A világ túlsó felén sincs nyugtuk az embereknek Orbán Viktor propagandaleveleitől.

Azt hiszed elég, ha Új-Zélandon laksz, hogy kimaradj az őrületből? Hát nagyon tévedsz! Elsőbbségi levelet hozott a postás egyenesen Orbán Viktortól, Új-Zélandon.

- írja az Átlátszó, amelyik be is mutatja a borítékot és a levelet.

Új-Zélandon és Japánban élő magyarokat is zaklat Orbán

(fotó: atlatszo.hu)

Örülök, hogy az adófizetők megfinanszírozhatták ezt és minden a bizonnyal a több ezer hasonló levelet, amit szétküldtek a Nagyvilágban – írja az Átlátszó.hu olvasója.

Később egy Japánban élő olvasó is elküldte a fotót: ő is ugyanilyen elsőbbségi levelet kapott Orbántól.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Grumpycat
A kurva anyátokért basszátok el a pénzemet szarháziak. Nem csak erre, bármire. Tetü csürhe. Meg aki rátok szavazott az is.
kamazuka
Az elektronikus levél,ma már közismert!Olcsóbb,de épp ezért gyakran Spam kategória is lehet.
Csizmás Kond
Ha meg nem kapnak levelet akkor azért nyavalyognának, hogy őket kihagyták...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ne már épeszű ember, akinek pont Orbán idétlen propaganda dumája hiányzik???
Tavryni őrnagy
Küldjék vissza a válasszal, meg van oldva.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: a törvény az törvény. ha valaki elmigrált a világ végére de nem adta fel az itthoni lakcímét akkor neki levélben kell üzenni...ilyen egyszerű.
varrólány
Legalàbb nem mondhatják hogy nem gondol ràjuk ,és a külfölfön élő magyarok is emlegetik Orbànt ki így ki úgy . A "megtiszteltetés" kölcsönös.
RonaGyuri
te nem tudod miről beszélsz, vagy direlt hazudsz. A törvény az NVI kötelezi a választási anyagok megküldésre, itt meg Orbán propaganda leveléről van szó! Amivel kapcsolatban még felmerül az is, hogyan jutott hozzá ezekhez a címekhez??? =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: gondolom nekem írtad...
szóval az a nagy dilemmád, hogy a kormányhivatal hogy juthat az állampolgárai címéhez ...nem ismerek rád...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: nem, ezt is fééremagyarázod. Az a kérdés az hogy Orbán Viktor honnan kapta meg és milyen jogon a külföldi értesítési címeket!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: szerintem onnan, hogy megadták...szerinted ?
Kovács Gizella
Ez mind semmi a testvérem 30 éve meghalt neki is küldtek levelet...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ne vedd hülyére a figurát! Orbán Viktornak???
Csizmás Kond
@RonaGyuri: mondom mindenki maga mondta meg a címét...önként.
...és fogadok karma nem fog kapni levelet..te mit szólsz ?
justhpeter
Mondjuk, akkor én senki vagyok. nem kaptam levelet. Boldog állapot.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: Tévedsz, senki sem adta meg Orbán Viktornak az értesítési címét, s ennek megszerzését taxatíve tiltják az adatvédelmi törvények!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...szíved joga azt hinni amit akarsz...viszont kérkedni vele már nem annyira menő...:)
...állíts elő egy olyant aki levelet kapott úgy, hogy a címét nem jelentette be...csak úgy kiment mosogatni és kapott egy levelet a kormánytól holott azt sem tudták létezik-e egyáltalán.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ne légy hülye, a választási szerveknek adta meg az adatait, amit azok csak a megjelölt céllal hasznáhatnának fel. Jogosulatlan adatkezelés azt másoknak átadni.
Nem gondolom hanem tudom, mert ez a szakmám!
Veleda
vajon a világ minden tájára küldtek ezek az eszetlenek levelet,? Mégis mit remélnek, majd mindenki hanyatt-homlok szalad a követségre szavazni?
Csizmás Kond
@RonaGyuri: valahol elkallódott a válaszom...
naszóval választási szervek és külföld...
Te mint szakmabéli illene tudnod, hogy a kvótanépszavazást a kormány írta ki, aminek a főnöke Orbán. Namármost ha a kormány élén a főnökével nyilvántartja a külföldön élő szavazókat és a saját címére szavazólevelet vár akkor nem kell kémkednie senki szavazni vágyó címe után.
Az hogy a szavazatbiztató levél Orbán nevében lett küldve az inkább elfogadható mintha a szavazóbizottság kérne a nem szavazatokra...gondolom megértetted...ha már ez a szakmád...:)
Központi Bizottság
Ebből látszik, hogy a Magyar Posta is jól teljesít!
RonaGyuri
@Csizmás Kond: felesleges a válaszod, mert csak tudatlanságodat és tájékozatlanságodat okadatoltad. Töménytelen marhaságot hordasz össze:
Pl. A népszavazást MO-n nem a kormány írja ki, esetünkben is csupán javasolta.
Hasonlóan az összes többi marhaságod csak bornírt butaságodat bizonyítja! =))
vadsanca
Ez a faszi milyen időközönként jár elmeorvoshoz? Mert ideje lenne elkezdeni! Különben meg még nem jött még arra rá, hogy ("Kit érdekel, v. ki térdepel?") az nem mindegy.
Bringáss
Ez pedig nem szép dolog ettöl a viikifiútól.
karma1
@Perwool: Szia, Dragam, en csak mostanaban ebredtem, a gephez is csak kesessel ulok le, tudod...:o))) En meg NEM kaptam meg, de en ismerem az itteni magyar TISZTELETBELI konzul holgyet, aki fizetes es honorarium nelkul segiti az itteni magyarok munkajat, nekem is O intezte el annakidejen a lejart magyar utlevelem meghosszabbitasat (ami ugyintezes szinten meger egy miset!), tehat VAN, aki tudja, hogy itt elek,meg a lanyom is, de ugy latszik, en meg ezen az intezkedesen is kivul esek, es rendkivul messze! (Kb. 1300-1400 km-re Aucklandtol)...
Itt mindenkirol tud a "hivatal", de lehet, hogy meg az elozo nevemen szerepelek, es nem az asszonynevemen, szoval , ha valaki no, akkor itten el tud bujni kerem a bokor mogott, vagy legalabbis az uj neve mogott!??? (Na, ez most egy komoly kerdes am nekem!, komolyan mondom!)
karma1
@Központi Bizottság: Nem teljesit jobban, en el vagyok tunve, mint a pirosszemu elefant a cseresznyefa mogott...:o)))

Egyebkent is: aki elhagyta az orszagot, es akar csak Szlovakiaba, Ausztriaba is, de elhuzott otthonrol, NE SZAVAZZON, NE SZAVAZHASSON arrol, hogy az otthoni honfitarsai mekkora sz@rban eljenek. Romaniabol meg egyenesen coki annak a 260 ezer embernek, akik kozul lehet, hogy sokan soha nem is voltak szemelyesen Ma.o.-n, vagy nem is beszelnek magyarul...
karma1
@RonaGyuri: Nem adtam meg a cimemet senkinek, berlakasban laktam, amit visszaadtam, nehogyma koteles legyek megadni, hogy 18 ezer kilometerrel arrebb hol lakom??? Mi koze hozza a csuti csotanynak?
Ha valaki elmegy Mao.-rol, akkor azert megy el, mert valamilyen nyomos oka van, de nem a csaladjaval, hanem a kormanyzattal szakit. AKkor meg miert is adja meg azoknak a cimet, akik elol menekul???
RonaGyuri
@karma1: bocs de nem egy malomban örölünk. MInt írtad te még nem kaptál. Ha majd kapsz, akkor ráérsz ezen jojózni. Én arról az esetről adtam számot és mutattam rá a disznóságra, ha bejelentkeztél, hogy nem a hazai, hanem a követségeken akarsz szavazni. és ennek érdekében értesítési címet adtál meg.
Ha ilyet nem tettél, nos ekkor sem tudlak megnyugtatni, mert számos más még ennél is durvább, de ártunk és qurmányunktól egyáltalán ne távol álló mód lehetséges!
kiscsillag66
Hová lehet még elbújni??? Megáll az ember esze!
magyarbakancs
A hatalom vágy kiteljesítse,kiterjesztése minden pénzt megér.
magyarbakancs
@karma1: Szeretetcsomag meg érkezett?
Én mikkor megkaptam a szavazatra buzdító levelet, elvittem olvasni mélyülten a budira.
Közben megformáztam a véleményemet a szavazásról.
Kicsit barna lett, kicsit büdös lett, de az én véleményem.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ..tudom hogy te vagy a szaki benne de valamiért az én véleményem piszkálásánál nem igen akarsz vagy tudsz többet kipréselni magadból.
Szóval a népszavazásról...valasztas.hu/hu/ref2016/1126/1126_2_2.html
Csodálkozó
Köszönjék az azeri migráns Kubatov elvtárs listájának.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: aki nem tud arabusul az ne beszéljen arabusul. Nem kell nekem idelinkelned főleg nem az nvi honlapjáról, mert azt én nagyon jól ismerem. Ha érvelni szeretnél, akkor olyat idézz, ami bármiben is cáfol engem! De addig hallgass, mert csak baromságokat hablatyolsz! =))
Csodálkozó
@kiscsillag66: Ne félj, sokan rájöttek: oda, ahol a csúti hibbant nem látja (csak érzi), bele a Nagy ViktoriÁnusba.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: persze hogy cáfol téged mert arról beszéltünk, hogy a címekhez a kormány jogtalanul jutott hozzá holott nem igaz, ugyanis a választási irodán keresztül és azzal kapcsolatban küldött leveleket.
...és ha nem tudsz a baromság meg hasonló jelzőknél civilizáltabb hangnemben társalogni akkor kérlek ne válaszolj.
karma1
@RonaGyuri: Nana, hogy nem tettem meg: eloszor is, mert a magyar tiszteletbeli konzul, a valamilyen zsolt ex-ujsagiro telephelye Wellingtonban van, es nem hinnem , hogy azert akarnek odautazni kb. 1000 kilometert, hogy leadjak egy eleve barom kerdesre egy semmit sem ero valaszt.
Ezt a cikket talaltam, ami a legtobbet mondja el az orszagrol. Ket ponton eldobtam az agyamat: " Az új-zélandi politikai helyzet stabil, a terrorista fenyegetettség szintje alacsony." es a " légi közlekedés megbízható."...
Uj-Zelandon meg nem tortent EGYALTALAN terrortamadas, es a legi kozlekedes remekul szervezett, es kivalo!

Nem nagyon talaltam biztatast arra, hogyha szavazni akarnek, akkor hova menjek. Eppen eleg volt annak idejen a magyar utlevelem meghosszabbitasa, ami kb. fel evig tartott, mert az itteni tb konzul holgynek eloszor Wellingtonba, majd onnan Canberra-ba, majd Budapestre es ugyanezen az uton kellett vissza is kuldenie a papiromat. (Most mar csak arra vagyok kivancsi, hogy eddig mi az Istent csinalnak ezek a dilettansok, hogy keptelenek megnyitni egy Tiszteletbeli Konzulatust mar majdnem egy eve.
Canberraba (Ausztraliaba) meg az menjen el erre az idiota kerdesre szavazni, akinek ket anyja van.
karma1
@RonaGyuri: 17.21-re: Amiota Uj-Zelandon elek, volt 4 kulonbozo lakcimem, kulonbozo varosokban, neked van igazad, ki az a hulye, aki megadja az uj kulfoldi lakhelyenek a cimet? egyebkent akkor sem adtam volna meg, ha kotelezo lett volna, es azt sem jelentettem be, hogy tartosan kulfoldre tavozom.Az utolso evemben egy baleset utan allando betegallomanyban voltam, fizetetlenen, (a sajat baleset-es eletbiztositasombol eltunk), nullas adobevallast adtam be, a tanacsi lakasomat visszaadtam az onkorinak, es miert adtam volna meg a kulfoldi barataim cimet orbannak??? (Vagy akar barmilyen hivatalnak??? MINEK? Hiszen nincs egymastol kovetelni valonk. Ha meg bunoztem volna, akkor az Interpol a fold alol is elokeres, hiszen tudott egy datumot, amikor elhagytam az orszagot.
Csizmás Kond
@karma1: Na látod kint élsz és fogalmad sincs sokféle eljárásról.
A lakcímet nem bejelentik hanem ha valaki meg akarja tartani a magyar útlevelét akkor oda azt be kell diktálja...és megvan a lakcím...a másik útlevéllel ugyanaz a mese...tehát ha útleveled van nyilvántartanak .
kiscsillag66
@Csodálkozó: Remélem, minél hamarabb és minél többen rájönnek.
papa.49
@karma1: Ne húzd fel magad ezen a szarjancsin, írkál mindenfelé, hogy szavazatokat szerezzen...
Azért én csupán kibaszásból visszaküldeném a cetlit PORTÓSAN a Cinege utcába!!!
RonaGyuri
@Csizmás Kond: nem igaz - bár arra sem lenne joga, sőt ha lenne a hivatalnak akkor sincs ilyen feladatköre -, mert nem az NVI-n keresztül küldte, hanem közvetlenül!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...ember...közvetlenül ő nem küldhet egy választás érdekében magánlevelet...ezt mint szakember illene tudnod...
...egyre jobban kezdtél belegabalyodni...:)))
RonaGyuri
@Csizmás Kond: hagyjuk mert sajnos te nagyon korlátolt vagy egyszerűen képtelen vagy felfogni alapvető dolgokat, s csak idétlen marhaságokkal kötekedsz!
Természetesen senki sem beszélt személyesen Orbánról, hanem a munkatársairól, akik az ő nevében és helyette intézkednek! =))
karma1
@papa.49: Hidd el, nagy elvezettel kuldenem vissza a papirt, es lehet, hogy rairnam, hogy a cimzett nagyon ismeretlen helyen tartozkodik,...:)
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Természetesen senki más csak te...íme :
" Az a kérdés az hogy Orbán Viktor honnan kapta meg és milyen jogon a külföldi értesítési címeket! tegnap, 17:17"
Veleda
Ezekkel a világ másik tájára küldött levelekkel kapcsolatban van egy sanda gyanúm, hogy az 56-os kivándorlók adatait szerezték be .Máskülönben honnan a fenéből tudnák, hogy egy pizza futár éppen merre jár a nagyvilágban.
kukac50
Levélben nem szavazhatnak akkor minek zaklatja Őket Orbán?
hetöndöe
Hogy én is Bayert idézzem.A büdös kurva anyátokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.