Az oroszországi bolsevik hatalomátvétel 100. évfordulójára írt cikkében a Washington Post publicistája a mai világ legbefolyásosabb bolsevikjei közé sorolja Donald Trump, Marine Le Pen, Jaroslaw Kaczynki mellett Orbán Viktort is. Úgy véli, bár nem baloldaliak, radikalizmusuk alapján illik rájuk a neobolsevik jelző.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
Orbán rosszabb a bolsevikeknél, mert az ő ideológiája a korlátlan hatalom megszerzése és megtartása és minél nagyobb vagyon megszerzése bármi áron.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Angolul azért ez nem hangzott ennyire durvának

A napi.hu számolt be egy WP írásról

A WP-től kapott headlines – mail jóvoltából, már képernyőmre került frissiben is Anne Applebaum írása „100 years later, Bolshevism is back. And we should be worried.”.
Bár csak a cikk egy része foglakozik vele, de értékeltem a megállapítást, hogy „Donald Trump, Viktor Orban, Nigel Farage, Marine Le Pen and Jaroslaw Kaczynski: although they are often described as “far-right” or “alt-right,” these neo-Bolsheviks have little to do with the right that has been part of Western politics since World War II, and they have no connection to existing conservative parties.”.
Nos – bár érdemileg zavaró nincs a fordításban -, de így magyarra fordítva, na és persze kiemelve főmondókának nagyon más érzetet kelt: „Az oroszországi bolsevik hatalomátvétel 100. évfordulójára írt cikkében a Washington Post publicistája a mai világ legbefolyásosabb bolsevikjei közé sorolja Donald Trump, Marine Le Pen, Jaroslaw Kaczynki mellett Orbán Viktort is. Úgy véli, bár nem baloldaliak, radikalizmusuk alapján illik rájuk a neobolsevik jelző.”.
Amihez tegyük hozzá gyorsam, hogy persze Őfenesége setében – mint az közismert – a neo-nak ebben a kontextusban van egy másik értelme is (ami valójában nincs neki, de hát Orbánék előszeretettel játszanak a kifejezések jelentésével). Nem csak új, de egyértelműen ÚJRA (ismételte, megint, sőt megtérve) is! =))
justhpeter
Orbán annyival tudatosabb bolsevik, mint Rákosi, amennyivel több iskolája van. De a gondolkodása egy tőről fakad neves elődjével.
RonaGyuri
@Shikari: te meg a retardált barmoké, bár lehet eddig is ott voltál! =))
Nessy
@RonaGyuri: Én már kezdem megszokni, hogy aki egy rossz szót szól Orbánra, az hülye, Soros bérenc, retardált, libsi, meg amit még ki tudnak hirtelen találni!
Mindenki hülye, csak Orbán helikopter.
szép új világ
Orbán rosszabb a bolsevikeknél, mert az ő ideológiája a korlátlan hatalom megszerzése és megtartása és minél nagyobb vagyon megszerzése bármi áron.
Aki Én
@Shikari: Na ezek vagytok ti. Ha bárki kritikát fogal meg, azonnal kivégeznétek.
Clavigo
Az,,hogy a dagadt Keresztespók,, bolsevik,,,az még hagyján,,,,,,,,de hogy befolyásos lenne??? Normális politikus szóba sem áll vele,,csak ha muszáj.Jobb esetben körberöhögik ..
Nessy
Na végre Orbán találkozik Trumppal! és mennyivel olcsóbb, mint a Putyini "futó látogatások"!
magyarbakancs
"Különös elitklubba került Orbán Viktor"
Azt hittem az elme roggyantak közé tartozik.
Tévedni emberi dolog meg szólalt a sün ,és lemászott a keféről.
lusta
@RonaGyuri: Azért Applebaum kissé járatos ezekben a körökben, mert privátban Sikorski felesége.
RonaGyuri
@Shikari: hát jobb is ha megtartod magadnak Orbán alfelének lefetyelését, arra senki sem kivácsi! =))
RonaGyuri
@Shikari: jól okadatolod, hogy egy buta, műveletlen paraszt-suttyó vagy, mint a retardált barom dagadt törpe imádottad! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.