Rugalmas, azonban legfeljebb október 31-éig tartó halasztást ajánlottak az Egyesült Királyság európai uniós kilépési határidejére szerdán kezdődött brüsszeli csúcstalálkozójukon a bennmaradó tagállamok vezetői. Az uniós vezetők megállapodtak abban, hogy az Egyesült Királyság európai uniós kiválási határidejét október 31-ig elhalasztják, de júniusban áttekintik a folyamat állását - közölték több helyszíni tudósítás szerint uniós diplomaták.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Meg van a megállapodás

Pontosabban meg van egy újabb megállapodás, ami nem volt könnyű, de mint tudjuk a megoldás-képtelenség nem az EU szintjén a legkomolyabb tényező

„Az uniós vezetők megállapodtak abban, hogy az Egyesült Királyság európai uniós kiválási határidejét október 31-ig elhalasztják, de júniusban áttekintik a folyamat állását” – hangzik a kiszivárgott értesülés az elmúlt éjszakai döntésről. A dolog kapcsán nagyon sok mindent el leget mondani, a média nem is fukarkodik ebben sem. Meglátásom szerint azonban itt még nagyon sok gond maradt és nagyon igaza van a theguardian.com pár perces cikke címének: „Theresa May agrees to October Brexit as Donald Tusk warns UK 'don't waste this time'”. Ami nem is kicsit hajaz arra, hogy bár nem kapott többséget Macron álláspontja – ahogy az Le palais de l'Élysée angol nyelvű közleménye fogalmazott: „We do not want to import Britain’s political crisis into the EU”, de a többiek sem igazán biztosak abban, hogy May otthon is ilyen megértő partnerekre talál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.