Kétségessé vált Navracsics Tibor magyar uniós biztos elkötelezettsége az Európai Unió iránt, miután egy interjúban elmondta, hogy nemmel szavazott a múlt heti magyarországi kvótanépszavazáson – közölte pénteken Gianni Pittella, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője.

Gianni Pittella szerint a fő kérdés, hogy Navracsics az Európai Unió egészének vagy Orbán Viktor miniszterelnöknek az érdekeit tartja szem előtt.

"Az európai uniós biztosoknak az EU általános érdekét kell képviselniük. Navracsicsnak a sikertelen magyarországi referendum kapcsán tett megjegyzései ezt erősen kétségessé teszik. A népszavazásra bocsátott kérdés az Európai Bizottság javaslata ellen irányult, amelynek Navracsics is a tagja"

- közölte a frakcióvezető.

"Problémás, ha Navracsics biztos nem hisz abban, amit a saját bizottsága terjesztett elő, vagy ellenkezőleg, úgy véli, hogy a tagállami kormányoknak nem kellene követniük az Európai Unió egésze által hozott döntéseket. Ha így érzi, akkor miért dolgozik az Európai Bizottságnak?"

- írta pénteki közleményében Gianni Pittella, a kijelentése mielőbbi tisztázására szólítva fel Navracsicsot.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője szerdán közölte, Jean-Claude Junckerhez, az Európai Bizottság elnökéhez fordul, hogy indítson vizsgálatot, mert szerinte Navracsics Tibor megsértette a bizottsági magatartási kódexet és az uniós alapszerződést is. Mint írta, "ha bebizonyosodik a szabálysértés, akkor Junckernek kezdeményeznie kell – az uniós alapszerződés 245. cikke alapján – Navracsics állásából való felmentését".

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aki az alányalást fontosabbnak ítéli, mint az okos, megfontolt választ, azt az uniós napidíj sem illeti meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Na akkor Pitella menjen a pitába, de gyorsan!!!
Szókrakész
Mi ez ha nem diktatúra?!?!?!
Orwell:1984?
Egy gondolat rendőrség is lesz?
quadrocopter
Aki az alányalást fontosabbnak ítéli, mint az okos, megfontolt választ, azt az uniós napidíj sem illeti meg.
aremy
@Szókrakész: mitől gondolat rendőrség mikor ez a nemzetes minden felé a nem X harsogja.
wagabund
"ha bebizonyosodik a szabálysértés, akkor Junckernek kezdeményeznie kell – az uniós alapszerződés 245. cikke alapján – Navracsics állásából való felmentését".

junker? kezdeményez? nocsak...nemááá...ahhoz legalább a napot józanon kellene kezdeni...
ha azt nézzük, hogy Navracsics emelt fővel vállata, hogy magyar, és amúg elment megnézni, szabályosan van-e berendezve a szavazófülke(mindezt 5-6 millióért havonta+ kőccségek), akkor junker nevű alkesz Navracsics fizetésének többszöröséért próbál arcoskodni...junker még mindig nem felet abban az büntetőügyben, hogy hány cégnek adott adókedvezményt Luxmburgban...(több csóró ország rovására, folyamatos kifosztásában)

asszem nem mostanában lesz, amikor a faszi józan lesz pár percig, és akkor kezdeményez...

(egy magyar fontos ember szeretett volna vele beszélni a reggeli órákban, és bizony már érezhető volt a cefre szaga...reggel...pfff)
Bringás
@Szókrakész: Lesz gondolatrendőrség libsi fasiszta módra! Taknyok!
justhpeter
Navracsics nem tud kibújni a fideSSes bőréből. Nagyon bele van égetve a bőrébe a szervilizmus.
Pálinkafőző Rézüst
Nem két,hanem többkulacsos,mint az összes fideszbolsi...
egyvandor
Hiába a kiemelkedő pozíció ennyi kevés esze hogy lehet navrasitsnak? Az ő egy szavazata meg szájkaratéja hiányzik a nertársak felszínen maradásához? Ennyire nem kéne benyalni Gorbánnak!!!
Eriksson
Nem tudom, ki hogy van vele, de Navracsics elsősorban magyar állampolgár, és engedtessék meg neki, hogy úgy szavazzon, ahogy magyar állampolgárként a magyar jövőt szeretné látni.
mekkelek
@Szókrakész: Van egy a bizottsági magatartási kódex és egy uniós alapszerződés amit be kell tartaniuk még akkor is ha a fideszeseknek ez teljesen idegen. Az európai bizottságban nem a vezír diktálja és hajlítgatja kényére kedvére a szabályokat, olyan csak itthon van hogy minden szabály és törvény fölött állnak, következmények nélkül mindent megtehetnek.
mekkelek
@Eriksson: Akkor mondjon le a tisztségérôl és jöjjön haza, szerintem senki sem tartja vissza. Elfogadta a szabályokat - lehet hogy fel is esküdött rájuk - azok szerint kell a munkáját végezni. Szerintem ez a legtöbb munkahelyen így van. Amúgy meg az ô szavazatával sem lett érvényes a kamu népszavazás...
Eriksson
@mekkelek: Ha szerinted nem érvényes így se, akkor miért téped a szádat? Menj Juncker cefrés valagát nyalni.
wagabund
@Horizont: 17.05...

nyaltam egy cseppet...már az is baj? te meg lebuktatsz.. :-(
wagabund
ha van egy -(túlhaladott)- magatartási kódex és egy- (több sebből vérző)- uniós alapszerződés,(amit ugye be kell(ene tartani),- akkor a görögök miért is szarnak rája? meg az ő unijós biztosuk? az csak a magyarokat ekézi, közben junkerrel együtt röhögnek..
csak szerényen felhívnám a figyelmet, hogy a nem szívemcsücske Navracsics az egy hótiszta lelkű lovag a görög bizoshoz képest...nappersze az ő seggét fényezik rendesen...hogy miért, arról van némi sejtésem...
Navracsicsba büntetlenül lehet belerúgni, főleg ha segít nekik néhány balos..
wagabund
@Horizont: sosem lehet tudni...
-tisztelt bíróság! tessék betudni enyhítő körülménynek az egyik kommentemet...meg is lettem dorgálva érte..

na jó, letörlöm a szám szélét...
wagabund
@Horizont: hát hogyis mondjam..? ..."mert oda sok-sok pénzt tolt be a zunijó, és még nincs ellopva mind, tehát a mi kutyánk kölke az a legkedvesebb"..

valahogy így ..de inkább nézd a tv-t (akármelyiket) aztán néha feltűnik...igencsak vastag bőre van...
mekkelek
@Eriksson: Fordítva ülsz a lovon mert te tépted a szádat hogy miért vonatkoznak szabályok egy fideszesre.
Amúgy meg nem szerintem nem érvényes a kamu népszavazás hanem a fidesz által módosított tákolmány szerint nem az. De nem ennek a talpnyalónak a szavazatán múlott, kellett vona még bô 800 ezer érvényes szavazat hogy az legyen.
Eriksson
@mekkelek: Idefigyelj Drága lelkem. Ezt a kócerájt Európának hívják, Junckernek állítólag Európa érdekében kellene dolgoznia. Namármost Európa halála lesz a sok bevándorló, pláne ha elfogy az elkölthető euró. Hogy fogja megmondani a sok tarka-barka kalandornak, hogy kedveskéim, nincs több zsénk rátok? Vagy azt mondja majd, hogy sajnálom, de ezeknek a kurva magyaroknak kellett volna benneteket simogatni, menjetek és ott reklamáljatok.
Szóval ez a Juncker egy Európa ellenes szaralak.
mekkelek
@Eriksson: Idefigyelj Drága lelkem. Európa halála nem a sok menekült lesz hanem a szélsôjobbos populista politika aminek pocakos vezíretek próbál meghatározó "egyénisége" lenni. Majd akkor fog csuti g*ci szája félreállni ha az EU azt mondja hogy "nincs több zsénk rátok" eleget loptatok és nem lesz mit a zsebekbe csatornázni, nem futja stadionra meg helikopterezésre.
Eriksson
@mekkelek: Ha csak ennyire fussa az agykapacitásodból, akkor nincs is miről beszélnünk.
Szókrakész
""Ha Navracsics így gondolja, miért dolgozik az Európai Bizottságnak?""

Itt árultátok el, hogy egy diktatúrát építetek, ahol a nektek dolgozóknak nem lehet saját véleménye, nemzeti identitása, ...

De ez nem más mint egy placebo demokrácia, amit nekünk "receptre", alias EU-s szerződések, Lisszaboni egyezmény stb. felírtok.
Bár maga a Lisszaboni szerződés már a totális brüsszeli(Rothschield) diktatúra "alkotmánya".
mekkelek
@Eriksson: Hát ahogy elnézem nem az én agykapacitásommal van probléma... :)
Desischado
Miért meglepő ez bárkinek is? navracsics orbán nyalonca, mit keres az Unióban? Persze a több milliós fizetés, ugye? Viszont egy fenékkel nem lehet két lovat megülni!
Yoda69
Nem irigylem navracsicst. Nehez 2 iranyba nyalni
Eriksson
@mekkelek: Igazad van. Ami nincs, azzal nem is lehet probléma.
Csizmás Kond
Navracsics a zuniós bizottságban Magyarország küldöttje, tehát elsősorban ott a hazájának az érdekeit képviseli és csak azután a zunióét.
sokanvagyunk
Gondolom a fizetéséért - ami éppenséggel a magyar befizetésekből is származhat - (szavazott, mert még emlékszik, kiknek köszönheti külföldi munkáját). Egyébként meg minden Mercedes-üzemi dolgozónak Mercedessel kell munkába járnia?
hetöndöe
Oda szarik,ahol eszik,amolyan felcsúti sötétbőrű mentalitás.
mekkelek
@Eriksson: Te orbanisztán napsütésben is ragyogó legfényesebb csillaga magyarázd már el hogy mi a faxért kínozzátok magatokat ezzel a tetves mocskos diktatórikus EU-val miért nem kezdeményeztek egy népszavazást a kilépésrôl? Persze csak miután lecsökkentettétek az érvényességi küszöböt olyan 30%-ra... Minden problémátok egycsapásra megoldódna, körbe is falazhatnátok magatokat csak moszkva irányába hagyjatok egy ajtót.
sziha
@mekkelek: az EU csak addig budos nekik, mig emlekezteti oket, hogy kotelezettseg is van, nem csak folyton zubogo penzcsap.
mekkelek
@Csizmás Kond: ja, de addig amíg ott rontja a levegôt addig a bizottság szabályai vonatkoznak rá elsôsorban aztán a zorbanisztáné...
Eriksson
@mekkelek: És te miért nem húzol el a francba a bénulásos agyaddal?
Csizmás Kond
@mekkelek: persze, a bizottsági szabályokat betartva védi az ország érdekeit.
mekkelek
@Eriksson: Értelek, kb ennyit néztem ki belôled... :)
mekkelek
@Csizmás Kond: ha betartja/betartotta akkor semmi gond... ha meg nem akkor gondolom ugyanolyan egyenes arccal fog hazudni mint a helikopteres arogáns tóni
Csizmás Kond
@mekkelek: ...az azt sem tudod hogy betartotta-e és azt sem hogy hazudott-e akkor miről is vitatkozunk ?
mekkelek
@Csizmás Kond: Feltételeztem hogy elolvastad a cikket...
sziha
@Csizmás Kond: ugyeugye baj van? Ha ezt mondja N. T. nagykoru, az a baj, ha azt mondja, ez a baj... valahogy nem igazan illetek a kepbe, illibsikem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.