Kövekkel vagy téglákkal dobálták hétfő hajnalban a kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola járművét, útban a calais-i komp felé. Senki sem sérült meg.

A hvg.hu úgy tudja feltehetően menekültek támadhatták meg a járművet, amivel a kandósok a londoni Eco-marathonra tartottak, ami egy szavalóverseny.

A diákokat és tanárokat szállító kisbusz egy úttorlaszt került ki, amikor a támadás történt, de szerencsére senki sem sérült meg.

A kisbusznak két ablaka is megrongálódott. Az utasok siettek a rendezvényre, ezért nem értesítették azonnal a hatóságokat, csak a kompnál szóltak a rendőröknek.

A nagykövetség segítséget ajánlott

A magyar nagykövetség segítséget ajánlott a kisbusz utasainak, akik járművét hétfő hajnalban megdobálták a franciaországi Calais-nál. Az esetleges feljelentésről a tanárok és az iskolaigazgató fog dönteni.

A magyar kisbusz vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy az autópályáról letérve a calais-i kompkikötő felé tartottak, amikor – az út közepére állított betonakadály kikerülésekor – 8-10 sötét bőrű férfi rohant a jármű felé, majd megdobálta azt. A kocsi hátsó üvege betört, de senki nem sérült meg; a kompra felhajtáskor az esetet jelezték a határőröknek.

Az M1 hétfő esti Híradójának beszámolója szerint a magyar diákok és tanárok kisbuszát hajnalban támadtak meg bevándorlók Calaisnál.

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata egy szakmai versenyre tartott Londonba, amikor az észak-francia város közelében kövekkel és betondarabokkal dobálták meg őket a migránsok.

Mészáros Károly csapatvezető oktató a híradóban elmondta: a Nagy-Britanniába tartó komp kikötőjébe tartottak éppen az autóúton, amikor azt vették észre, hogy betonoszlopokból és -törmelékből valakik torlaszt építettek az úton. Az út mellett "fekete emberkék" ugrottak elő, és vélhetőleg meg akarták őket állítani.

"Átmentünk a törmeléken és utána már csak azt hallottuk, hogy durrog a kocsinak az oldala" és az autónak a baloldalát és a jobb hátsó üvegét betondarabokkal egyszerűen betörték

- mondta.

Az adásban elhangzott: végül egy benzinkútnál ragasztószalaggal megerősítették a sérült oldalsó üveget, a hátsóhoz pedig keményebb tárgyat rögzítettek.

A csapat az eset után úgy tervezi, hazafelé már egy másik útvonalon jön. A Híradóban elhangzott: kamionosok egyre gyakrabban beszélnek arról, hogy ha tehetik, elkerülik a kikötővárost, mert a dzsungelnek hívott sátortábort ugyan megszüntették Calais-nál, az onnan kitelepített bevándorlók azonban a környéken maradtak, és mindent megpróbálnak hogy átjussanak a csatornaalagúton az Egyesült Királyságba.

Címlapkép: Pixabay

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
"Az utasok siettek a rendezvényre, ezért nem értesítették azonnal a hatóságokat, csak a kompnál szóltak a rendőröknek."

"Útban a calais-i komp felé...feltehetően migránsok támadták meg... Értem, feltehetőleg...
Útban odafelé, közel egy úttorlasznál nem találkoztak rendőrökkel.

Ha nem olvasol újságot, tájékozatlan vagy. Ha olvasol, akkor viszont félreinformált. -
/Mark Twain/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Perwool
"Az utasok siettek a rendezvényre, ezért nem értesítették azonnal a hatóságokat, csak a kompnál szóltak a rendőröknek."

"Útban a calais-i komp felé...feltehetően migránsok támadták meg... Értem, feltehetőleg...
Útban odafelé, közel egy úttorlasznál nem találkoztak rendőrökkel.

Ha nem olvasol újságot, tájékozatlan vagy. Ha olvasol, akkor viszont félreinformált. -
/Mark Twain/
F_Viktor
@Perwool: Nekem is erosen santit a tortenet.
Az autopalyarol leterve olyan nagy es sulyos betonelemek vannak vegig az ut szelen, hogy azt csak daruval lehet mozgatni.
+ Tavaly osz eleje ota sem ott, sem Dunkerquenel nem lattam egyetlen migrancsot sem.
Perwool
@Horizont: Az újságok szerint No-go zóna a calais-i rész. És se közel, se távol rendőr. Valamilyen oknál fogva úttorlasz is volt.Meg sem álltak, és megállapították migrások voltak.
desiro
Hol van a videó vagy a fotók ?
Így csak vaklárma!!!
desiro
@Perwool: Ja mondja ezt az m1 meg bolondi pajtás!!!
desiro
Nóra Pataki: Igazad van a töketlenek majd megoldják, na nem a problémát csak a gatyájukat mert beszartak!!!
desiro
Meg lehet hogy a Soros Gyuri bácsi vót!!!
desiro
Maszarországot mindenki csak támaggya meg az gorbán agyát, nem jó, a fejét me az agyát má a férgek megették.
Perwool
@Horizont: "Az adásban elhangzott: végül egy benzinkútnál ragasztószalaggal megerősítették a sérült oldalsó üveget, a hátsóhoz pedig keményebb tárgyat rögzítettek."
És még itt sem értesítették a zsarukat...
Perwool
@desiro: "bolondi"
... ezen besírtam!-:)
verőce21
"...az út közepére állított betonakadály kikerülésekor – 8-10 sötét bőrű férfi rohant a jármű felé, majd megdobálta azt" - Mi ebben a hihetetlen? Mindenki tudja, hogy visszaszivárogtak Calais környékére a fekák.
Ha ott megállnak, meg is késelik az utasokat. A lipsik meg képesek hazugságokat is kitalálni, csak nehogy migránsokra gondoljon valaki.
Veleda
@Horizont: meg a Gyurcsányt !
Attól függetlenül, veszélyben voltak a gyerekek, a francia rendőrségnek tessék intézkedni, a kamionosokat is rendszeresen támadás éri.
verőce21
@Horizont: (19:42) A lipsik azért hibásak, mert megpróbálják kétségbevonni ezt a hírt.
Te is, pl. egy percen belül válaszoltál, nehogymá' valaki kétségbe vonja a hazugságaitokat! :)
wagabund
Csak barátkozni szerettek volna...ezek a fehérek még a szeretetre sem nyitottak...fura népség, főleg a magyar..semmi nem tetszik nekik.
JAJMÁR
Azt nem értem, hogy miért azon az útvonalon mentek oda?
"Hisz mindenki tudja, hogy visszaszivárogtak..."
De szerencsére "tervezik", hogy visszafelé más úton jönnek.
Oszt" ki tudja, lehet bevállalják, egy két kavicskoppanást megér.
Sámannus
Az oroszok Norvégiában is provokáltatták a migránsokkal.
Ez is nagyon a fideszes húgyagyúknak van csomagolva.
Szókrakész
"isbuszát hajnalban támadtak meg bevándorlók Calaisnál."

Már elnézést!
De ezek nem bevándorlók.
Helyes definíciót kérek!
Ha már független, tényfeltáró, ...sajtóról van szó!!!
Állítólag?!?!
Yoda69
Koszonhetjuk mindezt a gecinek. Ennyire imadnak minket a vilagban.
verőce21
@Yoda69: (06:32) Ne égesd már magad evvel IQ 80 alatti hülyeséggel.
verőce21
"Hétfőn hajnalban 5 órára kellett Franciaországban a Calais-i komphoz érnünk. Néhány kilométerre a kikötő előtt az úton betontorlaszok voltak, alig bírtam kikerülni őket. Rögtön utána 8-10 ember kövekkel, téglákkal kezdte el dobálni az autót. Nagyon megijedtünk, mondhatom az a néhány perc szörnyű emlék marad mindannyiunk számára. ..A kisbuszunk baloldali ablaka és a hátsó ablaka betört. Ahogy túljutottunk azon a szakaszon, félreálltunk és helyi segítséggel kartonpapírokkal és és ragasztószalagokkal befedtük az ablakokat. A komp 6-kor indult, nem akartuk lekésni, a rendőrségen nem tettünk feljelentést, csak a kikötő hivatalán jelentettük az esetet...
Már Londonban vagyunk, szerdától szabadedzések, péntektől verseny van. A busz tetején lévő versenyautó szerencsére nem sérült meg.
Hazafelé elkerüljük ezt az útszakaszt, a komptól egy kerülő másik úton megyünk haza."

www.baon.hu/lapokkepek/cikkek/329000/329434_kando-shell-eco-tamadas.jpg
karma1
Nekem az egesz sztori santit. Valaki(k)nek mar nyilatkoztak (M1), viszont a benzinkutnal - mikozben ragasztgattak az ablakokat - azert a kutkezeloknek elmeselhettek volna, hogy mi tortent veluk, meghagyni a rendszamot, sofor nevet, az uticeljukat, es megkerni a kutast, hogy ertesitse a rendorseget. Vajha ez miert nem tortent meg?
Szerinhtem a sofor valahol karambolozott, es rafogta a nyuszira.
Azt meg eleve nem hiszem el, hogy egy mesterseges betontombot az ut kozepere raktak le, mint vedoberendezest. Ezzel ugyanis siman halalraitelhetik az arrajaro kamionosokat, akik kenytelenek lelassulni, ha meg akarjak kerulni a betontombot, es ezzel idot es modot adnak arra,- HA egyaltalan vannak meg arrafele - hogy a menekultek tamadjanak.
Nem tud tovabba sem a rendor, tuzolto, vagy ambulancia sem szaguldozni az uton, ha egy bazi nagy tombot tesznek oda.
Kulonben meg az egeszet azert sem hiszem el, mert a menekultek gyalog vannak, oket aztan ezzel nem tartjak fel, eppen hogy jo buvohelyet adnanak ezzel az akadallyal nekik.
Nem hiszem, hogy a francia rendorok ennyire hulyek lennenek.
Yoda69
@Yoda69: Tanulj meg olvasni a sorok kozott te pontagyu vegleny.
eugen4402
@karma1: Betontömböt azért szoktak az út közepére rakni, hogy megakadályozzák a gépjárműforgalmat, másfelé kellett volna menni. Az a gyanúm, tényleg egy kamu támadásról szól a FELTÉTELEZETT hír. Ha mégis megtörtént, akkor VALÓSZÍNŰLEG az a kolonc csak egy "betontömbnek látszó tárgy" volt,és az is elképzelhető, hogy magyar diákok ültek a kisbuszban. A vizsgálat lezárásáig marad a permanens idegengyűlölet...
karma1
@eugen4402: Es amennyiben be fogjak fejezni a vizsgalatot, azt sem a Te, sem az en orromra nem fogjak rakotni...:o))))
karma1
@eugen4402: Beleneztem tobb modon is a netbe, sem a francianyelvuben, sem az angolban nincs nyoma...Hat ez a hir igaz, en meg szuz vagyok,...:o)))
Sirike68
@karma1:Pedig így történt!Személyesen vagyok érintett a történetben!Nem kívánom Önnek,hogy valamely családtagjának át kelljen élnie hasonlót!De tudja mit?Önnek az írása miatt igencsak kívánom!Hogyan véleményezhet így valamit,ahol ott sem volt?!?Nem is értem!Ön Magyar egyáltalán?Hiszen ez Magyarokkal történt!!! Szégyellje magát az olyan,aki azt gondolja kitalálnak egy ilyen esetet!Jobb lett volna csendben maradnia!Nem vagyok bevándorlás ellenes,de mint ahogyan itt sem,úgy a bevándorlók sem egyformák egyformák!Vérig sértett azzal,hogy kétségbe vonta a történet valódiságát!
@karma1
Yoda69
@karma1: Orbani neonaci alhirgyartas. Kozelednek a valasztasok.
eugen4402
@karma1: Eleve nem tagadom, mert rossz esetben megtörténhetett... Csakhogy annak lenne némi nemzetközi visszhangja. FELTEHETŐLEG a Finkelstein-Habony stúdió egyik gyöngyszemére bukkantunk itt, ami a régi TASSZ hírfabrikáló mesterembereit juttatja eszembe, mert a célját elérte: a fekete embereket gyűlölni kell egy jó hazafinak...!
karma1
@Yoda69: Rendori intezkedest mar nem nagyon mernek hozzatenni, mert annak nyomanak kell lennie, ha nem is az osszes reszletet illetoen, hanem csak a tenyt kellene nyilvanossagra hozniuk: ekkor es ekkor ez es ez tortent Calaisnal, a hivatalos nyomozast a francia szervekkel osszehangolva megtettuk,. Innentol kezdve pedig mar nyoma kell hogy legyen a FRANCIA rendorsegi oldalakon is.
Szoval a hir pont akkora kamu, mint amekkora szemetlada az, aki kitalalta es terjeszti a kormanymediakban...
Sirike68
@Horizont: @eugen4402: A hír pedig igaz!Hogy merik azt állítani,hogy nem történt meg?!?
Hajnali négykor arra ébredni,hogy kiabálás van,kinézni az ablakon és éppen azt látni,hogy repül a törmelék az arcom felé,rettenetes!Álljanak már meg és telefonáljanak ebben az esetben!Hátha még élve sem ússzák meg!Azt kívánom,hogy Önökkel vagy az Önökhöz közel állókkal történjen meg hasonló és meglátjuk,hogy sokkos állapotban mire lesznek képesek!Személyes az érintettségem és sért az,ahogyan ítélkezni mernek!
karma1
@eugen4402: En is csak akkor kezdtem el ELEVE TAGADNI a tamadas megtortentet, miutan semmifele hiteles nemzetkozi sajtoja nem volt az esetnek.
Egyebkent is a Propi tette fel, es hat ok enyhenszolva kormanymedia...
Mi meg a feheregerek vagyunk, akiknek a beirasait barometerkent keelik a "nagy elemzok",... (aztan majd kiadnak a KSH kiralyi statekhivatalnal egy homlokegyenest ellenkezo felmerest a "Soha nem volt meg orban ennyire nepszeru" cimmel, oszt jonapot).
Csizmás Kond
..azt még el lehet nézni valakinek, hogy tájékozatlan, de hogy ekkora ökör legyen, hogy a leírtak és a tévé közlése után is fújja a baromságait, hát azt már nem lehet épelméjű embernek venni.
karma1
@Sirike68: Kedves Sirike68! Tisztelt kerdesere valaszolva kozlom, hogy nem, nem vagyok magyar, japanul irok ide is, es hat On sem tisztelt meg azzal, hogy legalabb EGY linket beadott volna ide a kozosbe, akar csak egy helyi calais-i netoldalt, mert ok az ilyeneket nagyon komolyan veszik.
Nem tudom, - mert a letolasom kozepette ezt azert nem kototte az orrunkra - milyen szerepben erte Ont a baleset - sofor? hozzatartozo? pedagogus?versenyzo a versenyauton? -, mert akkor lett volna nehany praktikus jotanacsom is arra az esetre, ha segitsegre szorulna.
Szoval On abban sem talal semmi erdekeset, hogy a "kisbuszunk tetejen" egy egesz versenyauto van. Mert az a nyelvi versenyekhez teljesen elengedhetetlen - szerintem, de valoszinu On szerint is.

"Már Londonban vagyunk, szerdától szabadedzések, péntektől verseny van. A busz tetején lévő versenyautó szerencsére nem sérült meg."
Onnek maximalisan igaza lehet: egy szavaloverseny manapsag versenyauto nelkul egy rakas szart sem er.

Tessek mondani, ennek a fals felhaborodasnak a bekuldeseert mennyi penzt tetszik felmarkolni?
Es ha lehet, EGY LINKET KERUNK.
(De valoszinu nemcsak en.)
eugen4402
@Sirike68: Meggyőztél a személyes tapasztalataid ecsetelésével, és elnézést kérek, hogy kétségbe vontam a hír hitelességét. Engedj meg két megjegyzést:
- Az önmagában szégyen a hazai médiára, hogy az olvasó kételkedik a hírekben.
- A csapatvezető elmondása szerint "az út mellől fekete emberkék ugráltak elő". Semmi kétség, Calais környékén elszaporodtak a PIGMEUS törzsek...
karma1
@Sirike68: Valoban, nem vagyunk egyformak, a reakcionk is nagyon kulonbozo. De en a mai vilagban nem lattam meg kozepiskolas - plane technikai kozepiskolast! - akinek ne lenne a kezebe nove a mobilja.
Nem tudom, On hanyszor lepett hatart, ment mas orszagba autoval, de ha egy idegen orszagba utazunk, akkor altalaban a segelyhivo telefonszam - ami az orszag EGESZ teruleten ervenyes - mar a hataron ki van irva, az Autoklubok segelyhivo szamaval, elerhetosegevel egyutt.
Aki ezt nem jegyzi fel es meg, az nagyon komoly helyzetekben talalhatja magat kesobb.
Igy nem kellett volna mast tennie, csak beutnie az altalaban 3 jegyu segelyhivo szamot, es akar angolul is belemondani, hogy HELP, mert a segitokozpontban latjak az On telefonszamat es a korzetet, ahonnan hiv. A mai feszult helyzetben 2-3 perc alatt ott lett volna a segitseg.
Perwool
@eugen4402: Olyan hazug világba élünk, hogy még az igazságot sem hisszük el...
karma1
Ez egy valoban jol osszehangolt tamadas lehetett, mert jobbrol is, balrol is jottek. Nem torodtek ezek a nyavalyas migrancsok azzal sem, hogy aki balrol tamad, annak mar az ut kozepen kell lennie, mert az ut szele es a minivan kozott bizony az ellenkezo iranybol erkezo autoforgalom van. Mindegy, na, el kell hinni, hogy versenyautoval kell szavaloversenyre menni, tenyleg en vagyok az undok, hogy nem nyalok be mindent elsore...
szaboria1
Érdekes variációk vannak már az is elhangzott az ablakok nem tudtak betörni mert fóliázva volt. Miért nem készült kép a törésről miért csak a ragasztottról?
karma1
@szaboria1: Vigyazz mert meg a vegen Te is megkapod Siriketol, hogy Te nem vagy az elszenvedo, mit tudhatod Te a szitut? (Mellesleg ahogy feltettem a kerdeseimet, azzal a sebesseggel el is huzott innen.) Hulye troll...
eugen4402
@karma1: Ne őrjíts meg, a Hungaroringen a Magyar GP futamokon nem rendeztetek szavalóverseny-kategóriát..? Ezért kellett Ecclestonnak távozni. Most már van versmondó-futam, Monte Carloban már gyülekezik a zsűri, és érkeznek a szavalóversenyzők, káprázatos verseny lesz vasárnap...
karma1
@Perwool: En nagyon sok mindent elhiszek, de csak azt, ami bizonyithato es ertelmes. Ebben a cikkben tobb az ellentmondas, mint nem.
Azt meg kifejezetten nem szeretem, ha hulyenek neznek. Jo par ezer kilometert levezettem Nyugat-Europaban (is), igy van fogalmam arrol, hogy milyen utakra szamithat az utazo, es mit kell a sofornek azert tennie, hogy a sajat- es utasai biztonsagat is maximalisan megovja.
A politikai helyzet miatt ez az allitasom meg fokozottabban is igaz. Felelotlen az a sofor, aki itiner nelkul, indul utnak, megjelolve maganak azon szallast, benzinkutat, stb.-t. Plane ha gyerekekkel utazik. Akkor semmilyen elozetes terv nem lehet eleg aprolekos, mert inkabb ne keruljon ra sor, de megeri az elore valo tervezes. Miert nem volt jo a Csalagut? Ott is kell fizetni, de ott csak a minibuszra, nem meg plusz a szemelyekre is, mint a kompon. Arrol nem is beszelve, hogyha valami miatt lekesnek a kompot, akkor veszitenek a booking feen (nem kapjak vissza a jegy teljes arat, csak valamennyit), mig a Csalaguthoz barmikor odaerhetnek. Hmmm... Bennem mar eleg regota tobb a kerdes, mint a felelet (marmint az ELFOGADHATO felelet)
karma1
@eugen4402: hahaha, van a Spelling Bee, - ami minden evben nagy megmerettetes a gyerekeknek abban, hogyan betuzzenek ki egy szot, de versenyautot egyiknel sem lattam...:o)))
Kulonben nagyon surgos volt szombat hajnalban elerni a kompot - jo, tudom, elore le volt foglalva a helyuk , de megis - es csak szerdan kezdenek "EDZENI"??? Ez egy akkora zagyvasag, hogy csak na. ...:o)))
eugen4402
@Perwool: Lehet, hogy a globális felmelegedés az oka, de az utóbbi időben ezen az éghajlaton "meghal Isten, és vele az igazság."
eugen4402
@karma1: Már ne is haragudj, de egy nyolcéves kiskamasz mégis máshogy töpreng a majom-szó helyes leírásán, (nem ly-nal kell-e írni), ha közben 260 km/h-val tekeredik bele egy enyhe jobb kanyarba... Az utolsó körben meg el kell mondani, hogy "Ej mi a kő, tyúkanyó, kend itt a főbérlő...?"
karma1
@eugen4402: Megint megnevettettel...:o)))
Es ha eszrevettedm, Sirike68 ugy elhuzott az oldalrol - legalabbis nem hsz-el -, mint a pinty!
A trolloknak kiadjak, mit kell tenniuk, most biztos bejelentkezik valamelyik masik kozossegi oldalra...:o), ott is lebasz valakit... (Azert erdekes, hogy engem szurt ki elsonek, pedig folottem mar vagy 3 masik ketelkedo is volt...:o)))
szaboria1
@karma1: Aki logikusan gondolkozik annak fel kell tűnnie ennek az elmondásnak vannak buktatói.
eugen4402
@karma1: Kösz, hogy sikerült, mert egy picit törleszteni akartam a 09:01-es hsz.-edért. Mert azon hangosan felnevettem, a középső unokám éppen indulni készült a buszra, de azonnal bekopogott, kérdezte, milyen kabarét nézek reggel...? Legyél büszke rá, hogy Téged szúrt ki a nünüke, szerintem azért, mert a stílusod szíven ütötte. Nem akárki mondhatja el ezt sem...
karma1
@eugen4402: Hajjal kenegeted az egomat, de az az igazsag, hogy szerintem inkabb a Propi allitotta ram a nagy pofam miatt,... Na es hat en nem Szogedebol vagy Debrecenbol irok, ezt odafont is tudjak,...:o)))))
Az unokadnak meg egy kulon nagy puszi, es mondd meg Neki, hogy piszok szerencses, hogy Te vagy a nagypapija,...:o)))))
eugen4402
Köszi, de szegény kislány ma kifejezetten balszerencsés napra ébredt. Egyik tanárnőjük vidéki házába voltak hivatalosak néhány iskolatársával, és éjszaka óta szakadt az eső, most állt el, de ilyen időben csak aludni van kedve az embernek...
JAJMÁR
@Sirike68: ha így történt - és eltekintek attól, hogy éjdzaka álomból felriadva, láttátok, hogy "fekete" emberek, és meg is számoltátok őket - közlöm veled egy magyar, hogy nem jelentettetek egy veszélyes úttorlaszt azonnal, ezzel mások életét és testi épségét kockáztattátok.
Pedig egy busznyian voltatok, s erre egy se ért rá?
Sirike68
@karma1: Pontosan erről beszéltem,amit írt!Azt sem tudja,hogy kik Ők,hová mentek és minek!Elolvasta ezt az egy cikket és bírál!NEM szavalóversenyre mentek a műszaki iskolások!Ez azért elég egyértelműnek tűnhet!
És nem vagyok troll,csak egy édesanya,akinek -bármily hihetetlen az érzéketleneknek-,bizony nem esnek jól ezek a kommentek!Ja!És én nem hülyéztem le senkit.És nem "elhúztam" .Lehet kérdezni,hajrá!Én is tudnék tiszteletlen,alpári lenni,de nem.Pontosan ez különböztet meg minket egymástól!
karma1
@Sirike68: Kedves Sirike68! En viszont nem vagyok sem narkos, sem reszeg, "csak" elolvastam a cikket, mert hat kizarolag ezt az egy cikket talalni a minivan megdobalasaval kapcsolatban, vagyis ennel vilagosabban nem lehetett leirni , hogy hova tartanak a kandosok:

" A hvg.hu úgy tudja feltehetően menekültek támadhatták meg a járművet, amivel a kandósok a londoni Eco-marathonra tartottak, ami egy szavalóverseny"
Most viszont rakerestem a neten, hat a firkasz ur, aki ezt a cikket jegyezte, nem volt a helyzet magaslatan: ez ugyanis TECHNIKAI verseny - valoban - ez mar megmagyarazza a versenyautot.
Egyebkent meg mindig nem ertem, hogy egy kisbusz TETEJEN hogy lehet egesz Europan at hurcolaszni egy versenyautot, barmekkora is legyen az.
Talan inkabb azt az ujsagirot hivta volna fel, es mondta volna el neki a magaet, mert slendrianul irt az esetrol - mert ez a hitelesseget erosen kerdesesse teszi.
Sajnos, az onok viselkedese is, mert egy dolgot nem igy kell lereagalni. (Tudom, mit beszelek, voltam halalos balesetnel elsokent odaerkezo, es akkor meg csak egy nagyon mezei kis Nokia telefonom volt, epp csak telefonalni es 160 karakteres uzenetet lehetett rajta kuldeni,. Egyebkent ezt a KRESZ-tanfolyamon is oktatjak, hogy veszelyhelyzetben mi a teendo. Sajnalom, ha esetleg most mar ezeket nem oktatnak, meg azoknak a soforoknek sem, akiktol masok elete fugg. (Lasd az olaszorszagi balesetet).
Ha on nem troll, akkor en nem ont hulyeztem le, hanem az ide egyre gyakrabban besodrodo, masok kozosseget szetdulo trollokrol mondtam ezt a velemenyt.
Ha viszont on erintett, es resztvevo is volt, akkor elsokezbol tudna megcafolni ezt a rakas baromsagot, amit itt a firkasz osszehadovalt - vagy ahogy az elso hsz-emben irtam, kernenk egy linket, egy cikket, vagy eppen egy HIVATALOS allasfoglalast, mert akkor ez egy nagyon sulyos krimi, amit a franciaknak a magyarokkal egyutt kell kivizsgalni.
Ettol fuggetlenul par dolog igy is nagyon erdekes: miert nem az olcsobb Csalagutat...
karma1
Folyt: Szerintem aki ezt az utat szervezte, azt tessek felelossegre vonni, ne engem, mert szarvashibakat kovetett el a szervezesnel: valahova oda akar erni percnyi pontossaggal kb. 1800 km kozuti utazas utan. Ez egy oriasi hiba, meg akkor is, ha a komp olcsobb, mert a sofort hajszolja bele a kozlekedesi szabalyok megszegesebe.
karma1
@Sirike68: Jaj, ugye nem tetszik velem viccelni? Mi a fene koze van ennek a gusztustalan propaganda szovegnek a franciaorszagi balesethez? Egy ilyen szoveget en csak Daedalonnal tudnek elolvasni, de az eppen nincs keznel, es hat idom sincs ennyi baromsagot vegigbongeszni. Ne haragudjon, kedves, de en egyaltalan nem ezt kerdeztem, viszont a kerdesemre mar ebben az evszazadban nem fogok valaszt kapni ontol, az egeszen biztos. Allatira sajnalom ont es a gyermeket, - ha ez valoban megtortent, - de nekem igen jonak kuldte ezt a futyisz-propagandaszoveget: a haziorvosom fekete, Etiopiabol, a fogorvosom es a gyogyszereszem szir, a kedven szakacsom kinai, de a kimondhatatlan neve miatt csak Henrynek hivjuk. A ferjem haziorvosa Izraelbol telepult at, szoval nekem nem nagyon tud "migrancsozni", kedves...:o))))
Sajnalom, ha ennyire le kellett szallnia a sajat szintjerol, de talan van elet a futyiszen tul is...
Addig is varom szives linkjet pl. a francia uti szervektol, vagy eppen a magyar firkasz urtol, hogy hany kilometeres elonnyel nyertek a kandosok a szavaloversenyt...
Utana oriasi bocsanatkeresben lesz resze reszemrolm, de addig sajnos marad a remhir, vagy a nem teljesen tiszta alaphelyzet. (Azert majd jelentse fel a buszsofort, ha hazaernek a verseny utan, mert kockaztatta az onok testi epseget, de a kozlekedesben resztvevo mas embereket is... Nem taglalom, hogy hanyfele esetben hagta at a szabalyokat...
Sirike68
És mindezt ebből az egyetlen hírből sikerült összeszednie?És hogyan kerül ide a politika,a fidesz?Semmilyen "párti" nem vagyok és semmi köze nincs is ahhoz,ahonnan az egész felháborodásom indult!És az Ön cinizmusa,tiszteletlensége /hogy ismeretlenül nevezett "hülye troll-nak"/tette fel az i-re a pontot.Az arctalanságba burkolózva sérti meg a másik embert.És befejeztem,mert azt látom,hogy kár a maga fajtával vitatkozni,mert csak lehúz a saját szintjére!
Ja! A kérdésre a válasz/csak hogy ne maradjon tudatlan/:az egyik diák hozzám tartozik.
karma1
@Sirike68: Az .sk oldal nem nyilik, a baon.hu 404-es errort jelez, az origo a hvg-tol vette at a hirt, a hvg viszont sem nevet, sem ere4deti forras hirugynokseget nem jelol meg. A szemtanu szerint minden masodpercek alatt tortent, nem lattak semmit konkretan, de sokan voltak es migransok.
Nagyon sajnalom, hogy osszetort a buszuk, egy ilyen busznal az ablak valoban nem szokott csak ugy betorni, viszont teglatol meg nem esik ki egyben...Ha kicsit megkapargatnank, tutira mas oka lett volna az esetnek. Raadasul egy buszban, minivan-ben csak az elso ket ulesrol lehet latni jol, hogy mi van az ut kozepen,...
Remelem, megnyerik a versenyt, es sikerul epsegben hazajonniuk a buszukkal.
(En olvastam angolnyelvu cikket, amikor a magyar kamionost vertek meg Calais-nal - erdekes modon, annak volt nyoma kulfoldon...)
karma1
@Sirike68: A facebookon a barataimnak ott az arcom, - de ebben azt hiszem kb. egy szinten vagyunk, az on avatarja sem kimondottan sztarfoto.
Nagyon sajnalom a hozzatartozojat, koszonom, az en szintem nagyon megfelelo, a fent 14.00-kor belinkelt cikkben szijjaspetya rohan ki a hatarainkat ostromlo migransaradat ellen, ami nekem enyhenszolva mar a konyokomon jon ki. Es ez sajnos 100 %-ig politika, annak is a legrosszabb fajtaja, az agymosasos hazugsagcunami. De van, aki erre epiti az egesz eletet, es nagyon jol megel belole a sirig.
A velemenyemet tovabbra is fenntartom az eset eleg furcsa talalasaert: ha pedig a sajto tajekoztatott felre engem is, meg me'g azt a par millio embert, aki olvassa ezt a cikket, akkor lehet tapsikolni, hogy ide jutottunk: egy ujsagiro kepes annyira hiteltelen lenni, -es feluletes is - , hogy mar a hir valodi reszeben is ketelkedni lehet.
(A szavaloversenyt a hvg meg a propi hozta le, nem en talaltam ki. Ha a firkasz csak annyit megtett volna, hogy beuti az eco-marathont a keresobe, akkor kijon neki, hogy SHELL ECO-marathon, es utana nem magyarazza el, hogy "... ami egy szavaloverseny"...)
Igaza van, ne sullyedjen le ide senkihez sem, mert ilyen fennkolten csak a fidesz-fanok nyilvanulhatnak meg, es csak nekik van joguk megsertodni,.
Mint mar fentebb is irtam: nagyon sajnalom a gyermeket, diakjat, vagy akije onnel volt, mert ez egy sokk lehetett egy fiatal embernek.
A tobbi reszet a hsz-emnek sajat 40 eves kozuti es nemzetkozi vezetesi gyakorlatomra valo utalassal tovabbra is fenntartom.
Remelem, a sofort otthon meg fogjak kerdezni az esetrol, es nem a fonokei, hanem a rendorseg.
Sirike68
@karma1: Istenem!Ön valóban menthetetlen!Azt mondtam befejeztem,de egyszerűen erre a primitív megnyilvánulásra nem lehet nem reagálni!Úgy látom Önnek az úristen bizonyítéka sem lenne elég!Az Ön rosszindulatú kötözködésére nincs mentség!Ha súlyos sérülésük lett volna,vagy ne adj isten valaki nem éli túl,akkor is kételkedne?Vagy a tetemét megbökdösve még váltig állítaná,hogy csak bábu és nem ember?
Az Ön keseredettségével az ép emberek nem tudnak mit kezdeni!Kívánom,hogy találjon valami szépet az életben,ami kivezeti ebből!
Üdvözlettel:a hülye troll
karma1
@Sirike68: Bocs, de nagyon sajnalom, hogy Ez es csak ENNYI jott le onnek... Meg mindig nem erti,... Nem abban ketelkedtem, hogy VALAMI tortent, mert megtortent, - on is ott volt, nem?
Nekem meg mindig azzal van a bajom, AHOGY ma Magyarorszagon barmit is kommunikalnak. Mara mar odaig jutottunk, hogy barki barmit leirhat egy kozmediaba, kovetkezmenyek nelkul!
En sem akarok elbeszelni az on szovege mellett, mert mar fentebb tobbszor is leirtam, hogy valami tortent, de nem ugy, ahogy a sajto kozreadta! ENNYI es nem tobb, es ezek utan az ember valoban mar abban is ketelkedik, ha valaki valamit kerdez, hiszen az sem igaz! Ertse mar meg, nem az on allitasa - on csak a cikk utan jelent meg itt -.
Mi ezen az oldalon a hirekkel es annak valosagtartalmaval foglalkozunk. Es ennyi! Most szorakoztassam ont azzal, hogy a gyerekkori baratom eppen haldoklik egy korhazban, es a sajtoban olyan dolgok jelentek meg rola, hogyha azt olvasna, hat megkapta volna a 3. agyverzeset is! Nem on es nem mas szerencsetlenul jart ember ELLEN beszelunk, hanem az ellen a hazugsag ellen, ami mar teljesen normalis, alapszint lett a sajtoban, mediaban. Csak ERROL van szo! Mondom: mi csak a bekuldott cikket tudjuk ertelmezni, megvitatni. Az pedig enyhenszolva egy osszehordott hazugsaghalmaz.
Mint irtam: ujfent jobbulast es lelki megerosodest kivanok mindkettojuknek, hogy a versenyen nyerjenek, mert ez fiatalok versenye lesz - talan a Kando Kalman Szakkozepiskola legalabb igaz a cikkben...:o))) Sok szerencset, - valaki, aki tisztan szeretne latni, hazugsagok nelkul.
Ördögvadász
@karma1: gyüttment! Únatkozunk, a gyarmaton? A birka nem szól vissza. Ejnye, ejnye...
Peller Anikó
Nem találom a mencseszteri robbantásról a híreket az Ékoriui sajttóban. Találtam egy nyugati sajt tavat is, de abban sincs. Szerintem hazugság az egész nem is volt robbantás, csak a szergyártó média találta ki, hogy médiafülfelületet kapjanak.

Kamra, igazad van, a káléi kődobálókat sem találtam ott.
Peller Anikó
Íme egy újabb hazugság, már kisgyermekek képeit sem átallják közzétenni csak azért, hogy uszítsanak a betolakodók ellen akik jó emberek és dolgozni jöttek hozzánk (Európába te barom, minek kötsz bele).

24.p3k.hu/app/uploads/2017/05/8eves-e1495542512256-800x429.jpg
Ördögvadász
@Horizont: mit kérsz ki te magadnak, te ócska sittes? Vagy érdekelsz talán valakit?
kokopelli
Mennyit foglalkozott a fórum azzal az esettel amikor a magyar kamionos a
leállósávban gyalogló migránsokat a 20t-jával ijeszgette?
Vagy a káromkodó szidalmazó sofőrrel,aki olyan hülye volt,hogy az egészet
még videóra is felvette?...ilyenek a természrt
Ilyen baromságokon vitatkozni! Az ember maga egy félresikerült teremtmény!
Valaki azt mondotta volt:
"Azt szeretem az emberekben ami "állati"!..-és a történelem ezt x-1.szer bebizo-
nyította!
Sirike68
@Horizont: Ez a legbölcsebb döntés.
Sirike68
@Horizont: Nagylány vagyok,magam is el tudom dönteni,hogy mit akarok.De ma legalább rájöttem arra,hogy az emberi hülyeség határtalan!Ilyenbe politikát keverni és ezért nyálazni olyanokat,akik nem érdemlik meg!Hát,ez inkább nem nekem való!
Nem szánom magyarázkodásnak,de elmondok magamról ezt-azt:Rühellem a fideszt,úgy ahogy van,nem szívelem a migránsokat,röhögtem/ma már inkább bosszant/ a sorosozás.
Nem vagyok egyik párt híve sem.Mert ott is pontosan ugyan az megy,mint itt!A sárdobálás.
Tehát összegezve:nem vagyok sem fidesz,sem soros bérenc.Van most kint egy hozzátartozóm,aki olyan sokkos állapotban van/és az összes többi gyerek is a csapatból/,hogy a szervezők már a pszichológus bevonásán gondolkodnak!
De nyilván az én kis monológom és az egyéni problémám senkit sem érdekel.Úgyhogy most aztán valóban befejezem.Szép estét és sok-sok valós hírt kívánva elbúcsúzom!Agyő!
kokopelli
: ...és egy ilyen cukrozott "fánk" (ich bin Berliner) ennyire vad is tud lenni?
Eldobom magam a röhögéstől. Most már csak az hiányzott,hogy a haverja
azt írja.. "Ich bin Hamburger"...:=)...:=) A Mc.Donaldnál hagymát vág?
verőce21
@Horizont: (20:06) Ha előtte olvastál több cikket is, miért nem állítod le vele ezt a hihetetlenül buta @karma1: -t?
Linkelj be neki néhányat az olvasottakból, hadd nyugodjék békében.
Vagy csak hazudtad ezt is?
karma1
@eugen4402: A hireket osszehasonlitva: az egyiknel egy benzinkutnal kertek segitseget es ott ragasztottak be az ablakokat, a masik hirben pedig egy Mekiben alltak meg es az ott dolgozok segitettek nekik.
Ha az alaphir igaz - mert miert is ne lehetne az ? - a minosithetetlen hirszerkesztes viszont a csapnivalonal is alavalobb, mert eleve hazugsagokra epul, es le nenm ellenorzott anyagok felelotlen kozlesere. (Eco -marathon = ez egy szavaloverseny. En pedig egy kattintassal beleneztem, hogy mi ez, es rogton kiderult, hogy ez sok minden, kiveve azt, hogy szavalo verseny lenne...Es aki ezt leirta, az ezert fizetest kap.Valoszinu nem 47 ezret havonta...
eszegfu
Szerintem már ott hibáztak a szülők, hozzátartozók, edzők, szervezők, hogy ezt az utvonalat tervezték be indulás előtt, előre lefoglalva, kifizetve a kompot. Legtöbben csak a hirekből ismerjük a Calais jelenlegi "veszélyeit", igy ez óvatosságra, körültekintésre kellet volna, hogy intsen mindenkit. Gondolom más utvonalon esetleg kevesebbe került volna, ezért eshetett erre a választás, vagyis a biztonságot "olcsóbban" kivánták megszerezni. A másik hiba a sofőr rossz döntése, hiszen nemcsak 1 méterre, hanem sokkal többre lát előre, tehát észlelnie kellett az akadályt, az "uttorlaszt", igy azonnal vissza kellett volna fordulnia. Gondolom én ugy, hogy nem voltam ott és igazából a pillanatnyi helyzetet, körülményeket nem tudom. Annak viszont örülök, hogy a buszon kivül semmilyen sérülés nem történt!
Peller Anikó
@eszegfu: és nem gondolod, hogy ott hibáztak a szülők, hozzátartozók, nemhozzátartozók edzők és nemedzők, szervezők és nemszervezők amikor beengedték ezt a szemét bandát az országunkba, a hazánkba (= Európába)?

Gondolod, hogy nekünk kell eltakarodni az országunkból mert ezt a rohadék bandát néhány agyatlan simogató a hazánkba édesgeti?
eszegfu
@Peller Anikó: Az Általad irt kérdés egészen más, mint amiről irtam! Én szülőként ezen az utvonalon nem engedtem volna el a gyerekemet, akármilyen tehetséges is. Tehát ezzel az utvonallal "tálcán kinálták" a lehetőséget. Ez nem azt jelenti, hogy "nekünk kell eltakarodni az országunkból", csupán megelőzhették volna a bajt. Akárhogy is utálod "ezt a rohadék bandát", akkor is ez a véleményem!
eugen4402
@karma1: A kotyvasztott hírrel már nem foglalkozom, rosszul sikerült, aki megellette, dugja fel magának. Az eltérő beszámolókat is ismerem: minden krimikomédia örökzöld motívuma, hogy ahány tanú, annyiféle történetet mesél el kihallgatásakor. :-)
karma1
@eugen4402: Igen, de a holgynek, mint szemelyes resztvevonek, talan illett volna azt a szarvashibat eszrevenni, hogy NEM szavaloverseny az Eco-marathon (ami egyebkent helyesen: Shell Eco-Marathon), hanem autoverseny egeszen a tank teljes kiuruleseig, hogy nem a benzinkutra, hanem a Mekibe mentek segitseget kerni *vagy forditva).
Ha szemelyesen nem volt ott, csak a hozzatartozoja, akkor pedig eleg markansan igaz kepet kellett volna adnia, ellentetben az ossze-vissza hazudozo cikkel... Csupan ennyit kellett volna ide beszolnia, es igenis, egyuttereztunk volna vele, mert akar megserul valaki, akar nem egy baleset alkalmaval, a pszichologiai hatas is lehet akar egy eletre maradando, de nem ez tortent.
Sajnos, ezen az oldalon csak azt tudjuk kommentalni, amit elenk tol a hazai media. Ezt meg ideig-oraig talan le lehet ellenorizni a nemzetkozi sajtoban is, de en mar ezt sem hiszem el, hogy sokaig igy marad. Megprobaljak az orszagot, a meg erdeklodo atlagpolgart bedaralni , az ellenallasat szolidaritasat megtorni... Kulonben oda a szepen osszelopott birodalom , nem lesz bugyuta alattvalo, aki gondolkodas nelkul minden igenyuket kielegiti...Nem biztos, hogy ilyen orwelli allatfarmon kellene a jovo emberenek, a gyerekeinknek, unokainknak elni...
eugen4402
@karma1: Nagyon kérlek, ne gondold, hogy mindenkiben akkora adag szkepszis rejlik, mint bennünk. A Sir Ike-félék nem kételkednek soha. Akkor sem, ha kedvencük egyszerre indul el a négy égtáj felé...(Az angol király mikor ütötte lovaggá Eisenhower tábornokot???) A hölgy egy nőnemű rezsiszilárd, azt hiszi, ha kőkemény, határozott szavakkal beszél, akármit mond, elhiszik neki...
verőce21
@Horizont: Te nem érted inkább, miről ír, mert akkor kisegítetted volna néhány linkkel, az ezzel a hírrel kapcsolatos olvasmányaidból, ne szenvedjen @karma1: itt fölöslegesen! Főleg a szavalóversennyel!
Ördögvadász
@karma1: gyüttment, a gyarmaton! te árva mákszem, tudják páran ott nálad a tanyán, hogy te hungaryból léptél meg? Mennyire röstellem magam, mennyire...miattad! Oh...te szerencsétlen!
a helység kalapácsa
A magyarokat frankhonban afrikaiak támadták meg, amiről a dél-koreai sajtó is beszámolt - vagy nem.

Az afrikaiak megszülettek Afrikában - ezért afrikaiak.
Már az anyatejjel is azt szívták magukba, hogy egyszer majd el kell menniük Franciaországba, és ott úttorlaszt kell építeniük az autópályán, de nem szabad megtámadniuk senki mást, aki lelassul, csak a magyarokat.
És miért?
Mert ezt a dél-koreai sajtó is megírja - vagy nem.
a helység kalapácsa
Egy életem, egy halálom, magyar kisbuszt dobálok.
a helység kalapácsa
Szeretek magyar kisbuszt dobálni, mert az olyan izgalmas, mert az... olyan más.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.