Élesen bírálta az osztrák kormánykoalíció menekültpolitikáját Ausztria vezető politikai bloggere, a Die Presse című konzervatív osztrák napilap korábbi szerkesztője szerdán közzétett bejegyzésében. Andreas Unterberger szerint az osztrák vezetésnek együttesen kellene bocsánatot kérnie Orbán Viktortól.

A blogger megállapítása szerint fél éves késéssel kezdett hozzá Ausztria a déli határszakasz mentén a határirányítási rendszer kiépítéséhez. Úgy vélte, a koalíció fél a közelgő elnökválasztáson való vereségtől, ezért azt próbálja mutatni, hogy ismét kormányoz. Unterberger szerint azonban örülni kell a "népvándorlás megfékezésére" tett "valószínűleg teljesen alkalmatlan", de legalább észrevehető próbálkozásnak.

Nem lenne itt az ideje, hogy nyilvánosan, hangosan és együttesen bocsánatot kérjen az osztrák vezetés Orbán Viktortól? – tette fel a kérdést az újságíró, aki szerint mindenkinek ezt kellene tenni, még az osztrák belügyminiszternek és az alkancellárnak is, akik "nem szégyellték nyíltan bírálni Magyarországot".

Unterberger szerint a kormány bejelentése azt jelzi, hogy a vezetés kész megvédeni Ausztriát, akár az erőszak eszközeivel is. A bevetési egységek nem tudják megakadályozni másképpen azt, hogy az "erőszakosan fellépő" menekültek belépjenek az országba, csak úgy, ha maguk is erőszakot alkalmaznak. Ennek a legenyhébb formája a vízágyú, a paprikaspray és a könnygáz – írta. Megjegyezte, hogy nem sokkal korábban a kormány és az osztrák média felháborodott gyűlöletkommentárokkal határolódott el attól, amikor a magyar kormány éppen ezekkel az eszközökkel akadályozta meg, hogy az erőszakkal fellépő menekültek belépjenek az országba.

A konzervatív újságíró hangsúlyozta: a kormány végre megértette, amit James Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés (DNI) igazgatója mondott, hogy az Iszlám Állam a menekülteket álcázott harcosként bocsátja Európába, és "a szélsőségesek igencsak ügyesen hamisítanak útleveleket".

Unterberger szerint a "szörnyű" befogadási kultúrát védelmébe vevő Heinz Fischer államfő, Christoph Schönborn bíboros, bécsi érsek és Michael Landau, a Caritas segélyszervezet vezetője mások kárára viselkednek jól, hiszen közvetlen szomszédságukban nincsenek menekülttáborok, nem közlekednek metrón, nem járnak nyilvános uszodába, és nem vettek részt egy kezdetben "ártalmatlan" szilveszteri mulatságon sem.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
A g..i legújabb terve például az hogy humanitárius katasztrófát idézzen elő Görögországban a macedón és a bolgár határ lezárásával. Ehhez gyűjt támogatókat a többi kis fasiszta országokban. Közben még Moszkvába is elpofátlankodik biztatni putinka elvtársat hogy folytassák az orosz terrorbombázásokat a szíriai lakosság ellen, hogy még több ember meneküljön Európa felé. Mert minél több a migráns annál nagyobb hősnek tekintik a mosottagyúak.
Hát ehhez tényleg csak tapsolni lehet az ilyen unterberger faszoknak.
36
Persze, a migráns áradatot nem akarják megállítani. Nem hiszem hogy véletlen a törökországi két bomba merénylet és a mára tervezett EU-Törökország találkozó elmaradása az EU csúcs előtt. Erdogan csak nem hagyhatja most ott az országát, terrorfenyegetettségben. Milyen érdekes, hogy mindíg megakadályozza egy-egy bomba felrobbanása azt hogy Merkelnek felelősséggel vállalnia kellene a kavarását.
Rumcájsz
Tisztelt olvasók!

Önök valószínű fizetett politikai hirdetést olvastak.

Tisztelettel az eredeti cikk írójának...
Gyere " ide" fiatal...
Egy ilyen cikk után vezér lehetsz a szakmádban.

Pffffff...
libellle
@krumpli: Te krumpli te olyan büdös krupli vagy. Tudod amikor már el kezd rohadni, rettenetesen büzlik.
volvós
@libellle: tegnap 20:06

Hagyd a volt nena nevü kislányt, a többi portálról kidobták, és
most visszasunnyogott közénk...itt sem lesz hosszu élete,
aztán majd jön a 128.-ik nick-el Szellemi top(rongy) Tudod, a stílus...:-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.