Újraválasztotta elnökének Recep Tayyip Erdogan török államfőt a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) szombati kongresszusán – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

Erdogant a csaknem 1400 küldött egyhangúlag választotta pártelnöknek. Ezzel a török államfő tovább szélesítette hatalmát pártján belül és kívül egyaránt – írta beszámolójában a dpa német hírügynökség.

Erdogant újraválasztotta a párt, harcias kedvében van

A török elnök harcias hangvételű beszédet tartott, melyben fogadkozott, hogy országa nem fogja hagyni magát megfélemlíteni sem az amerikai szankcióktól, sem a hitelminősítők rossz értékeléseitől.

"Egyesek fenyegetnek bennünket a gazdaságon keresztül, szankciókkal, árfolyamokkal, kamatlábakkal és inflációval. Mi azt mondjuk nekik: kiismertük a játszmáitokat, és azt mondjuk nektek, fel is út, le is út. Nem fogunk kapitulálni azok előtt, akik stratégiai partnereinknek színlelik magukat, miközben Törökországot stratégiai célpontjukká teszik"

- jelentette ki Erdogan.

A török elnök figyelmeztetése egyaránt szólt az Egyesült Államoknak és a Standard & Poor's, valamint a Moody's hitelminősítőnek. Utóbbiak szombaton ismét leminősítették Törökországot.

(MTI)

Fotó: ADEM ALTAN/AFP

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
"Hülye seggfej diktátor és az agymosott barom bandája" Így igaz!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.