A miniszterelnök a brüsszeli csúcstalálkozó után beszélt az elmúlt napok leforróbb hazai kérdéséről.

"Szerintem férfi sohasem mondhatja azt magáról, hogy szakértőnek számít ezekben a nemi kérdésekben. Legfeljebb van, aki közelebb van hozzájuk, és van, aki távolabb.

Én közelebb vagyok, mert nekem van négy lányom és egy feleségem, tehát azt hiszem, hogy tudom, miről beszélek. Az a véleményem, hogy majd a nők eldöntik, hogy mit akarnak. Ahány ház, annyi szokás, és ebbe nem érdemes beleszólni. A nők majd döntenek a saját életükről.

De néha úgy érzem, hogy egyébként még az én életemről is ők szoktak dönteni, és biztos nem én vagyok egyedül így. De ez nem a politikához, hanem a szépirodalomhoz tartozik, és ott is kell szerintem megvitatni”

–  fejtette ki véleményét péntek délután a miniszterelnök az Index beszámolója szerint.

Azzal kapcsolatban, hogy a Telekom felbontotta a Kovács Ákossal kötött szponzorációs szerződését, azt nyilatkozta, kicsi ügynek tűnik, de fontos elvi problémát vet föl. Arról van szó ugyanis, hogy

„egy nagy cég, azért mert nagy, meg gazdag, vagy mert német, megteheti-e, hogy visszaélve a hatalmával megbüntet valakit azért, mert annak nem tetszik a véleménye.”

Azt mondta, ez az a kérdés, amiről a következő hónapokban érdemes beszélni.

„Azt nem lehet elvitatni egyetlen cégtől sem, hogy azzal kössön szerződést, akivel akar – tette világossá a miniszterelnök. – Azonban az nem vitakérdés, hogyha már kötött egy szerződést, akkor hogyan és mikor mondhatja föl. Magyarországon föl lehet mondani megkötött szerződéseket, ezt a jog pontosan szabályozza. De szerintem ellentétes az alkotmánnyal az, hogyha valaki azzal az indokkal mond föl egy szerződést, hogy nem tetszik neki annak az embernek a véleménye, akivel egyébként korábban szerződést kötött. Ez elnyomás, ez visszaélés, és szerintem ezt nem szabad elfogadni.”

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
A büntetés az ,ha elvesz . Itt nem vesz el ,hanem nem ad tovább...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Azzal kapcsolatban, hogy a Telekom jelezte: felbontja Kovács Ákossal kötött szponzorációs szerződését, azt nyilatkozta, kis problémának tűnik, de fontos kérdést vet föl. Arról van szó ugyanis, hogy „egy nagy nemzetközi cég megteheti-e, hogy megbüntet-e egy magyar embert azért, mert elmondja a véleményét. Ez alkotmányos szabadság, szólásszabadság kérdése.”

A Telekomnak is alkotmányos volt a szólásszabadsága !
És az is, hogy kit szponzorál !
nyanya001
És azoknak alkotmányos joguk van, akiket Siófokon rabosítottak !
jancsipapa
A büntetés az ,ha elvesz . Itt nem vesz el ,hanem nem ad tovább...
csetere
@jancsipapa: Naná, hogy nyávognak! 50 milliót kapott Ákos a Telekomtól, ami a mi pénzünk. Mi szponzoráltuk a telefonszámlánkban ezt a tehetségtelen alakot.
joopapa
Én nem hiszem hogy a Telekomot hülyék vezetnék és nem íratták volna bele a szerződésbe hogy milyen indokkal lehet felbontani egy élő szerződést! És azt is gondolom hogy nem az egyetlen olyan előadó akivel szerződtek, és gondolom arra is volt példa hogy felmondtak egy szerződést hasonló ok miatt! De ehhez mi a franc köze van az orbánnak és bandájának, ha az Ákoska úgy érzi hogy a Telekomnak nincs igaza perelje be a céget! Tegnap láttam ahogy a Kálmán Olgánál a Rétvári magyarázta a megmagyarázhatatlant, és védte Ákoskát mintha a rokona enne! De én azt megkérdeztem volna tőle hogy amikor a Székhelyi József művész urat nem engedték fellépni Egerben mert zsidó és baloldali felolvasónak nevezte valami fityeszes csinovnyik, akkor miért nem háborodtak fel fityeszéknél! Vagy amikor a királyi tv a Koncz Zsuzsa koncertjéből kivágták "Ezek ugyanazok!" című számot! Ezek a fijjuk mindent erőből akarnak elintézni, ahelyett hogy használnák azt a maradék csöpp eszüket!
Dr plágium
Meg is látszik, hogy a náluk a nők döntenek...lásd törvénymódosítás, hogy a veje miatt és még lehetne sorolni :)
egon1
Ez az Orsós nevezetü senkiházi-mosakodhat-mázsa számra kenheti magára a fehérítőt,akkor is olyan fekete marad, kívül belül, mint ahogy született !!!
pbalage
Ha a főköcsögné esetleg megelletett volna még húsz gyereket, az ország sem itt tartana.
Adnánk nekik segélyt szociális alapon.
Nem kéne lopni.
Minden legális lenne.
papa.49
A baj az, hogy az első nő aki kapcsolatban volt veled NEM JÓL DÖNTÖTT)))))))))))))
verum
Hogy férfiként hogy vélekedik a nőkről, magánügye!
Azonban mint miniszterelnök, minden férfi és minden nő az ország polgára és ilyen minőségben van felelőssége.
Minden más csak blabla, illetve politikai manőver.
Alzheimer Fauna
Buta ez a KisGé!
Azt mondja, hogy az ő életéről háztáji női döntenek. Ez most dicsekvés vagy panasz? Mert ha dicsekvés, akkor valami olyasmit jelent, hogy: döntésképtelen, éretlen hülye gyerek vagyok, ezért ők kötik be reggel a cipőmet, ők ellenőrzik, hogy a cuki hátizsákomba bepakoltam-e mindent (tolltartót, uzsonnásdobozt, föcitérképet, tornacuccot), este ők fürdetnek (hogy biztosan tiszta legyen a fütyim), és persze ők döntik el, hogy nekem mi a jó. Ha pedig panasz, akkor ez csak annak az előkészítése, hogy majd a bíróságon elmondhassa, az ellene felhozott háborús és emberiség elleni vádakban nem bűnös: minden, amit tett, arra családja nőtagjai kényszerítették...
Ami pedig az "Alkotmányt" illeti, nos, az nincs is. Van valami alaptörvény helyette - gondolom, addig, amíg egy rendes Alkotmányt nem csinál valaki -, de ezt is a gaz emberek rendszeresen megszegik. Jogbiztonság? Van helyette visszamenőleges törvénykezés meg semmisségi törvény. A hatalom megosztása? Van helyette bírói kényszernyugdíjazás meg középarányos büntetés. A nép közvetlen hatalomgyakorlása? A Nemzeti Választási Iroda segítségével: felejtsd el! Az emberi méltóság sérthetetlensége: a miskolci számozott utcák ha mesélni tudnának! Az Országgyűlés ülései nyilvánosak? Kérdezd erről az RTL Klubot!
Ami pedig a támogatás megvonását jelenti, az sem példátlan: nem örülök a kritikádnak - Klubrádió bucira szívatva! Nem tetszik az életviteled: támogatás a hajléktalanoktól megvonva. A köztisztviselők méltatlanságra és bizalomvesztésre hivatkozva is meneszthetők.
Ami pedig a negatív diszkriminációt illeti, csak egy példa: van az ún. minimálbér és van a közmunkásbér. És az állam megteheti, hogy a kötelezően adandó legkisebb bérnél kevesebbet fizet! (Érdekes, hogy nincs az ellenzéknek olyan jogásza, aki utánamenne ennek? Próbapert kezdeményezne, Alkotmánybírósághoz, ha kell, Strasbourghoz fordulna?)
papa.49
@Szeparepa2: Vagy csak olyan jutott neki, mert elmebeteg))))))))
Desischado
Hú, de igyekszik kimosakodni! Csak sajnos, minden tény őt cáfolja! Alzheimer Fauna már leírta, amire gondolok. Az a per nekem tetszik! Ennek utána nézek! Köszi, a tippet, Fauna!
Kamcsatka
Az én életemről meg te. De a visszaszámlálás- ami nem fog azért olyan sokáig tartani amire te vágysz- már elkezdődött, capo di tutti capi.
bakegya
EZEN NŐNEMÜEK, közelmúltjuk ismeretében ,mármint ennek a szűken vett erőszakszervezetben nőnemüek keményen nyirbálgatják a közvagyont-DE EZ MÉG A LEGKEVESEBB.A TRAGIKUSSS az,hogy a világbékét is folyamatosan veszélyeztetik azzal halomra korrumpált vagyonnal -nevezhetjük döntéseiknek is -amivel magukat luxus jóltarthatják a világ összes birka magyarja adójából ÉS AZ EU POLGÁRAINAK ADAKOZÁSÁBÓL.MÁR MEGINT MAGÁT RÚGTA TÖKÖN EZ A TEKNŐS.
bakegya
"...vannak akik-nek ...az a véleménye..."-anyád,dönthetett volna másképp is!
papa.49
@bakegya: Látom megértetted a célzást, kösz...
bakegya
Véleményem szerint nem csakkk egy országot,de az egész világot is felfalja már ez a pereputty és a hordája.@papa.49: @Horizont: @Lepényleső: @Szeparepa2: -és ha már itt tartunk,hogy már megint baromságokon lovagoltat minket a kis g...az ő életéről az ayja döntött-de ez a pereputty mit akar kezdeni a TENGEREKEN MENEKÜLŐK ÉLETÉVEL-MERT ERRŐL NEM DÖNTÖTT MÉG EGYETLEN ARANYKÖPÉSSEL SE A TEKNŐS-EURÓPA BÁSTYA ELVTÁRSA A VICCTOR !-
már várom amikor-CSATA KIÁLT-úszva támadjatok!!!DDD-hát röhely,Középeurópa közepén még ennyi szemewtet fújhat még szabadon a szél a magyarok pofájába-ÁDVENT IDEJÉN.
papa.49
@bakegya: Régen hajtom hogy nem áldozat a nagys. asszony hanem tevőleges résztvevő, volt már a kezdeteknél is, és később is, meg most is!!!A történések legalábbis ezt mutatják!!!
soljanka
Akkor most az én életemről a négy Orbán lány meg az egy Orbán feleség döntött eddig?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.