Azok a fiatalok, akik társkeresés közben erőszak áldozataivá válnak sokkal inkább hajlamosak a depresszióra és nagyobb eséllyel foglalkoznak az öngyilkosság gondolatával is.

A British Columbia Egyetem és a Simon Fraser Egyetem által készített vizsgálat az első olyan észak-amerikai tanulmány, amely összehasonlítja a fiúk és a lányok statisztikáit.

A kutatók három évtizedes időtartamon belül 35.900 tanulót, 7-12. évfolyamos diákokat követtek nyomon.

Sajnos  teljesen elfogadott, hogy a lányok felpofozzák a fiúkat akár az első randin

2013-ban 5 százalékban fordult elő fizikai bántalmazás társkeresős randikon, 2003-ban ez a szám még 6 százalék volt. Míg a lányok 4,2 százaléka számolt be arról, hogy agresszió áldozatává vált, a fiúk 5,8 százaléka jelentette ugyanezt.

„Úgy tűnik, társadalmilag még mindig teljesen elfogadott, hogy a lányok felpofozzák a fiúkat akár az első randevún” – mondja Catherine Shaffer, a Simon Fraser Egyetem kutatója.

Azok a fiatalok ráadásul, akik társkeresés közben erőszak áldozataivá válnak, jellemzően kockázatkeresőbbek, sokkal inkább hajlamosak a depresszióra és nagyobb eséllyel foglalkoznak az öngyilkosság gondolatával is.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Dívány)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Ez teljesen hülye fogalmazás, és abszolút félreérthető. Helyesen itt arról volna szó, hogy az első randin, HA ÉS AMENNYIBEN A FIÚ BUNKÓ, TOLAKODÓ, DURVA, ERŐSZAKOS, AKKOR A LÁNY FELPOFOZHATJA JOGOSAN és fel is szokta pofozni helyesen... és ez jól is van így...!!! (kénytelenek harciasak lenni és ugrásra készen, hiszen egy idegennel találkozni az mindig nagyon kockázatos egy nőnek) De a kretén, fogalmazásgátlós firkász, azt volt képes leírni, ami úgy érthető, hogy MINDEN LÉTEZŐ ELSŐ RANDIN, alapvetően pofozkodnak a csajok csak úgy spontán, mert jólesik, meg mert elfogadott "sajnos"... Atyaúristen segíts...!!! XD
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: Nem szoktad meg még a propi színvonalát???
Rockxy
Tulképpen a puncifogdosást és egyéb tapizásokat illene akár pofonnal elhárítani.
Mi a gond?
Shikari
@Rockxy: A liberális állatok jelentik a gondot akik minden élethelyzetet élhetetlenné akarnak tenni és közben hazudozva butítják a sok ostobát.
simmering73
Én egy nagyon frusztrált világban lehettem fiatal, mert egy pofont se kaptam.
Lepényleső
...mert a lányok nők,a fiúk meg gyerekek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.