Bármikor kitörhet egy halálos világjárvány, amely akár 100 millió áldozatot is követelhet.

A világ sérülékeny, szögezte le előadásában a WHO igazgatója a Dubajban rendezett csúcstalálkozón. Teodros Adhanom hozzátette, hogy

a milliók életét követelő járvány nem valami jövőbeli rémálom forgatókönyve, bármikor megtörténhet, mint ahogy a múltban is megtörtént, például a mindössze száz évvel ezelőtti spanyolnáthajárvány idején.

Az igazgató szerint az emberiség képes lenne megmenteni magát egy újabb nagy járványtól, nem a tudás hiánya, hanem az apátia akadályozza meg ebben. Hiába érhetők el egészségügyi szolgáltatások a világ összes országában, három és fél milliárd ember még mindig nem részesül megfelelő ellátásban, és közel százmillióan mélyszegénységben élnek, nem tudják megfizetni az egészségügyi ellátást.

Kulcsár Andrea, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosa, védőoltás-szaktanácsadó az InfoRádió Aréna című műsorában korábban szintén felhívta

a figyelmet, hogy a járványok, kórokozók sakkban tartásához folyamatos készenlétre és az átoltottság magasan tartására van szükség.

„A határok nyitottak, nem szabad azt hinni, hogy mindennel szemben védettek vagyunk. Egyedül a feketehimlő az, amit kitöröltünk a világból. Jó példák erre a gennyes agyhártyagyulladás kórokozói, mert földrajzilag eltérők, bárhonnan be lehet hurcolni egy másik változatot” – mondta a főorvos.

Címlapkép: Pixabay

(Infostart)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Peller Anikó: Rendben legyen úgy, a lényeg úgyse a mennyiségen van hanem, hogy a gyermek immunrendszere találkozzon kórokozókkal, és kezdjen el ellenük védekezni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Itthon mit tesz a lehetséges járvány elkerülésére a tetves kormány???
LEÉPÍTI AZ EGÉSZSÉGÜGYET !!!
Nessy
@papa.49: Ne legyünk komiszak. Tényleg igyekszik védőoltást biztosítani sok mindenre. Esetenként legfeljebb a költségek lehetnek problémásak.
Hiába adták ingyen nagyon sok embernek az influenza elleni védőoltást, nem mindenki élt vele. Mint ahogy egyre terjed az "oltás elleni" kampány. Ezzel viszont nem csak a saját gyerekének, vagy saját magának árt, hanem a többieknek is. Nem volt butaság régen az oltási kötelezettség a bölcsibe, oviba!
magyarbakancs
@papa.49: Soros emberei ebben is benne vannak.
36
Már 7.5 milliárdnyian vagyunk ezen a bolygón. Valahogy a természet, elkezd majd ritkítani.
papa.49
@Nessy: Ezzel nem teljesen értek egyet, a gyermekeknek valóban kellenek a védőoltások, de a felnőttek esetében, had döntse már el a delikvens, akarja-e az oltást, vagy sem ...
De pl. itt van a mostani influenza járvány, már kiderült az oltás semmit nem ér mert másik törzs a vírus akkor meg minek ,...
magyarbakancs
@papa.49: Elnézésed kérem de nincs igazad.
A-,B influenza ellen oltanak.
Módjuk mos A ellen oltottak, de az két évig hat.
Jövőre meg B-re oltanak.
Az influenza vírus okoz daganatot és cukor betegséget is.
Pálinkás Pál
Nos...akkor ennek tükrében libsik,miért akartok betelepíteni mindenféle potencionális afrikai veszélyforrást??Mielőtt bárki beugat...az elműlt 50 év veszélyes járványai mind afrikai eredetűek!!!
papa.49
@magyarbakancs: Elfogadom a válaszod mert te ehhez jobban értesz mint én, de egyet tudok 3 éves koromig rengetegszer voltam beteg, mindig felső légúti fertőzéssel, ill tüdőgyulladással, Anyám egyszer elvitt egy idős gyermek orvoshoz aki azt mondta neki ,,a gyereknek mire felnő, 1 tonna koszt meg kell ennie,, tudom ez így rettentően hangzik... De az is tény mikorra felnőttem és már magam éltem az életem nem is voltam beteges egyáltalán, és egyetlen egyszer adattam be magamnak a influenza elleni oltás nos azon a télen voltam influenzás, előtte vagy 20 évig még náthás se. ennek már pont 20 éve, azóta se volt ilyen betegségem ... Ez persze lehet szerencse is, de azért én soha nem estem abba a hibába, hogy ,,a fújó széltől óvjam magam,, ma is azt tatrom inkább kicsit fázzak, mint melegem legyen :::
papa.49
@magyarbakancs: Drága Barátom ez hol volt még vajon 1949. és 1952 között ???
Most meg már inkább a hagyma, a savanyú káposzta, a dióbél, vagy mogyoróbél, kis dinnye,
meg a Béres csepp ami megőrzi az egészséget ...
papa.49
@magyarbakancs: Értem én és köszi szépen ..
Peller Anikó
@papa.49: 10:01, azért ne essünk tulózásba mert még komolyan vesz valaki.

Az ezer kiló mondjuk tíz évre leosztva (az immunitás eddigre bőven kialakul, azt az első 1-3 évben kell megszerezni) az száz kiló, havi tíz kiló kosz.

Szerintem bőven van gyerek aki ekkora mennyiségű étellel is beérné havonta.

Tehát az ominózus mondat helyesen, minden gyereknek meg kell ennie 1 (azaz egy) kiló koszt.
Nessy
@papa.49: 1957-58 Heine Medin járvány. Nagyon sok kis gyermek lett egy életre béna. Ma már itthon nem is tudom akad e egy - egy elvétve.
Akkoriban csak sok pénzért lehetett az elején külhonból beszerezni az oltást. Bizony mi is védelem nélkül ápoltunk az elején.
Peller Anikó
@Horizont: talán úgy értette, hogy az Eu-ban fellehető embercsempészek, akik hajók ezreivel mentek értük Líbia partjaihoz és nyilván jó pénzért kimentették őket a sivatagból, pont a nyakunkra.
Nessy
@Pálinkás Pál: A legnagyobb veszélyforrás sok esetben az ember! Tudod hol ringott az emberiség bölcsője? Afrikában! Na, ennyiben igazad van!
Mi, európaiak is jó pár betegséggel "ajándékoztuk" meg a más kontinensen élőket anno.
Egyébként nem kell "betelepíteni" egyetlen afrikait sem. Elég hozzá pár turísta, ilyen - olyan küldöttség, egy nagyobb, több kontinenst átszelő repülő.
Pálinkás Pál
@Nessy: Igazad is lenne...de...azt te sem tagadhatod,hogy a beáramló tömeggel hatványozottan nő a járvány veszélye...főleg úgy,hogy semmiféle karantén nincs... azonkívül...azt felejtsétek már el hogy Afrika az emberiség bölcsője...gugli a te barátod...könnyű utánaolvasni!!!
Eriksson
Elég néhány kutatólaboratóriumokban előállított mesterséges vírust szabadon engedni.
Peller Anikó
@Eriksson: igazad van, de ha lehet akkor inkább Afrikában.

Manapság különben a kutatás tárgya az emberfajtákra kihegyezett betegségek kifejlesztése, például csak az arabokat megbetegítő vírusok genetikai manipulálása. Régebben a sárgákat vették célba a kínai veszedelem miatt, nem tudni jegelték -e a projektet.
Pálinkás Pál
@Horizont: Á..ti nem akartok mi...Hát akkor hová akarjátok rakni őket?? Mert állandóan azt szajkózzátok hogy jöhetnek bátran...Az Eu is meg az ENSZ is...vagy rosszul értelmeztem az utóbbi hónapok nyilatkozatait???És ha nem tetszik a libsi hivhatnálak titeket egyszerüen...nek..de minek,fel sem fogjátok milyen károsak vagytok!!!
Eriksson
@Peller Anikó: Eccerű ez. Mindjárt nem lesz ez a koszos népség hétmilliárd.
papa.49
@Peller Anikó: Rendben legyen úgy, a lényeg úgyse a mennyiségen van hanem, hogy a gyermek immunrendszere találkozzon kórokozókkal, és kezdjen el ellenük védekezni...
papa.49
@Nessy: Emlékszem a Szabin cseppeket kaptuk a suliba ..
1bitang
@Pálinkás Pál: Te nem illibsi vagy, hanem ostoba!
Pálinkás Pál
@1bitang: Nosza...te is cáfolhatod tételesen az állításaimat
Desischado
Sajnos, eléggé reális alternatíva, de azért reménykedjünk...
creativehun
@Pálinkás Pál: Azokon a bugyutaságokon amiket itt össze hordasz jó fidesznyik módjára...nincs mit cáfolni.. egyszerűen butaságokat írsz...nem kell ehhez cáfolat..értelmes ember nem dől be ilyne és ehhez hasonló ostobaságoknak amikkel a kormány mérhetetlen dilettantizmusát,feneketlen pénzéhségét és mérhetetlen korrumpáltságát próbálta a kormányzat elkednőzni...aztán ez olyan sikeres fogadtatásra talált az arra hajlamos agy nélküli ostobák körében,hogy most már Ők is viszik tovább ezt a kommunikációs panelt. Egyébként meg..egy nem létező eseményt vagy történést nem lehet cáfolni...pusztán annak megtörténtekor lehet arra hivatkozni,hogy lám - lám én előre megmondtam. Mellesleg...a liberalizmusnak semmi köze azokhoz a történésekhez,cselekményekhez amiket Te itt össze -vissza írkálva összemosol vele, hiányos szókészletedhez kölcsönözve a politika eszköztárából egyes felkapott kifejezéseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.