Változatlanul bujkálnak a rendőrök elől Oregon republikánus szenátorai, akik a klímaváltozást érintő egyik szavazás megakadályozása céljából távoztak a múlt héten a helyi szenátusból, és Kate Brown demokrata párti kormányzó hiába szólította fel őket, hogy jelenjenek meg a munkahelyükön.

Rendőrök elől bújkálnak a szenátorok, nehogy be kelljen menniük a munkahelyükre

A republikánus politikusok még a múlt héten csütörtökön vonultak ki Salem – az oregoni főváros – kongresszusának épületéből, és azóta nem találni őket, jóllehet, a kormányzó felhatalmazta a rendőrséget az előállításukra.

Az amerikai média által bizarrnak nevezett történet hátterében az oregoni demokraták és republikánusok közötti feszültség húzódik meg.

A helyi szenátusban határozott többséggel rendelkező demokraták a klímaváltozás megfékezését szolgáló intézkedésekről – köztük a szén-dioxid kibocsátásának visszafogásáról – akartak szavazni, a republikánusok azonban ezzel nem értenek egyet, és kivonultak. A 30 tagú szenátusban a demokratáknak 18 fős többségük van, az érvényes voksoláshoz 20 szenátornak jelen kell lennie, ám a republikánusok távolmaradásával a szavazás nem tartható meg.

"Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a szenátus republikánusai hátat fordítanak szavazóiknak. Vissza kell térniük, és el kell végezniük azt a munkát, amelyre megválasztották őket" – szögezte le nyilatkozatában a kormányzó.

A republikánus politikusok közös közleményben magyarázták döntésüket.

"Az oregoniak jobbat érdemelnek. Itt az ideje, hogy a többségi párt figyelembe vegye őket, nemcsak azokat, akik Portlandben élnek" – utaltak a nyugati parti tagállamban a városok és a vidéki települések közötti ellentétekre. Sajtóértesülések szerint a szenátorok a szomszédos Idahóban tartózkodnak, ott ugyanis az oregoni rendőrségnek nincs felhatalmazása nyomozást folytatni vagy kutatni utánuk.

A törvényhozási ciklus június 30-ig tart, és a republikánus szenátusi csoport vezetője, Herman Baerschiger nyilatkozatában jelezte: addig maradnak távol, amíg a törvényhozás tavaszi ülésszaka véget nem ér.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Üdítő olvasni, hogy van MÉG OLYAN HELY, ahol "csak" amiatt bukKÁLNAK a szenátorok, mert nem szándékoznak résztvenni az ülésen.
.
Bezzeg van olyan ország is, ahol mint a rabLOVAK bújkálnak, mert takarGATYÁK őfőizé szennyesét, vagy többet csóriKÁZTAK ki a közösből minden égtájnál!
Jozefina
Ez szégyen a republikánusokra nézve!!!
Szeparepa2
Ezért azonnal az összeset nem csak kirúgni kell, hanem le is tartóztatni, és hazaárulásért lecsukni... ennyi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok