Marosvásárhely környékén is műjégpálya épül a magyar kormány támogatásából – az erről szóló együttműködési megállapodást hétfőn írták alá Marosvásárhelyen a Maros megyei tanács, a Visit Mures Egyesület és a Mens Sana Alapítvány vezetői.

Maros megyében is műjégpálya épül a magyar kormány támogatásából

Fotó: Pixabay

A dokumentumot Péter Ferenc, a Maros megyei önkormányzat elnöke, Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke és Szőcs Levente, a Visit Mures Egyesület elnöke látta el kézjegyével.

Tánczos Barna az MTI-nek elmondta, a Mens Sana Alapítvány a magyar kormány támogatásával három sátortetős műjégpályát épített Csíkszeredában, Sepsiszentgyörgyön és Gyergyószentmiklóson, negyedik helyszínként Marosvásárhely környékén bővítik a székelyföldi jeges sportok infrastruktúráját.

Mint mondta, a megyei önkormányzat vállalja a létesítmény működtetését, a magyar kormány finanszírozása az infrastruktúra megépítésére irányul. Rámutatott: nagyságrendileg 850 ezer-1 millió euróba kerül egy ilyen jégpálya, aminek a 90 százalékát a Mens Sana Alapítvány a magyar kormány támogatásával biztosítja.

A környékbeli iskolák diákjainak korcsolyaoktatására használják majd a létesítményt, délutánonként az U12-es korosztályig jégkorongedzéseknek és más jeges sportoknak fog otthont adni. Remélik, hogy már az idén vagy legkésőbb a jövő év első két hónapjában sikerül átadni az új létesítményt.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia hálózatában jelenleg több mint 7 ezer gyerek korcsolyázik hetente, Marosvásárhely csatlakozása után Székelyföldön összesen 10 ezer gyerek fogja igénybe venni a jégpályákat.

Tánczos rámutatott: az elmúlt két évben megháromszorozódott a 8-10 év alatti gyerekek létszáma a jégkorong utánpótlásban, ez majdnem 500 gyereket jelent, ami mutatja, hogy óriási lendületet adott a magyar kormány támogatása a székelyföldi utánpótlásnak és tömegsportnak – mondta Tánczos Barna.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@csipetke: mert onnan jönnek a levélszavazatok! Meg a csak itt bejelentett, de nem itt élő voks turisták!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
No ezért kell bukásuk után az összeset felhúzni a lámpavasra!!!
namihami
Nem lenne fontosabb iható vizet adó vízhálózatot, esetleg csatornát vagy legalább normális úthálozatra költeni? És ezeknek talán a helyiek is jobban tudnának örülni. Persze, a fentiekből kevesebb a lecsíphető "" visszatérítés"" vagy a "" 20%"". Akkor pedig már nem is annyira buli a dolog.
papa.49
A román kormány milyen beruházást fizet Magyarországon ???
Semmi ilyet nem fizet, de nem is fog soha sem fizetni !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.