Lengyelországban.

A lengyel kormány kivándorlási különadó bevezetésén gondolkodik – írta meg a Napi.huRzeczpospolita nyomán. 

A lengyel kormány az uniós direktívák figyelembvételévbel azért akar ilyesfajta adót kivetni, hogy ezzel akadályozza meg a cégek kitelepülésével összefüggő adóelkerülést. 

"Az új irányelv szerint a külföldre településnek standard adótételei lennének. Ezt neveznék exit taxnak, és a tervek szerint már 2018 végén bevezetnék. Az utóbbit egy évvel eltolhatják. Nem hivatalos források szerint az új adó nem csak azokat terhelné, akik a cégüket viszik ki az országból, hanem az átlagos állampolgárokat is, akik külföldön akarnak munkát vállalni, és ezért például meg akarnak szabadulni a varsói tőzsdén jegyzett részvényeiktől" – olvasható a cikkben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
A címet olvasva már azt gondoltam,hogy orbán így akarja megsarcolni azokat,akik elhagyják az országot,de továbbolvasva láttam,hogy Lengyelországról van szó.Asszem,most ezzel orbán ötleteket kapott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
A címet olvasva már azt gondoltam,hogy orbán így akarja megsarcolni azokat,akik elhagyják az országot,de továbbolvasva láttam,hogy Lengyelországról van szó.Asszem,most ezzel orbán ötleteket kapott.
Clavigo
@csipetke: ..Ügyesek. A Harmadik Birodalomban vezették be először ezt a bombás ötletet..mikor a zsidókat ebrudalták ki ( első felvonásként ) az országból... Ha nem is annyira durván,,de mondja valaki azt,,hogy a történelem nem ismétli önmagát.. A kettős adóztatás eltörlését még nem merik felrúgni ( egyenlőre ),,de Orbán így is maga alá fog élvezni az ötlet hallatán...
tulipan
@csipetke: Én is azt hittenm elsőre! Itt csak a gyermekek kivitelét próbálták még megneheziteni, mint tették KádáréK is!!!
tothjani
Éljen a V4-ek megbonthatatlan barátsága, van amit a Lengyelek vesznek át tőlünk, van amit mi tőlük, és van ami Putyin parancsára történik. :(
colibri
Nem is értem, hogy ez a találmány hogy hogy nem a habonyművek agyából pattant ki. Igaz, ettől még itthon is bevezethető.
kokopelli
@tothjani: az arab vicc mintájára így lehet túlélni mindent!?
Az Ali átszelte a Szaharát,mert amit a teve ß@rt megette az Ali,és amit
az Ali ß@rt megette a teve!...kihúzták,mert a sivatag véges...de a V4 is véges? ;-))
egyvandor
Keleteurópa. Egyik földesúr sem azon töri a fejét hogy legyen jobb a cselédnek inkább bekeményít és ismét bevezeti a földesúr engedélyéhez kötött járás elhagyást, mint ami még a horthy rendszerben is volt.
Ki tudja mi minden ótvaros dolgot hoz vissza a suttyók illiberális logikája. (mive éppen hatalmon vannak ...)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.