A mexikói elnök elutasítja Donald Trump azon ötletét, hogy falat építsenek az USA és Mexikó közti határvonalra – olvasható az ABC News cikkében.

Enrique Pena Nito elnök egy videófelvételen úgy fogalmazott, sajnálja és elutasítja az új amerikai elnök döntését a fal építésének folytatásáról, amely az egyesítés helyett csak megosztja és elválasztja a két népet.

Mexikó nem hisz a falakban.

- tette hozzá Nito elnök.

Donald Trump a falépítés költségeiről azt nyilatkozta, abba Mexikónak is be kell szállnia. Nito videóüzenetében világosan fogalmazott: Mexikó nem fog fizetni semmilyen falért. A mexikói elnök utasította a mexikói külügyminisztériumot, hogy erősítsék meg az állampolgárok védelmét – az USA-ban található mexikói nagykövetségek a bevándorlók ügyeit segíthetik.

Mindezek ellenére Nito elnök arról nem beszélt, hogy lemondta volna a január végére tervezett látogatását Donald Trumpnál, bár egy mexikói tévéadásban a külügyminisztérium egyik magas rangú munkatársa úgy fogalmazott szerdán, a január 31-i látogatás még megerősítésre vár.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Mexico miert fizetne a falert? Hiszen nem ok akartak, hanem trump. Na , mi van, hat megse olyan gazdag ez az Amerika, hogyha akar valamit, azt ne tudja kifizetni?
Pergető
Izrael hisz a falakban! Miért nem megy a mexikói elnök látogatóba tanulmányozni a falat és a demokratikus apartheidet?
wagabund
"Mexikó nem hisz a falakban" – üzeni a mexikói elnök Trumpnak".

Majd fog.
Szókrakész
"Mexikó nem hisz a falakban"

Amerika sem hisz "Mehikóban".

Akkor kvittek.

Csak az hombre fizesse a számlát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.