Németországban a Süddeutsche Zeitung foglalkozott Magyarországgal, a lap Paul Lendvai: Orbán Magyarországa (Orbáns Ungarn) című új kötetéről írt.

A cikkben Cathrin Kahlweit kiemelte: a politika iránt érdeklődő olvasók tudják, hogy kétharmados parlamenti többséggel rendelkezve

Orbán elsőként megfélemlítette a médiát, majd kiüresítette az alkotmánybíráskodást, és azt is tudják, hogy miként gyűrte maga alá a politikai intézményeket az új alaptörvénnyel és jogszabályok százaival, és hogyan töltötte be embereivel az összes, valóban az összes stratégiailag fontos állami pozíciót.

Tudják azt is, hogy ezek az emberek gyakorlatilag elmozdíthatatlanok, és hogy a kormánypárt az állam és a közigazgatás valamennyi szintjére befészkelte magát, és azt is tudják, hogy a választási szabályok megváltoztatásával a Fidesz kiváló esélyt szerzett arra, hogy akkor is megszerezze az alkotmánymódosításhoz szükséges többséget, ha választási eredménye romlik.

Magyarország számára mindez lényegében azt jelenti, hogy egyre kevésbé valószínű a demokratikus hatalomváltás

- fejtette ki Süddeutsche Zeitung szerzője, kiemelve a kötetből egy idézetet, miszerint Orbán Viktor "az alkotmányosság leple alatt, alkotmányjogi eszközökkel alkotmányjogi puccsot" hajtott végre.

A kötet vészterhes végkövetkeztetése szerint ez a módszer iskolát teremthet, és az EU eddig nemigen tudott mit tenni ellene – tette hozzá Cathrin Kalhweit.

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Ez a csúti focibuzi hatalommániás dagadék lassan fokozatosan beette magát az országba mint szú a fába. Olyan nincs, hogy valakit ne lehessen kimozdítani!!! Nincs olyan és kész. Vagy így vagy úgy de lehet. Sok diktátorhajlamú hitte azt magáról, hogy érinthetetlen aztán egyszer csak kopp! Orbánnak is le fog járni az ideje előbb vagy utóbb és akkor ez a vasmarokkal egybefogott fos kifolyik az ujjai közül. Igaz addigra olyan állapot lesz, hogy egy halottlátó se tudna mit kezdeni kis hazámmal. Ma már nagyobb a bűne mint Rákosinak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@Horizont: próbálok mindent viccesre venni, mert nincs értelme ebben(sem) a komolyságnak...de ha már így kérdezed, akkor elmondom a nyílvánvalót, amit csak az nem lát, aki nem akarja...

működik.(mint nap-mint nap látható, tapasztalható...)

vagy nem?
Horizont
@wagabund: Ez aranyos válasz volt. Igazad is van! Tényleg működik sajnos :(
silber13
@Gáon: Hazudj valami elfogadhatót...!
karma1
@Horizont: 7.42-re: A magazodos stilusa, meg az a sok fennkolt baromsag, amit oszt a neten, az mind ora vall...:o))))
Horizont
@karma1: Most azért még saját magán is túlment:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.