Washington "mélyen aggódik" az emberi jogok megsértése miatt Észak-Koreában – szögezte le hétfőn kiadott közleményében az amerikai külügyminisztérium.

Az amerikai külügyminisztérium aggódik az emberi jogok megsértése miatt Észak-Koreában Fotó: Youtube

"Mintegy százezer ember senyved politikai büntetőtáborokban, és gyakran családtagjaik és gyermekeik is velük együtt szenvednek. Továbbá gyakran megkínozzák vagy meggyilkolják azokat, akik megpróbálnak elmenekülni ebből az elnyomó környezetből és elfogják őket"

- olvasható a közleményben, amelyet Morgan Ortagus szóvivőnő írt alá.

A közlemény hangsúlyozza, hogy az észak-koreai kormány megsérti az emberi jogokat és az alapvető szabadságjogokat. A visszaélések miatt az Egyesült Államok "mély aggodalmát" fejezi ki.

Közben Donald Trump amerikai elnök Twitter-oldalán közölte, hogy telefonbeszélgetést folytatott Abe Sindzó japán kormányfővel az Észak-Korea atomfegyver-mentesítése érdekében teendő lépésekről. Trump – konkrétumok említése nélkül

- "nagyon jó beszélgetésnek" minősítette az eszmecserét.

Sajtójelentések szerint a japán miniszterelnök a telefonbeszélgetés után azt mondta újságíróknak, hogy Washington és Tokió teljes mértékben egyezteti majd az egész Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésére irányuló erőfeszítéseit. Az amerikai sajtó a japán Kyodo hírügynökséget idézve közölte Abe Sindzót, aki azt mondta: "Trump elnök és én teljes mértékben egyetértettünk abban, hogy miképpen közelítsük meg az észak-koreai kérdést".

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Az óvodás dűlőre akarja vinni a dolgot, mert a muszkától kapott rá felhatalmazást, végül is előbb, utóbb Dél-Korea sziget lesz !!!
papa.49
Az óvodás dűlőre akarja vinni a dolgot, mert a muszkától kapott rá felhatalmazást, végül is előbb, utóbb Dél-Korea sziget lesz !!!
Jozefina
Trumpnak szerintem fogalma sincs, hogy kit nevez a barátjának!!! A kis köpcös megvezeti és kötélen rángatja, mint egy bohócot!!??
Csizmás Kond
A zemberi jogok közé az is beletartozik, hogy az ember egészséges légkörbe (klímában) éljen...de onnan épp ők léptek ki, és az egyáltalán nem zavarja őket.
Shikari
A foglyok kínvallatása, ítélet nélküli bebörtönzése, vagy a hadifoglyok agyonlövése miatt nem aggódik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.