Több kulcsfontosságú államban is támogatja a voksok újraszámolását Hillary Clinton demokrata párti jelölt kampánycsapata – jelentette szombaton a CNN amerikai hírtelevízió.

Marc Elias, a kampánystáb jogi képviselője ugyanakkor az egyik közösségi oldalon tudatta: a választás eredményét magát nem kérdőjelezik meg, s a saját vizsgálatuk sem talált arra utaló nyomot, hogy a választási rendszert az eredményt befolyásoló hackertámadás érte volna. Elias azt írta: azért támogatják a voksok újraszámolását, hogy az eljárás "biztosan mindenki számára méltányos eredményt hozzon".

Az újraszámolást a zöldek kezdeményezték. Jill Stein, a zöld párt jelöltje több millió dollárt gyűjtött össze a voksok ismételt összesítésére. A párt Wisconsinban nem csak a voksok puszta újraszámolását kéri, hanem a papíron rögzített feljegyzések ellenőrzését is.

"Ez az első lépés annak kiderítésére, hogy működik-e a demokráciánk" – mondta a párt helyi társelnöke, George Martin.

Stein Pennsylvaniában és Michiganben is újra át szeretné nézetni a voksokat. Elias tudatta: ha ott is megindul az eljárás, a Clinton-csapat abban is szeretne részt venni.

Donald Trump a három államban 107 ezer szavazattal kapott többet Clintonnál. Elias szerint továbbra is aggodalomra ad okot, hogy beavatkozott-e Oroszország az elnökválasztásba.

"Az amerikai kormány megállapította, hogy orosz állami szereplők álltak a Demokrata Párt országos vezetősége és a Clinton-kampánycsapat személyes e-mail-fiókjai elleni hackertámadás mögött, és éppen tegnap számolt be a The Washington Post arról, hogy az orosz kormány áll a kampányhajrában keringetett, álhírekből álló propaganda jelentős hányada mögött" – írta Marc Elias.

Egy magas rangú kormányzati tisztviselő a CNN-nek azt mondta: a szövetségi hatóságok nem érzékeltek megemelkedett rosszindulatú hackertevékenységet a választás napján.

Az elnökválasztáson több mint kétmillióval többen szavaztak Hillary Clintonra, mint Donald Trumpra, de az elnököt nem közvetlenül választják, hanem hivatalosan az elektori kollégium fogja megválasztani decemberben, Trumpnak pedig sikerült megszereznie az elektori szavazatok többségét.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@3dwhite: Nem mondanam,... Tenylegesen tobb mint 2 millio szavazoval tobben szavaztak Clintonra, mint trumplira...
Kizarolag a szavazasi/elektori rendszeruknek koszonheti a vesztest Hillary

Nehogy mar valaki abban ringassa magat, hogy trump belenyugodott volna a veresegbe, es elfogadta volna az eredmenyt... Ugyanugy utanaszamoltatna , csak o ezt MINDEN allamban megtenne, nemcsak ebben a 3-ban...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@offside: Azon kívül, hogy [email protected]ók vagy, minek vallod magad, mely ideológia áll közel hozzád?
Bástya Béla Elvtárs
@offside: Ez olyan sztálinos, rákosis, kádáros, feri bácsis... tudod... a SZABADSÁG SZERELEM...
Kádár János
@offside: AKI KORPA KÖZÉ KEVEREDIK MEGESZIK A DISZNÓK! Még a moslékosvályúból is, Elvtársam!
JAJMÁR
Számolják csak újra. A különbség csekély volta és az egyéni szavazatok ellenkező eredményű magas fölénye indokolja.
offside
@JAJMÁR: Baromság! Fingod nincs a lényeghez!
Az egyes államok az unión belül egyenlő jogokkal rendelkeznek. Ezért pedig nem lehetséges, hogy az egyik jelölt, mondjuk három nagyobb népességű államban szerzet több szavazattal fölénybe kerüljön hat kisebb népességű államban több, de összességében mégis kevesebb szavazatot kapott jelölttel szemben. Ettől Egyesült Államok az USA.
Mrs Clinton lehetne kormányzó azokban az államokban, ahol többséget szerzett, de nem lehetne az Egyesült Államok elnöke.

Újraszámlálás? Rendben. Clinton, aki már elismerte a választási vereségét, most már csak egy manipulált báb. És ha őt hoznák ki nyerőnek? Gondolod, hogy Trump elismerné azt tisztességes választási eredménynek?
offside
Javítás: Ezért pedig nem lehetséges, = nem engedhető meg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.