Európa nem tudja befogadni az összes menekültet, ezért meg kell erősíteni az Európai Unió külső határait – jelentette ki Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság volt elnöke pénteken Temesváron.

Barroso: Európa nem tudja befogadni az összes menekültet

Az uniós végrehajtó szerv elnöki tisztségét 2004 és 2014 között betöltő Barroso díszdoktori címet vett át pénteken a Temesvári Nyugati Tudományegyetemen. Az ünnepségen jelen volt Dacian Ciolos román miniszterelnök, aki 2010 és 2014 között az Európai Bizottság mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa volt.

Barroso beszédében kitért a menekültválságra. A Mediafax hírügynökség szerint elmondta: gyakran kérdezik, hogy EB-elnökként hogyan kezelte volta a menekültválságot. Úgy vélte, Európa számára gondot okoz a migránsok magas száma. Rámutatott: az igazi válság azonban Szíriában, Líbiában és Irakban van.

"Realistáknak kell lennünk, Európa nem tud befogadni valamennyi menekültet, ezért meg kell erősíteni a külső határokat"

- idézte a román hírügynökség Barrosót.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Nocsak, pedig ennyi néhány tízmillió ingyen munkavállaló felpörgetné a csőd szélén álló európai gazdaságot, kérdezd csak meg a mekergelt, az tuggya, hogy a rosseb egye meg.

Na, egy két elmebeteg kommentelőt is megkérdezhetnél, mert azok mégjobban tuggyák.
verőce21
De kár, hogy nem lehetett Barrosot már tovább újraválasztani. Nem a csőd felé menetelne Európa!
Lepényleső
A lényeg,hogy a külsőt,nem pedig újratelepíteni a belsőket.
verőce21
Fordul a kocka a bevándorlásban
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/fordul_a_kocka_a_bevandorlasban.609160.html
"Azt hitte, hogy új hazájában kis vityilló, meg némi készpénz várja majd, amelyekre építve elindíthatja kicsiny vállalkozását, ám ehelyett egy öreg irodaépület üres szobájának négy sivár fala között találta magát."
"Nagyon sokan jöttek hozzá hasonlóan túlzott várakozásokkal. Most látják, hogy a juttatások nem olyan magasak, mint hitték"
"Sokan a német ételeket sem bírják és zavarja őket az európai társadalom megengedő hozzáállása a szexualitáshoz."
"Mielőtt kivándorolt, úgy tudta, hogy 500 euró körüli segélyre számíthat. Ez nagyjából meg is felel a valóságnak. Arról azonban fogalma sem volt, hogy a megélhetési költségek jóval magasabbak, mint Szíriában. Legalább tíz évbe tellene, mire elérhetném a német életszínvonal minimumát - mondja, megegyezve, hogy a nyelvtanulást is megoldhatatlan feladatnak tartja."

A sok nomád állat azt hitte, hogy itt aztán majd a seggüket is kitörlik ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.