Ha a júniusra előrehozott választáson Erdogan nyer, sokkal nagyobb hatalmat kap a kezébe államelnökként, mint más köztársasági elnökök.

"Mindenhatóvá" válhat Törökországban Recep Tayyip Erdogan, ha újra elnökké választják a júniusra előre hozott választásokon – mondta Hóvári János volt ankarai nagykövet pénteken, a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

"Mindenhatóvá" válhat Erdogan, ha nyer júniusban

Fotó: pixabay.com CCO

A népszavazáson jóváhagyott alkotmányreform szerint ugyanis megszűnik a miniszterelnöki poszt, ezért több hatalmat kap, mint a francia vagy az orosz elnök, sőt az Egyesült Államok elnöke is megirigyelhetné a jogköreit – közölte az egyetemi tanár.

Úgy vélekedett: a választást a 18-20 százaléknyi kurd szavazat fogja eldönteni, ám így is valószínű, hogy Erdogan a kétfordulós eljárásban megszerzi a voksok több mint felét.

Az Európai Unió megfogalmazhat ugyan bírálatot a hatalmi koncentráció miatt, ám nem tehet mást, mint hogy elfogadja az eredményt – mondta a volt ankarai nagykövet.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"Szép" jövő vár ránk. :((((( (Orbán egyik példaképe Erdogan.)
wagabund
...""Mindenhatóvá" válhat Erdogan, ha nyer júniusban"...

ha nyer... de ahhoz előbb el kell tenni az útból egy igen esélyes jelöltet, egy 62 éves, igen okos, nagyon népszerű nőt...
Erdogán csak a szavazatszámlálókban bízhat..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.