A tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozásokat vizsgáló kongresszusi bizottságok dokumentumokat kértek be mind a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójától, James Comeytól, mind a Fehér Háztól.

A képviselőház hírszerzési bizottságának két tagja, Mike Conaway texasi republikánus és Adam Schiff kaliforniai demokrata párti képviselő levélben kérte James Comey volt FBI-direktortól a Donald Trumppal folytatott beszélgetéseiről készült feljegyzéseit. A két képviselő ugyancsak levelet intézett Don McGahnhoz, a Fehér Ház jogi főtanácsadójához, arra kérve, hogy amennyiben az elnöki hivatalban vannak feljegyzések és hanganyagok az elnök és Comey közötti beszélgetésekről, a bizottság másolatot kér róluk.

A szenátus igazságügyi bizottsága Daniel Richmanntől, a Columbia Egyetem jogászprofesszorától kért be dokumentumokat. Richmann volt az, akiről csütörtöki szenátusi meghallgatásán James Comey azt mondta: az egyik barátját megkérte, hogy szivárogtassa ki a sajtónak az elnökkel folytatott beszélgetéseit rögzítő feljegyzéseit. Az igazságügyi bizottság Comey feljegyzéseinek másolatát igényli Richmanntől.

Comey kongresszusi meghallgatására rendkívül sokan voltak kíváncsiak. Pénteken a New York-i székhelyű Nielsen közvélemény-kutató intézet nyilvánosságra hozta, hogy felmérései szerint több mint 19 millió amerikai követte az eseményt a televízióban. A legtöbben, 3 millió 295 ezren az ABC televíziót nézték, a legkisebb publikuma pedig az MSNBC televíziónak volt: 2 millió 719 ezer amerikai kapcsolt erre a csatornára.

A Nielsen felmérése nem foglalja magában a C-Span közszolgálati televízió és az online közvetítések nézettségi adatait.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat ott nem cicoznak. A megfelelo szervek KOTELEZIK az embereket arra, hogy eloalljanak az anyagukkal, akar hamisak, akar eredetiek, (de azert mindenki tudja, hogy leteznek), szoval ott hamar kiderul, ha valaki hazudik.
Van egy olyan erzesem, hogy nem Comey...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.