Tovább folytatódik Törökország és Hollandia között a diplomáciai csörte. Recep Tayyip Erdogan török elnök egy keddi beszédében úgy fogalmazott, az 1995-ös boszniai Srebrenicában történt népirtás is a hollandokat terheli, amelyből látszik, milyen romlott a jellemük.

A holland miniszterelnök, Mark Rutte undorító történelemhamisításnak nevezte Erdogan szavait, amik szerinte teljesen elfogadhatatlanok, de ők nem fognak "ilyen alacsony szintre" lesüllyedni.

Hollandiában szerdán tartanak választásokat, Törökországban pedig április közepén lesz arról, hogy Erdogan elnöki köztársaságot vezethet-e be. Ennek kapcsán az elmúlt napokban-hetekben több török miniszter próbált kampányrendezvényeket tartani azokban az országokban, ahol jelentős számú török közösség él. A hollandok viszont a török külügyminiszter repülőgépét nem engedték leszállni, a családügyi minisztert pedig rendőri kísérettel vezették ki az országból. Emiatt több zavargás is kitört holland városokban, Isztambulban pedig a holland nagykövetségről letépték az ország lobogóját, és helyette egy török zászlót tűztek ki. Törökország a holland nagykövetet nem engedi belépni az országba.

Az 1995-ös srebrenicai mészárlásban 8000 bosnyákot öltek meg szerb csapatok, dacára a városka környezetében szolgálatot teljesítő holland ENSZ-erőknek. Hollandia a mai napig szégyenkezik emiatt, 2002-ben egy kormányuk le is mondott emiatt.

(Telegraph, 444)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
" úgy fogalmazott, az 1995-ös boszniai Srebrenicában történt népirtás is a hollandokat terheli, amelyből látszik, milyen romlott a jellemük."

Én pedig most úgy nyilatkozok, hogy az 1915-17 között végrehajtott örmény népirtás másfél millió áldozata törököket terheli ,amelyből látszik ,milyen romlott a jellemük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.