítja.
Csizmás Kond
@libellle: A tagjelölt országok ugyanúgy be kell tartsák az uniós törvényeket mint a tagok...
Az unió elméletileg négy csoportra tagolható, Van a schengeni övezet, van az euro övezet, vannak az uniós tagországok és vannak a tagjelölt országok. Ezeknél a törvény mind ugyanaz.
libellle
@verőce21: mindig megnyugtat, hogy te valószinü sötét börü bajuszos és nagynyakláncos vagy. igy már akkor mindenhez értesz. Nem is tudom miert nem delegálod le itt europában orbánnal együtt a témát. Két ekkor hatamas intellekt!!
verum
@karma1: - ami a görögöket illeti, ott a tenger. Most vagy dobják be a visszatoloncoltakat, vagy a partra érkezőket ne engedjék kiszállni a partra?
Ez a földrajzi helyzet azért merőben más, mit kerítést építeni!
karma1
@verum: Ami az ausztralokat es az ujzelandiakat illeti - nekunk is itt az ocean, napi 500-800 menekulttel MINDEN NAP, evtizedek ota...

Hajoval jonnek, es ha partot ernek, akkor nem boritjak bele oket az oceanba , adnak nekik kajat, gyogyszert, es menekult statuszt, ellenorzott taborokkal, amik nyitottak, de a menekultek NAGYON szigoruan regisztralva vannak.
Keritest valoban nem kell epiteni , de eppen eert MINDENKIT be kell engedni, mindenkivel foglalkozni kell.
verum
@karma1: - node napi többezer emberrel már ők sem tudnának mit tenni!
És azért más ám egy földrész és megint más egy kis ország, pláne ha szegény.
karma1
@verum: Egy fentebbi hsz-emben kiszamoltam mar, hogy erre a ket foldreszre evente FOLYAMATOSAN erkeznek a menekultek, ami kb. 182 ezer fo / ev.
Igazad van, nekunk sokkal szarabb, nincs keritesepites, itt MINDENKIT fogadni kell, aki a tenger felol jon. (Igaz, mashonnan nem tud, mert ha repulon jon, akkor VANNAK papirjaiy. (Muszaj, hogy legyen utlevele)
Nem tuom, mennyivel jobb az allando egyenletes bejovetel, vagy most eloszor Europaban ennyien
verum
@karma1: - gondolj bele. Hogy kezeled, ha naponta két vendéged érkezik egy hónapig, akiket vagy ellátsz rendesen, vagy biztosítasz neki valahol ellátást -- vagy egy nap alatt harminc vendéged jön, akiket rendesen el kell látni...
karma1
@verum: A hasonlatod osszesen egy pontban nem allja meg a helyet, nevezetesen: NEM VENDEGEK jonnek, hanem BETOLAKODOK, mindket esetben (aki folyamatosan kettesevel erkezik, meg aki egy nap zuhan be harmincadmagaval)
Igy a hasonlat mar egyaltalan nem allja meg a helyet, mert nekem NEM KELL vendegjogokat, teritett asztalt, puha agyat biztositanom nekik.
Tehat max azt mondom nekik, hogy a kertemben felverhetik addig a satrukat, hasznalhatjak a kerti budit, mig gyorsan el nem intezik a bajukat. Termeszetesen azonnal megkerdeznem mindenkitol, hogy hogy hivjak, miert jott, mar csak azert is, mert nem mindegy, ki lakik a kertecskemben...:o)))
verum
@karma1: - de bizony megállja a helyét. Igaz, hogy erőszakkal jönnek, de nem sokat tehetsz.
A földrajzi helyzet miatt választanod kell, hogy megölöd őket, (adott esetben tengerben veszni hagyod) vagy befogadod.
Hogy ez neked mennyire kényszerítő körülmény, azt én nem tudhatom.
karma1
@verum: Mondom: VENDEG NEM JON EROSZAKKAL! Az a BETORO! Azt meg nem vagyok koteles beengedni...
Akiket beengedunk ebbe a ket szigetorszagba, azoknak ATMENETI statuszuk van, es MINDEN ESETBEN SZIGORUAN regisztraljuk oket!

orban MIERT HAGYTA, hogy regisztraciot megtagadva atvagjanak Ma.o.-n? orban csinalt atjarohazat Magyarorszagbol, aztan most megis visszakapja majd a menekultek legaljat... Ezt hivjak on-tokonlovesnek...
verum
@karma1: - kikerülöd a problémát. Fizikailag nem lehet megakadályozni az áradatot, akkor meg kezdeni kell valamit.
Ismétlem, megölnéd őket, vagy ellátnád? Nincs harmadik megoldás!
karma1
@verum: Mar parszor leirtam fentebb, most utoljara meg megteszem: " @verum: Ami az ausztralokat es az ujzelandiakat illeti - nekunk is itt az ocean, napi 500-800 menekulttel MINDEN NAP, evtizedek ota...

Hajoval jonnek, es ha partot ernek, akkor nem boritjak bele oket az oceanba , adnak nekik kajat, gyogyszert, es menekult statuszt, ellenorzott taborokkal, amik nyitottak, de a menekultek NAGYON szigoruan regisztralva vannak.

Ennel pontosabban mar nem tudom leirni azt a politikat, amit a PAPIR NELKUL elo menekultekkel, "asylum-seeker"-ekkel (oltalmat keresokkel) tesz ez a ket orszag.
Problema NINCS kikerulve, de ez a magyarazat.
A kesobbi sorsuk: regisztracio es alapellatas utan kijelolt helyeken lakhatnak, szabadon kozlekedhetnek, eleinte kapnak valamennyi segelyt, hogy ne lopjanak, ne bunozzenek, de ha megis megteszik, akkor azonnali hatallyal kitoloncoljak oket oda, ahonnan Ujzelandra jottek. (Ha Auzibol, akkor ODA, akkor is, ha pl. szirek.)
Keritest valoban nem kell epiteni , de eppen eert MINDENKIT be kell engedni, mindenkivel foglalkozni kell."
verum
@karma1: - a jó ég áldjon meg, a nagyon pontos regisztráció idő és ha most bírják, a kétszer-háromszor annyit nem. Van jóléti ország, ahol egy évig is eltart a táborokban levők ellenőrzése!
Én sem írom le még egyszer és már nem is kérdezem, mit tennél a papír nélkül érkező gyanús egyénekkel, ha nincs hova visszaküldeni, csak a tengerbe?
De már nem várok választ, mert látom, nincs rá egyenes feleleted.
verum
@karma1: - egyébként napi ötszáz embernél már mi is fellélegeztünk, a napi hétezer után!
verum
@verum: - pedig hozzánk sem néhány hónapja jönnek, hanem több éve!
karma1
@verum: Mondom: PAPIROK nelkulieket: befogadjuk, kajat, gyogyszert szallast adunk nekik, ATMENETILEG. A regisztracio NEM AZONOS A BEFOGADASSAL, LETELEPEDESSEL! . Ekkor bemondanak egy nevet, egy volt orszagot, ahonnan jottek, esetleg lakcimmel, Utana mi is evekig nyomozunk utanuk, vagyis az Interpol segit: mi beadjuk a nekunk leadott nevet, cimet, es az Interpol 10 masodpercen belul kikop egy csomo lehetoseget, hogy hany Ali Muhamed all korozes alatt. De ha bemond egy cimet is, akkor finomithato, gyorsithato az eljaras. A regisztraciokor nyilatkoznia kell mindenkinek, miert jott, mit akar, meddig akar maradni itt, akar-e tovabbmenni?
Ezert mondom en, hogy amikor mar januarban lathato volt, hogy emberek millioi indulnak utnak, akkor nem a buzi magyarnyelvu plakatokra kellett volna kolteni, hanem a regisztracios rendszert kellett volna felallitani, megerositeni. Mi - es az auzik is - mar irisz-regisztracioval dolgounk, vagyis Egy ember csak Egyszer tud belepni, Egy sztorival Ujzelandra.
Nem oljuk meg oket, de NEM kapnak automatikusan mas statuszt, csak menekultet, azzal meg elegge behatarolt a tevekenyseguk.
Ausztralia most kezdte csak el, hogy a csempeszhajokat partra ereskor kiuritik az emberektol, es ELSZULLYESZTIK. (Eddig csak a velt embercsempeszeket kaptak el, es gyorsitott eljarasban eliteltek oket, mehettek a Karacsony Szigetekre a dutyiba.)
karma1
@verum: 23.32-re: Akkor viszont meg nagyobb a kormany, ezen belul a mindenhato orban felelossege! HA TUDTA, hogy mi tortenik, es csak plakatolt, meg gyoda-t epitett, akkor egy felelotlen hazaarulo.
verum
@karma1: - A jó ég áldjon meg, miről beszélsz?
Messze álljon tőlem, hogy Orbánt védjem ,de amikor azokat a hülye táblákat kirakatta, a meglevő táborok már dugig voltak és eldugott helyeken akart újakat létrehozni.
Egyetlen ország sem tudta eddig elfogadhatóan megoldani ezt az extrém helyzetet. Mert jönnek, áradnak mindenhol, csak éppen nem a határátkelőknél!
Inkább hallgass, ha nem tudsz egyenesen válaszolni a kérdésemre!
karma1
@verum: Varj: most irod, orban TUDTA, hogy jonnek, es nem a ferohelyeket sokszorozta meg, meg nem irisz-kontroll computereket telepitett Roszkere, hanem gyodat, egy masik kalap penzert! A plakat is, a gyoda is csak penzkoltesre volt jo, mert csak elterelte, de nem allitotta meg a menekultaradatot.
A masik kerdes, amirol eddig sehol sem olvastam (sajnos, nem tudok msshonnan infot szerezni) akkor ezt hogy ertelmezzem?" Mert jönnek, áradnak mindenhol, csak éppen nem a határátkelőknél!"
Akkor erre orbannak sincs meg csak halvany otlete sem, mert Te most a 175 km-es keritest fogadod el, mint JO orban intezkedest!? De "mindenhol jonnek, csak nem a hataratkeloknel?"
Bocs, ne haragudj, ezt NEM ERTEM!!!
(Pedig figyelmesen, szorol szora olvastalak!)
verum
@karma1: - a kerítés minden esetre arra jó, hogy ne hozzánk jöjjenek. Mert ismétlem jönnek, nem ismernek ellentmondást. Majd ha mindenütt kerítés lesz, vagy ide visszatoloncolnak százezreket, akkor már tényleg semmire sem lesz jó.
De nem lehet ennyi embert befogadni, ez abszurdum, ennek megálljt kell mondani valahogy, mert nem mehet a végtelenségig.
És ez nem megy kerítéssel, nem megy tengerbe taszítással, csak politikai úton. És csak halvány remény lehet arra, hogy nem lesz ebből háború.
karma1
@verum: Az elso mondatod egy picit onzosegre vall, de megertelek, es valahol magamban fellelegeztem, hogy az enyeimet sem kell feltenem,,,, egy darabig... Akkor viszont sokkal nagyobb lesz a BUMM, mintha elejetol kezdve megprobaltak volna kezelni a kerdest...
Hidd el, megertelek, es nem ellened vagyok, mert azt sem szeretnem, ha Neked vagy a csaladodnak, barataidnak baja lenne... De meg mindig azt mondom, hogy orban makacssagaert nagy arat kell majd fizetni, ami nagyon osszefuggesben lesz az Unioval es most mar ugy latszik, a NATO-val is...
Mit gondolsz, ha a franciak kijelentettek (marpedig megtettek!) hogy foldig romboljak az Iszlam Allamot, akkor - NATO tag leven - nem fognak katonai kontingenst kerni? Ez alol is ki fogja magat vonni orban? Azzal, hogy o megepitette a keritest, megvedte a hazankat Europat, a vilagmindenseget, hagyjanak bennunket beken?
Akkor fognak bennunket mindenhonnan kib@szni, mint a macskat sz@rni, mert szembemegyunk az Unioval es valoszinu a NATO-val is szembe fogunk menni. Ha ezekert a szervezetekert TELJESJOGU TAGKENT semmilyen kotelezettseget sem akarunk majd vallalni, szerinted mi lesz ennek a kovetkezmenye?
Mert akkor Magyarorszag olyan vedtelen lesz, hogy ihaj, es kenytelenek leszunk putyin cari oroszorszagaba beolvadni...
Ilyen felelotlen, szemet kormanya meg nem volt Magyarorszagnak a tortenelmunkben!
Főlökött
@karma1: Nem vagy egy hangyafülnyit elfogult ?

Mint már több ízben említettem, Orbán nem a szívem csücske, de a kerítéssel nagyot lépett. Nem én állítom, hanem az osztrákok, németek, lengyelek, visegrádi 4-ek, stb...lakhelyén történt szavazások, az ott lakók látták be, hogy ez a járható út, mivel Merkelnek még mindíg helybetopizik, meg az egész EU. elvi megállapodásokkal szórakozik, a helyett, hogy a görögöket rákényszerítenék az érdemi lépésekre. Mivel ? Pénzzel, mármint a dotáció felfüggesztésével és nem a hitel visszafizetésének eltekintésével.
Franciák :) Ha a fikázásaikon túllépünk és megvizsgáljuk ténylegesen miket is ténykedtek, igen csak meghökkenünk. Mást ne említsek Olasz-Francia határ, ahol ledózerolták a menekülttábort és a menekülteket kiszorították a bitumen út - tenger közötti, 8-10m széles köves partszakaszra. A bitumen úton pedig rendőrkordon volt végig és így ácsorogtak, ha jól emlékszem egy napig. Yard beöltözve, migránsok alsógatyában. Tényleg humánusak.
NATO-val kapcsolatban eddig is érdemben benne voltunk, ezután is benne leszünk. Mindezt erőnknek megfelelően tesszük, azaz repülőgéphordozó anyahajót nem várnak tőlünk. Ahogy a kerítésépítést végrehajtották, lehet, hogy azt is összedobnák a fiúk, 1-2 hónap alatt :))
Visszaküldés :"szükséges hozzá az adott kérelmező ügyében az EU-ba belépés helye szerint illetékes uniós partnerország közreműködése" Tehát ha nem járulunk hozzá, néznek, mint maci a málnásban és igen nagy gondban lesznek.
Tévedtél abban is, hogy Merkel nagyvonalúan átvette a migránsokat. Megindultak önhatalmúan és mentek a hívújukhoz. Ha azt mondja, nem veszi át, akkor is odaslattyogtak volna, csak nem a határon léptek volna át, másik ország területére, hanem mellette 50-100-200 m-re. Látható-tapasztalható volt, hogy a tömeg megállíthatatlan volt élő erővel.
A megtippelt balhék is elkezdődtek tapasztalhatóan és még mindíg csak a duma megy az EU.-tól, Merkeltől, semmi érdemi-hathatós lépés. Nagy ára lesz ennek szerintem.
karma1
@Főlökött: Azt hiszem, nem egy sajtobol vannak az ertesuleseink...
A keritesnek orulni eleg botor dolog, mert nem allitott meg semmit, egyenlore csak addig tehermentesitette egy kicsit a magyar hatart, amig valamelyik masik orszag nem hoz egy hasonlo dontest, es akkor a mi sz#rleg keritesunk meg mindig kivanatosabb lesz, mint esetleg egy masfajta vedelmi intezkedes.

Merkel nem ATVETTE, hanem MEGHIVTA - igaz, csak a szir haborusmenekulteket -, es ha akkor Merkel ezt nem teszi, akkor nalunk nagyon nagy gebaszt lett volna...

A parthoz szoritott migransokat nagyon sajnalom, de azokat a kamionsoforoket is, akiknek a kamionjara ugraltak fel tobben is, hogy a hataron atjussanak.
Azert azt meg mindig vedd figyelembe, hogy a francia hatarorok NEM az utlevellel rendelkezo utasokkal jartak el igy, hanem egy ellenorizetlen csoportrol van szo,

"Visszaküldés :"szükséges hozzá az adott kérelmező ügyében az EU-ba belépés helye szerint illetékes uniós partnerország közreműködése" Tehát ha nem járulunk hozzá, néznek, mint maci a málnásban és igen nagy gondban lesznek." Ezt a par mondatodat nem nagyon tudom ertelmezni, de ez valoszinu miattam van, bocs.

Igaz, hogy Merkel politikaja volt a menekultekkel kapcsolatban a leglatvanyosabb, de nem csak Neki kell dontenie, hanem az Unio osszes orszaganak, amelyikbol orban allandoan kihatral, nem megy el az osszehivott konferenciakra, mert a mellet veri, hogy o megtette a mi vedelmunkre (na meg Europaera is!) az osszes lepest, innentol kedve nem erdekli a kerdes...
Főlökött
@karma1: A kerítés bevált, mivel az áradat gyökereinek elvágására nem füllik a foga az illetékeseknek. Miért nem, ne tőlem kérdezd, de a nemakarásnak nyögés lesz a vége!
Bevált, mert a napi 10ezrek helyett, 7végén összesen 6-an akartak betipegni hozzánk.

Miért vált még be ? Ausztria, Németek, Szlovénok, Horvátok, Montenegro kerítést épít, nem véletlen. Mert amúgy-kerítés hiányában kezelhetetlen a felmerült állapot.

Nagy 'gebasz' abból lett, amit mondott Merkel és nagyon azon az uton jár, hogy bele fog bukni ebbe.
Visszaküldés hozzánk :) Nehogymár Merkel és a Bevándorlási Hivatala mondja meg országunknak azt, hogy országunk hozzon létre egy tábort, 40ezer muszlimnak és mi tároljuk, foglalkozzunk velük, ezt Te sem gondolod komolyan! Főleg úgy, hogy a görögöket ebből ki akarják hagyni teljesen. Pont azt a tagállamot, mely maximálisan felelős ezen áradatért, mert nem tesz semmit és a segítséget pedig elutasítja. Tetszett az a mondat, hogy 4-5 görög kapitány, demonstációjával elvégezte az EU.-vezetők dolgát, mivel megállt a szállítás, ezzel megállt a bevándorlás vonala is, egy rövid időre.
Na ott vannak a gyökerek, ott kellene vagdosni, de már septiben !
karma1
@Főlökött: A gorogoknek eppen eleg megkuzdeni a sajat gazdasagi es foldrajzi helyzetukkel: hozzajuk erkeznek a tenger felol is. Ott eleg nehez keritest epiteni.
A kvota - az eredeti- max. 500 ember ideiglenes letelepiteserol szolt volna, nem 40 ezererol! (Honnan vetted ezt a szamot? A svedek 35 ezret, a kosovoiak 5000 fogadtak volna be. Utobbi pikanteriaja, hogy toluk is jonnek a kosovoi menekultek, na, ok mar evek ota, csak nem egy nagy tomegben...)

A kerites NEM megoldas, csak a problema attolasa masik orszagra, akik ugyanakkora sz@rban tapicskolnak, mint a magyarok.
Aki azt allitja, hogy a kerites vegleges megoldas, az nagyon naiv.
En sem kivanom, hogy muszlimok lepjenek el mindent Ma.o.-n, de az sem megoldas, amit orban muvelt veluk.
Augusztus kozepetol orban mestersegesen varakoztatta az embereket a Keletinel, szegyen volt ramnezve itt a hiradoban latni, hogy mi folyik otthon. Pedig orban akkor is tudta, hogy ezeknek az embereknek eszuk agaban sincs letelepedni Ma.o-n, tovabb akarnak menni mindenkeppen. orban viszont jol megvarakoztatta, atvagta oket majd a sajat mellet verve hangoztatta, hogy csak o mentette meg Ma.o.-t es egesz Europat is a menekultaradattol. Holott ez nem igaz, csak atallitotta oket egy masik utvonalra, es kihirdette a rendkivuli allapotot, pentektol meg most a valsaghelyzetet.
Főlökött
@karma1: Mikor mondtam, állítottam, hogy a kerítés végleges megoldás ? Te valamit nagyon félreértettél !!
Azt sikítozom már régóta, hogy amíg Merkel és a csoda publikum 'csak' nézi ezen áradat szakadatlan folyamatát és elvi megállapodásokkal jó el vannak, akkor azon országok, melyeken végigcsürdöngöl ez a horda, sáska módjára felélve-eltüzelve-megsemmisítve az ott talált dolgokat, ezért valamit lépniük kell-kellett, ezen országoknak - saját - és polgáraik érdekében is. A Schengeni és Dublini egyezmények betartásáról már nem is beszélve.

Görögök :) Küzdenek :) Nehogy megszakadjanak abba a nagy kűzdelembe !
Felajánlottak nekik segítséget ? Fel bizony - az egész EU ! Földön és vizen is ! Csak elzárkóztak !!!
Miért is ? Mert azt mondták, ennek az a feltétele, eltörlik az adóságukat :) Nagyon - nagyon vicces gyerekek !

Amúgy azt sem állítottam, hogy a görögök építsenek kerítést, mert a víz felé sok értelme nem igazán lenne. Ha viszont az embercsempész hajókat 1 visszafordítanák, 2 kimentenék-visszavinnék kiindulási helyre, 3 hajó elkoboznák, 4 kapitányt eljárás alá vonnák, stb., stb., stb. máris megoldódna a helyzet. / max a hosszútávúszók jönnének, azok is beöltözve :) / Érdekes mód, ebbe nem partnerek a görögök és most még mentességüket is kimondták, hogy hozzájuk nem. ( nagyon halkan megjegyzem, Olaszoknál engedélyezték a fenti megoldást )
Honnan vettem a 40ezret, 5-6 napja jelentették be, hogy a Bevándorlási Hivatal gyorsított eljárásban ennyi ember kiutasításáról döntött és küldik vissza Magyarországnak. Mivel Görögországba nem lehet, a következő ország Schengen szerint pedig mi vagyunk.
Tehát a németek szerint hozzán repülve jöttek a migránsok :)
Az az EU.-s, Schengeni ország, mely pedig tolja és csak tolja az EU.-ba a tömeget számolatlanul :) azt pedig dotáljuk és mentesítsük ! Tényleg korrekt eljárás :(
Ha pedig mi ebből nem kérünk, akkor megy a duzzogás és a fenyegetés a különböző szankciókkal. Legalább addig sem csinálnak érdemit, megy az idő :) ja + jön...
Főlökött
... + jön a migránsok áradata is folyamatosan.
karma1
@Főlökött: "Orbán nem a szívem csücske, de a kerítéssel nagyot lépett. " "@karma1: A kerítés bevált, mivel az áradat gyökereinek elvágására nem füllik a foga az illetékeseknek"
Valoban nem mondtad, irtad a "vegleges" szot, de mintha megoldasnak tekintened, en csak erre reagaltam.
karma1
@Főlökött: az, hogy esetleg 40 ezer embert visszatoloncolnak (ez szerintem fizikailag megoldhatatlan kerdes, mas miatt, de ez most nem erdekes) az egyaltalan nem azt jelenti, hogy azt a 40 ezret nekunk itt le kell telepiteni. Az eredeti kvota szamunkra 500 fo menekultstatuszaban volt megjelolve, Meg Anglia is csak 5000-t hajlando atvenni, tehat ez nem igazan valos problema.
Ausztraliaban es Ujzelandon a csempeszhajokat elsullyesztik. Ez egy uj rendszer, eddig nem tettek. KAPITANY NINCS, csak a menekultek ulnek a hajoban, jobb esetben kapnak egy iranytut es mentomellenyt. Ez a csempeszek vedekezese a letartoztatas ellen.
Főlökött
@karma1: Soha nem állítottam, hogy végleges, nem értettél meg. Egy másik cikk kapcsán már kiveséztük, még Röszkénél, hogy az ott átflangálók, sáska módjára feléltek mindent.
Nem 1, nem 2 gazda nyilatkozott, hogy volt gyümölcsöse, volt gyümölcse, de már nincs! Volt veteményes, volt kukoricás, volt ingósága, fája, terménye, de már nincs.
Ezeknek, ha nem volt biztosításuk, téríti valaki a kárukat ? Költői kérdésnek szántam :) Futhatnak a gazdák a pénzük után, mivel köd előttük - köd utánuk, mármint az elkövetőknek.
Közbiztonság és annak érzete is drasztikusan csökkent. Féltek-félnek az itt élők.

Tehát valamit lépni kellett, mert ha Merkelre várnánk még mindíg, tapasztalhatóan káosz lenne és fejetlenség. A nemzetközi médiának is jó és hálás témája lenne, van-lenne mivel foglalkozni a helybetopizó kacsa helyett.

A kvóták :) Ezt valamilyen agyonpihent, épp másnaposságából, bal lábbal felkelt személy agyszüleményének minősítem, mely alapján az egész EU.-t, egy befogadótáborrá akarja lealacsonyítani. Elmeroggyant ötlet odaküldeni személyeket egy országba, ahol eszük ágában nem áll maradni. Addig maradnak ott, míg meg nem találják az első közlekedési eszközt. És utána mi lesz, a kötelezett országot teszi felelőssé a migránsért, annak tetteiért - ténykedéséért ?
Amúgy is a kvótázás egy elhalt ötlet, Szlovákok már megtámadták a Bíróságon és mi is meg fogjuk szerintem.
Közben pedig sorra jönnek a balhék, a helyieknek is nemtetszésüket kinyilvánítják. Szóval érdekesen alakulnak a dolgok és lehetséges, hogy az a nemakarásos nyogés helyett, sírás lesz a vége a dolognak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.