Halálra késelték az Iszlám Állam egyik sztárterroristáját, Abu Sayyafot. A férfi ismert volt arról, hogy több száz foglyot lefejezett, a fejeket pedig gyűjtötte is – írja a Mirror.

A dzsihádista rendszeresen feltűnt a terrorszervezet propagandafilmjeiben is, masszív testfelépítése és szablyája miatt már a megjelenése is elrettentő volt.

Sayyaf azonban többet nem gyilkol: a hóhér és harcostársa agyonszurkált holttestét Moszul közelében találták meg egy autóban, valószínűleg egy ellenállócsoport végzett velük.

Pár nap alatt a terroristák két hóhérja vesztette életét, Sayyaf volt a második áldozat.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Ha az összes menekülő ekként cselekedne, megszűnne a probléma!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Ha az összes menekülő ekként cselekedne, megszűnne a probléma!
elnyomott
@lópicigáspár: Mint ahogy nálunk is az összes külföldön boldoguló ha inkább itthon teremtene rendet, nálunk is megszűnne a probléma.
Valahogy mégsem ilyen egyszerű, igaz?
lópicigáspár
@elnyomott: Önnek nem, egy kicsit elnyomottan látja a világot!
elnyomott
@lópicigáspár: Megtennéd, hogy felhomályosítasz, hogyan kellene másként?
Clavigo
@elnyomott: Ennek fussál neki még egyszer...Hogyan van ez ?
lópicigáspár
@elnyomott: Ezt már egyszer megbeszéltük. Nem óhajtok szövegértelmezési gondokkal küszködőkkel, szavakat kiforgatókkal vitázni. (jan. 24)! Kérem ehhez tartsa magát! A továbbiakban ne várjon részemről semmilyen reakciót a badarságaira.
elnyomott
@Clavigo: No, lassan írom, talán jobban érthető lesz.
Szóval, ha más országtól elvárnánk, hogy maga oldja meg a problémáit, a saját népével, hogy ne elmeneküljön máshova, akkor idehaza miért nem ugyanilyen az elvárás?
eugen4402
Az én Istenem legyen hozzám irgalmas, de nem szakad meg a szívem, ha egy szemét patkányt a saját módszerével likvidálnak. Ő kiírta magát az emberi társadalom tagjainak sorából, nem érdemel részvétet...
Clavigo
@elnyomott: Én azért mentem el,,hogy a magam és a családom problémáit megoldjam...mivel ""otthon"" még a lehetőséget is elvették tőlem...Sokaktól. Nagy hülyeség volt a cikket összevetni,,azzal,,amit felhoztál.,,feldobtál.Elég nagy a különbség.
elnyomott
@Clavigo: Miért lenne nagy a különbség? Akik menekülnek az iszlám-féle terror elől, azok az életüket mentik, ami picit több, mint egy életszínvonal, vagy anyagi ellehetetlenítés.
Az emberek zöme ott sem bátrabb, vagy vállalkozóbb szelleműbb, mint idehaza. Az emberek zöme mindenütt fél a diktatúrától.
A különbséget én abban látom, hogy a másik ember cselekedetében kevesebb enyhítő körülményt látsz.
elnyomott
@eugen4402: Vajon ki van itt részvéttel iránta? Mutass rá és ráborítom a virtuális vizes lepedőt!!!
eugen4402
@elnyomott: Nem hinnék a szememnek, ha ezen a topicon akadna egy olyan hsz. amelyik fájlalná a veszteséget... Ide normális emberek járnak, nem szadista, beteglelkű szörnyetegek.
Peller Anikó
@eugen: azért szegenny embernek a jogai kicsorbulni látszanak, hiszen ő is ember és várja haza a családja (az égben). Az ilyen jóképű fiatalokat tárt karókkal várja egész európa de a propin is vannak százan akiknek jól betenne egy ilyen falat koma. Annyira sajnálom..

(csak vicceltem)
eugen4402
@Peller Anikó: Értettem az szavaidban rejtőző iróniát, annyira már megismertem a stílusodat... Súlyos méltánytalanság, ami vele történt: már csak egy joga maradt. "Jogában áll hallgatni..."
karma1
@elnyomott: Nagyon is ertem, hogy mit akarsz ezzel mondani: ha az a rengeteg fiatal otthonmaradt volna, akkor osszefogva TALAN tehettek volna valamit, mert mi is elmenekultunk otthonrol. Igaz, mi maskeppen: ervenyes utlevellel, es mar vittuk magunkkal az iskolai, szakmai bizonyitvanyainkat is, mert tudtuk, hogy az uj lakohelyunkon szuksegunk lesz rajuk.
De - es itt a hangsuly a TALAN-on van! - , ez csak egy lehetoseg lehetett volna, nem pedig egy biztos megoldas.
Az emberek akkoriban nem egyszerre, hanem fokozatosan es folyamatosan veszitettek el a munkajukat, az egzisztenciajukat, es akkoriban nekunk az volt a gondunk, hogy mit adunk enni a csaladnak masnap, mibol fizetjuk a lakbert, a szamlakat. Azt az idot mindenki maskeppen es maskor elte meg, igy a megoldasok is nagyon kulonbozoek voltak. Ne felejtsd el, hogy akkor (is) nagyon keveset tudtunk a privatizaciorol, grosz, antall es medgyesi sumakoltak, es elmulasztottak a lehetoseget a III/III-asok vegleges felfedesere, es csak ment a nephulyites, semmi nem volt kiforrva. Az embereket beleloktek a vallalkozasokba, amik torvenyszeruen tonkrementek, ha nem voltak a regi parttagsagukkal kivetelezettek. es nem kaptak egy forintert egy egesz gyarat, privatizalas cimen. Ki gyorsan, ki lassan veszitette el a megelheteset, igy kulonbozo idokben hagytak el az orszagot. Ami most van a menekultekkel, az egy egyszerre torteno exodus, amit a haboru okozott, es egyszerre futnak az eletukert ES a megelhetesukert.
Nem hiszem, hogy 20-25 evvel ezelott azok tudtak volna valamit is tenni, akik nem voltak "a tuz kozeleben",...orbannak , kovernek, rajknak, meg a tobbieknek konnyu dolga volt, nem kellett mast tenniuk, csak feliratot cserelniuk a molinojukon, MSZP-rol, MKP-rol SZDSZ-re, MDF-re, FGKP-re, MIEP-re, es masik segg nyalasara atallni.
Ez nem mindenkinek megy, ment.
Mi, akik elhagytuk az orszagot, azzal szembesultunk otthon, hogy MI nem kellunk az orszagnak, szoval, nem mi vagyunk az arulok, hanem azok, akik szetloptak azt
elnyomott
@karma1: Kicsit több szövegértést!
A kérdésed tedd fel lópicigáspárnak. Neki válaszoltam, neki szól a példa.
Ha az egyik esetben otthon kell maradni, akkor a másik esetben is. Ha nem, akkor nem.
Nem fárasztom magam tovább a magyarázkodással.
elnyomott
@karma1: Ja, és nem foglaltam állást a dologban, hanem a kettőt összehasonlítottam. Úgyhogy nekem ne győzködj semmit.
Véleményem szerint a kettő dolog hasonló. Ez a véleményem és kész.
karma1
@elnyomott: Van egy olyan erzesem, hogy most nem en vagyok egyedul ertetlen, peldaul @Clavigo se nagyon ertheti az okfejtesedet, de majd csak kialakul...:o))) Mint velemenyt elfogadom, de ha mindenki mindig otthon maradt volna, akkor mi mi a f@szt keresunk a mostani Magyarorszagon? Miert nem maradtunk Levediaban? Ott kellett volna megvedeni az akkori hazankat, nem?
elnyomott
@karma1: Akkor még egyszer. Lópicigáspár ezt írta: "Ha az összes menekülő ekként cselekedne, megszűnne a probléma! "
Nomármost az összesbe a magyar is beletartozik véleményem szerint. Ha nálunk is mindenki itthon maradna (lópicigáspár állítása szerint!!!) idehaza is megszűnne a probléma.
Erre kérdeztem vissza, illetve erre hoztam az összehasonlító példát.
Nincs kedvem tovább magyarázni,aki eztán sem érti, úgy marad és kész.
F_Viktor
@lópicigáspár: @karma1: Ebben a vitaban @elnyomott: -nak adok igazat, mert mikozben elvarnatok a szirektol, hogy fegyveresek ellen harcoljanak, vedjek meg az IA ellen a polgarhaborut kirobbanto diktatorukat es csaladjukat, addig a magyar arra nem kepes, hogy bekesen felvonuljon orban ellen!
Pedig pelda van ra, hogy 10 ezer ember is celt tud erni.
lópicigáspár
@F_Viktor: Ha nekem fegyvert adnának a kezembe, nem restellném és tudnám is) használni. Itt már a vonulgatás nem segít.
F_Viktor
@lópicigáspár: Orulok, hogy igy gondolkodsz, de lathatod, hogy nem ez jellemzi a magyart.
A net tuntetest es az azt koveto 6 budapesti tuntetesen ott voltam, s szomoruan tapasztaltam, hogy egyre kevesebben vettunk reszt. Pedig azt lehetett latni, hogy orban fel a meg kis tomegtol is.
lópicigáspár
@F_Viktor: Akkor lett ez elszúrva, mikor az első nagy rendvédelmi tüntetés volt. Katona barátaim mondták, csak egy szó kellett volna és indultak volna Pápáról. Elmaradt, sajnos!
Pergető
Na és mi lesz a gyűjteménnyel. Obamaki aki támogatta a terroristákat átveszi?
F_Viktor
@lópicigáspár: Jol mondod, akkor, nekik kellett volna szelesebb korben belefolyni a politika. Abban az idoben en a langlovagok.hu foruman tajekozodtam, s ott is nagyon feszult volt a hangulat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.