Kidöntötték a kerítés egy részét a migránsok a görög-macedón határon hétfő délelőtt, macedón rendőrök könnygázzal próbálták visszaszorítani őket, de sokan átnyomultak macedón területre – jelentette a helyszínről az M1 aktuális csatorna tudósítója Idomeniből.

Elmondása szerint a macedón rendfenntartók akkor vetették be a könnygázt, valamint hanggránátokat, amikor a migránsok betörték a kerítés kapuját a két országot összekötő vasútvonalnál. Többen megsérültek. Néhány migráns kövekkel dobálta meg a rendőröket.

Mintegy 300 iraki és szíriai menekült azért döntötte ki a határkerítést, mert így kívánt tiltakozni az ellen, hogy a hatóságok szerintük túlságosan alacsony számban engedik át a migránsokat Macedóniába, hogy folytassák útjukat Európa északi része felé.

Miután a migránsok áttörték a rendőrkordont, megszállták a határ menti vasúti síneket, és az ott lévő talpfák segítségével elkezdték lebontani a görög-macedón határon emelt kerítést, amelyet később át is szakítottak. A rendőrök könnygáz- és hanggránátokkal próbálták meg feltartóztatni a tömeget.

Ezzel egy időben a rendőrök megkísérelték helyreállítani a határátkelőn emelt, kidöntött szárnyas kaput.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Az üvöltötte, hogy Allah Akbar - és közben egy levágott kisgyerek feje volt a kezében. Videóval!
www.origo.hu/nagyvilag/20160229-oroszorszag-gyermekgyilkossag.html
Dr. Felipe
A g..i kerítésével is ez lesz ha ideérnek. Csak az én településemen 5 szerződéses katona mondott fel a múlt héten. Nem is lesz ember aki őrizze a kerítést mert tömegesen mondanak fel a honvédségnél.
verőce21
Zúdul felénk a betolakodó emberfolyam, ezt az áradatot már csak a tűzparancs állíthatja meg de lehet már az sem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.