A késes támadások száma körüli viták miatt több más német tartomány után Alsó-Szászországban is bevezetik, hogy külön kategóriába rendezve gyűjtik az ilyen bűncselekményeket a rendőrségi statisztikában – jelentette kedden a Neue Osnabrücker Zeitung című lap.

Ezt a rendszert vezetik be Németországban a késes támadások nyilvántartására

Fotó: Pixabay

A tartományi belügyminisztérium szóvivője a lapnak elmondta, hogy a késsel vagy más szúrófegyverrel elkövetett bűncselekmények "jelentőségének" növekedése miatt a tartományi rendőrség kidolgoz és bevezet egy eljárást az ilyen esetek nyilvántartására, aminek révén tényleges adatokra alapozott, "megbízható kijelentéseket" lehet tenni.

A lap a döntéshez fűzött kommentárjában kiemelte: senki sem tudja, hogy csökken-e, vagy emelkedik a késes támadások száma, ezért helyes a minisztérium döntése, mert véget vet a bizonytalanságnak.

A döntés közvetlen előzménye, hogy az utóbbi napokban országos figyelmet keltett egy alsó-szászországi eset. Szombaton a tartományi főváros, Hannover közelében fekvő Grossburgwedelben leszúrtak egy 24 éves nőt, akit életveszélyes állapotban szállítottak kórházba és mesterséges kómába helyeztek. Az orvosok kedden is küzdöttek az életéért.

A feltételezett elkövető egy 17 éves szíriai fiatalember, aki 2013-ban került az országba úgynevezett kontingensmenekültként, vagyis legális bevándorlással, az állam által szervezett humanitárius művelet keretében összeállított menekültcsoport tagjaként.

A Neue Osnabrücker Zeitung egy másik esetről is írt kedden, annak az áldozata egy iraki menekült, a két feltételezett elkövető pedig német.

A legutóbbi hivatalos statisztika szerint Alsó Szászországban 526 120 regisztrált bűncselekmény történt 2017-ben, ami 6,4 százalékkal – 35 843 esettel – kevesebb az egy évvel korábbinál. A felderítési arány csaknem 1 százalékponttal 62,3 százalékra emelkedett.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Milyen jól járnak a nyugati fejlett országok a "vadállatokkal"!:)
fekete
Vigyetek be megtobb Hasza'n Muszlimot.panaszkodjatok Merkelnek,kit ujra valasztottatok!
cikicakk55
Nem csodálkozom,hogy a Német fiatalok maguk próbálnak igazságot tenni,hisz az erőszakos migránsokkal úgy néz ki tehetetlen a rendőrség. Nem ítélik el őket azonnal,így bőven van idejük kereket oldani. Legtöbbször azt sem tudják kit kell keresniük,mert mire a rendőrseg oda ér,már rég leléptek. Talán még sem kellett volna ennyit meghívni,minden rostálás nélkül. Ettől függetlenül hozzánk nem azért nem jönnek,mert Orbán megvéd minket. Ők egyszerűen a nyomor ellen menekültek Európába,de Magyarországon csöbörből vödörbe jutnának. Itt a közmunka várna rájuk,más országokban viszont munka nélkül is 5x annyi pénzt kapnak,+ egy csomó juttatást. Talán ha a kezdetektől a valit valamiért alkalmaznák,már rég vissza mentek volna,mint ahogy több várost is ott hagytak már,amelyik csak akkor támogatta öket ha dolgoznak és tanulják a nyelvet.
1magyar
Milyen jól járnak a nyugati fejlett országok a "vadállatokkal"!:)
Shikari
Biztos azért mert csökkent a támadások száma, mióta jönnek a migráncsok!
Rockxy
A nyilvántartási adatbázis kapacitását jó nagyra kell növelni és várni a támadásokat, hogy minél előbb megteljen.
És amikor fullos, akkor lehet csinálni megint egy új adatbázist.
durbincs
Hát a hosszú-cicit bizony, már garatig bekapták ? ki-köpésről eddig még szó se esett? nyelnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.