Orosz hackerek valóban behatoltak az amerikai választási rendszer számítógépeibe a 2016-os elnökválasztás idején – állította a belbiztonsági minisztérium kiberbiztonságért felelős vezetője egy televíziós interjúban.

Jeanette Manfra az NBC televízió szerda esti híradójának adott exkluzív interjújában jelentette be, hogy az amerikai szakemberek már a 2016-os elnökválasztást megelőzően észlelték orosz hackerek kísérleteit.

Manfra hangsúlyozta, hogy titkosított információkról nem beszélhet a nyilvánosság előtt, de leszögezte: "2016-ban huszonegy szövetségi állam rendszerében észleltünk célzott számítógépes támadásokat, de ezek közül nagyon kevés volt a sikerrel is járó behatolás". Az NBC riporternőjének kérdésére a tisztségviselő megerősítette: a számítógépes támadások hátterében nem egyszerűen hackerek álltak, hanem az orosz kormányzat.

Hivatalos: az oroszok feltörték az amerikai választási rendszert

Az NBC riportere utalt arra, hogy a televízió 2016 szeptemberében már riportban számolt be arról, hogy több mint 20 tagállamot támadtak meg hackerek. Ugyanakkor, meg nem nevezett amerikai tisztségviselőkre hivatkozva a televízió riportere leszögezte: a számítógépes regisztrációs rendszerek működését a hackereknek egyáltalán nem sikerült befolyásolniuk.

Szerdán az amerikai AP hírügynökség közölt terjedelmes riportot arról, hogy orosz hackereknek – kihasználva az amerikai kibervédelem gyöngeségeit – csaknem sikerült eltulajdonítaniuk amerikai titkos védelmi technológiákra vonatkozó adatokat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Az orban kormany megsporolja ezt a 14 honap ketelkedest a tenyben: az oroszok MINDENHOVA betoljak a pofajukat a hackereik altal, nemcsak Amerikaba...
Szoval mi vagyunk olyan szivesek, es ezusttalcan - de legalabbis fibre interneten - toljuk a hiteles adatokat Magyarorszag polgarairol, nehogy mar hulyen haljanak meg a KGB-nel - a magyar polgarnak nem is kell tennie semmi mast, csak be kell dolnie a zorban--habony-rogan fele propagandanak, es artatlanul megvalaszolnia a barominal is baromibb konzultacios kerdeseket az ugyfelkapun keresztul, es a hiteles adataik maris a KGB "etikus" hackereinek a munkaasztalan landolnak azok...
Nalunk aprilis 8-a eredmenyhirdetese utan majd AZONNAL meg lehet allapitani, ki volt a tetu a valasztasi torvenyek legalizalasanal...
Bar en ennel tudok egy sokkal gyorsabb utat is - 1 forintert megmondom...:o))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Nálunk két lábon járnak az orosz hackerek és nem is kevesen orbán jóvoltából!!!
kereső
@karma1: 06:59, ez ugrott be nekem is elsőre,hogy az eredmények számitógépes feldolgozásánál már be lesz épitve az orosz hackerek által készitett "másodlagos" számitások programja.
Csizmás Kond
Hát persze hogy persze...pl mivel tudott dolog, hogy a mindenki által oly közkedvelt fészbuk egy cukerizé...kormány izraeli kémhálózata ezért már azt is mindenki tudja, hogy a hekkelést állami pénz nélkül képtelenség hatékonyan kivitelezni.
Desischado
Mindenhová befurakodnak, mindent uralni akarnak. És sajnos, mi jámboran asszisztálunk nekik, hála a csuti dádénak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.