A párizsi merényletek után sem változott semmi a szerb-horvát határon, Presevóból továbbra is több tucat busz érkezik a határ menti Sidre, ahonnan Horvátországba szállítják a Közel-Keletről érkezőket – jelentette honlapján a szabadkai Pannon RTV.

A helyszínen tartózkodó tudósító elmondta, hogy a migránsok hallottak ugyan a francia fővárosban történt támadásokról, de – ezek ellenére is – mindenképpen Nyugat-Európába szeretnének jutni.

A Pannon RTV-nek egy szíriai azt mondta: az iszlamisták "már mindenhova beférkőztek". "A terrortámadással a muszlimoknak is rosszat tesznek, háborúba akarják sodorni Európát, mivel egyelőre még biztonságos helynek számít. A terroristák ott vannak mindenütt, mindenhol vannak embereik."

A szerb-macedón határról autóbuszokkal szállítják Sidre a migránsokat, ahonnan szervezetten, horvát vonatokkal viszik őket tovább Bródba (Slavonski Brod), majd Szlovéniába. Sidnél viszont akkora a nyomás, hogy a vonatok már nem négyóránként, hanem ennél gyakrabban járnak, és több autóbuszt a Belgrád-Zágráb autópályán fekvő Batrovci-Bajakovo átkelőhelyhez irányítottak. Onnan horvát buszokkal szállítják őket a bródi, téliesített befogadóközpontba.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Papuska1
Nagy tisztelettel megkérdezem a propeller egyes rendszeres komentelőitől, hogy mitől menekültek? Menekült valaki addig, amíg üldözik. Attól kezdve migráns, és ha kinyilvánítja, hogy nem kíván alkalmazkodni, és elvárja, hogy az Ő szokásaihoz alkalmazkodjanak a fogadók, és rendkívüli tömegben, szervezetten jön, akkor egy inváziós tömeg! Ráadásul azt sem értem, hogy miért pont az Európa közepén lévő Németországban érzi biztonságban magát? Ha elhagyja a hazáját, Törökországba jut. Törökország valamivel több, mint kétszer akkora mint Németország. Az ott élők többsége muzulmán. A Németországba történő tömeges kivándorlás miatt körülbelül 10 millió munkaerő hiányzik náluk. Az utazáshoz szükséges összegből bőven lehet szép házba letelepedni, és még kis vállalkozást is lehetne nyitni! Akkor mitől menekültek? Törökországban a mint már írtam több, mint kétszer akkora területen valamivel kevesebben élnek, mint Németországban. Nem férnek el? A török gazdaság ugyan messze áll a némettől, de jelentős a gazdasági javulás. Pláne olyan emberek lovagolhatnák ezt meg, akiknek induló tőkéjük is van! Szóval ez a menekült dolog a legkevésbé sem áll meg, sőt egy mértékletes jólétet biztosító letelepedésre is van esély sokkal közelebb a volt hazájukhoz. Akkor meg? Semmi nem igazolja a menekült, vagy migráns, vagy nem tudom mi lépéseit. Szerintem egy csomó megvezetett ember, valami különös irányításra elindul Európa felé. Mi a céljuk? Nehezen látható be! Félek, hogy nagyon sok itt író és véleményt formáló embert nagyon megvezettek ezzel a demagógiával. Tessék utána nézni a tényeknek és az adatoknak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
@Papuska1: Még egy adat. A 2014-es nemzeti összjövedelem Törökországban majdnem négyszerese a mienknek, az egy főre jutó jövedelem megegyezik hazánkéval. Mi is mind induljunk el Németországba?
36
@Szókrakész: Elhozták a Közel-Keletet és annak viszonyait Európába. Ott, mindenhol katona van és bizonytalanság. De hát, mégegyszer ahogy az egyébként, magyar származású izraeli katonai parancsnok mondta, 2005-ben. "Ami itt, nálunk Izraelben a jelen, az Európában a jövő."

A migráns imádók és liberálisok ezért, ne hőzöngjenek amiatt, hogy katonák és rendőrök vannak mindenhol. Megérkezett a szerintük, egyik legdemokratikusabb állam leképezése Európába. Izrael. (Csak egyenlőre Magyarországon, még finomított verzióban)
jancsipapa
Persze ,hogy jönnek .Többségükben katonák és ez a dolguk . Ezek sem egyszerű terrorakciók . Ez már a hódító háború akciói .
Papuska1
Elnézést, nem néztem meg a fejlécet. Ez a propeller?
katalin70
@Papuska1: Így igaz.Ha józan ésszel átgondoljuk,értelmetlen, amit a nyugati politikusok mondanak.Attól félek, még az összeesküvés -elméletek is tündérmesek a valósághoz képest. Félelmetes.
verőce21
@Papuska1: (21:39) Igen ez a Propeller, ide hiába írtad a fenti felvilágosító magyarázataidat, falra hányt borsó! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.