Ideje lenne Európában befejezni a britek és a brit kormány folyamatos kritizálását, inkább azon kellene gondolkodni, hogy mit kell megváltoztatni Brüsszelben – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-nek.

A tárcavezető közölte: hétfő reggel a közép-európaiak megkezdik "az európai kabát újragombolását", Prágában visegrádi külügyminiszteri találkozó lesz, majd a miniszterek német kollégájukkal egyeztetnek. Ezt követően Varsóban a lengyel külügyminiszter javaslatára összeülnek azon európai uniós országok külügyminiszterei, amelyek nem az alapító tagállamok közé tartoznak. Egyelőre a közép-európai országok részvétele a biztos ezen a tanácskozáson – tette hozzá.

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

a magyar álláspont az, hogy ideje lenne Európában befejezni a britek és a brit kormány kritizálását, a britek döntését tiszteletben kell tartani, csak ők mondhatják meg, hogy milyen jövőt szánnak Nagy-Britanniának. Ezért haladéktalanul abba kell hagyni európai szinten a britek és kormányuk bírálását

- magyarázta.

Úgy fogalmazott, a kilépésről szóló tárgyalásokat illetően "a hisztériát végre magunk mögött kéne hagyni". Ez nem egy bürokratikus kérdés lesz, ezért a kilépési tárgyalások megkezdésének sürgetése helyett az uniónak azzal kellene tisztába kerülnie, hogy mit is akar képviselni és elérni az egyeztetéseken – mutatott rá. Hozzátette: nem az a lényeg, hogy mikor kezdődnek meg a tárgyalások, hanem az, hogy akkor kezdődjenek meg, amikor az EU már pontosan tudja, mit akar.

Szijjártó Péter szerint

Közép-Európának különösen fontos szerepe van, mert komoly érdekei vannak, amelyeket képviselnie kell a kilépési tárgyalásokon. A közép-európai országoknak nagyon szoros gazdasági együttműködésük van Nagy-Britanniával, továbbá több százezer közép-európai dolgozik az országban

- közölte.

Kiemelte: ezért nem mindegy, hogy a kilépési tárgyalásokon a gazdasági kapcsolatokra és az ott dolgozó közép-európaiakra vonatkozóan miként alakulnak a szabályozási kérdések. Mindezért már hétfőn elkezdik a térség országai az egyeztetéseket – fűzte hozzá.

Szijjártó Péter kitért arra: a britek folyamatos kritizálásakor az EU-nak érdemes lenne figyelembe vennie, hogy az unió második legnagyobb gazdasága döntött a kilépés mellett. Vagyis a kritizálás helyett azon kellene gondolkodni, hogy "villámgyorsan mit kell megváltoztatni Brüsszelben" – vélekedett.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy a derék Szájjártató kiket akar megvédeni (ugye tudjuk megvédték a nyugdíjunkat is) az egy dolog, de ki véd meg bennünket tőle! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Mint egy kivert ló..sz úgy néz ez itt ki, vagy most ért végett a szolgálata a hazugovics seggénél???
Mindenesetre nem volt egy Adonisz, de ezen a képen borzalmas, korhatárossá kell tenni a képet, mert a kiskorúak megállnak a növésben ha meglátják!!!
Desischado
Na megszólalt az egyik fő fő seggnyaló. Jobban tenné, ha nem osztaná a nemlétező észt, hanem elhúzna a kénköves pokolba, ahová való!
karma1
@Szókrakész: 13.19-re: Megis, mirol kene a nemeteknek es a franciaknak megkerdezni bennunket? Arrol, hogy mikent tudnank tobbet es jobban lopni? Miert, orban megkerdezte a franciakat, hogy nem tudnanak-e segiteni a paksi atomeromu boviteseben, hanem inkabb elszaladt egeszen Moszkvaig, es meg a sajat kabinetjet sem tudatta arrol, hogy egy ketszemelyes mutyiban elintezik Magyarorszag gazdasagat minimum a kovetkezo 50 evre???
Nem mondta Neked senki, hogy akinel a love', annak bazseval a primas?
karma1
@moon: Tudod, lehet , hogy szep magas homloka van, de ez lehet akar a vizfejuseg jele is, akkor viszont megertem, hogy miert beszel ennyi baromsagot...:O)))))
Toby
Zselézett agyú lószeszámot be lehetne utaltatni valahova? Ez a címeres ökör mindenkinek üzenget, míg valaki le nem tépi a szemöldökeit!
coni
A britek nem fognak kilépni mert csak politikai blöff volt az egész, de rosszul sült el mert Cameron alábecsülte az agyhalottak számát.
Októberben majd bejelentik hogy nem lépnek ki, addig tőzsdéznek egy kicsit ennek a bennfentes információnak a segítségével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.