Több projektet is támogat a magyar állam Székelyudvarhelyen, ahova közel 2,5 milliárd forint érkezhet.

Közel 2,5 milliárd forint támogatást nyújt a magyar állam székelyudvarhelyi projektekre – jelentette be vasárnap a székelyudvarhelyi városházán tartott sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A legnagyobb összeggel a római katolikus egyházat támogatja a magyar állam. Másfél milliárd forintból újulhatnak meg a Tamási Áron Gimnázium egyházi tulajdonban levő épületei, 441 millió forinttal támogatja a magyar állam a Székelyudvarhelyi KC kézilabdaklub akadémiájának a létrehozását, 200 millió forintot kap a református egyház a főtéri temploma felújítására, és további – egyelőre nem számszerűsített – összeget pedig az egyik olyan épületének a felújítására, amelyben diakóniai központot hoznak létre. A városi önkormányzat által működtetett Tomcsa Sándor Színház is 70 millió forintos támogatáshoz jut.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez mar tenyleg nonszensz. 2,5 milliard Romanianak a magyar adofizetok penzebol, mikozben a magyar egeszsegugy romohban hever. Az 56 ezer regisztralt orvosbol, mindossze 16 ezer dolgozik az orszagban, a tobbi mar nyugatra vandorolt. And still counting...
papa.49
Amit tesznek a hatalmon lévők az színtiszta HAZAÁRULÁS, erre nincs semmilyen mentségük !!!
Lógni fogtok tetvesek !!!
kereső
A magyar kormány 50 erdélyi falugazdász foglakoztatását támogatja 2018-ban.A támogatás összértéke 500 millió Ft.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.