Magyarország elkötelezett az európai keresztény-zsidó örökség védelme mellett, és büszke az országban élő zsidó közösségre - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Washingtonban. A tárcavezető a washingtoni izraeli nagykövetségen helyi idő szerint szerda este Herzl Tivadar emlékére tartott koncert előtti beszédében kiemelte: Budapesten a Dohány utcai zsinagógához nagyon közel található az egyik legnagyobb katolikus templom, ami jól illusztrálja, hogy a zsidó és keresztény emberek békében élhetnek együtt Magyarországon.

Forrás: webradio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Aki még ettől sem nyugszik meg

nos az tényleg beteges rettegő lehet csak

Mint arról az MTI beszámol – jó-kérdés: miért nem J.J.? -:„a washingtoni izraeli nagykövetségen helyi idő szerint szerda este Herzl Tivadar emlékére tartottak koncertet ”. Ezen valamilyen megfontolásból „Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tartott beszédet”.
Nos lenne itt kérdés, sőt nyámnyognivaló bőven, de a derék külgarázdánknak volt egy lenyűgöző mondata, ami mindent visz: „Budapesten a Dohány utcai zsinagógához nagyon közel található az egyik legnagyobb katolikus templom, ami jól illusztrálja, hogy a zsidó és keresztény emberek békében élhetnek együtt Magyarországon”!
Nos túl, azon az apróságon, hogy a Deák-téri evangélikus templom sokkal közelebb van, meg kell jegyezzem, hogy mindkét épület állt már abban az időszakban is mikor derék elődeink a magyar zsidóság döntő többségét deportálták!
Nessy
Egy vicc jutott eszembe.
Józsi bácsi! Van a faluban antiszemitizmus?
Nincs, de igény lenne rá!
RonaGyuri
@Nessy: János!!! Mármint az eredeti viccben (nem volt annyira vicc akkor sem) ezt Kádár mondta! =))
Nessy
@RonaGyuri: Bocsi, de nekem így ugrott be. :-))
Sajnos, a régi viccek kezdenek néha valóra válni. Hofi is egyre aktuálisabb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.