Nemcsak az Osztrák Szabadságpártnál (FPÖ), hanem az Osztrák Szociáldemokrata Pártnál (SPÖ) és az Osztrák Néppártnál (ÖVP) is vizsgálódik a gazdasági bűncselekményekkel és korrupciós ügyekkel foglalkozó ügyészség illegális pártfinanszírozás után kutatva Ausztriában – jelentette a német nyelvű sajtó kedden.

Mindenkit magával ránthat a megbukott szélsőjobbos osztrák alkancellár

A Falter című osztrák lap, valamint a német Süddeutsche Zeitung és a Der Spiegel című hírmagazin betekintést nyert egy négyoldalas iratba, amely május végén kelt és amelyben a vádhatóság azt írja, hogy a rendőrségnek nemcsak az FPÖ-höz köthető alapítvány ügyeit kell átvizsgálnia, hanem annak is utána kell néznie, hogy az ÖVP-hez és az SPÖ-höz közel álló alapítványokhoz érkezett-e olyan adomány, amelynek valódi címzettje maga a párt.

Az illegális pártfinanszírozás gyanúját ugyanaz a rejtett kamerás felvétel veti fel, amely miatt lemondásra kényszerült Heinz-Christian Strache alkancellár, az FPÖ akkor vezetője, széthullott az ÖVP és az FPÖ koalíciója, majd később az ügy közvetve az egész osztrák kormány bukásához vezetett.

Az Ibizán készült felvételen Strache támogatásért cserébe közbeszerzési megbízásokat ajánlott egy magát orosz milliárdosnak kiadó nőnek. Itt vetette fel az osztrák politikus, hogy a pénzt egy alapítványnak kell adományozni. Strache akkori párttársa, Johann Gudenus a videón arról beszél, hogy ezt a módszert az ÖVP és az SPÖ is alkalmazza. Ezt a pártok következetesen tagadják.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Magyarországon mikor kezdik el a kutatást Heinrich Pecina és a bedarált Népszabadság miatt? Csak remélni lehet, hogy ez a botrány orbánt is idővel magával rántja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
Magyarországon mikor kezdik el a kutatást Heinrich Pecina és a bedarált Népszabadság miatt? Csak remélni lehet, hogy ez a botrány orbánt is idővel magával rántja.
Nessy
@Commenter: Ne reménykedj! Ameddig Polt a főszügyész, addig a fidesz és holdudvara érinthetetlen!
Commenter
@Nessy: reménykedni azért lehet még:
//hirklikk.hu/kozelet/ha-orban-bukik-a-komplett-fidesz-elit-bortonben-kothet-ki/352336/
Cincinntatus
@Commenter: Nem Orbán, hanem 2013-ban az MSZP pártalapítvány és a svájci Ringier kiadó eladta a lapot az osztrák Heinrich Pecina nevéhez köthető Vienna Capital Partners-nek.
Cincinntatus
A pénzt egy alapítványnak kell adományozni. Strache akkori párttársa, Johann Gudenus a videón arról beszél, hogy ezt a módszert az ÖVP és az SPÖ is alkalmazza. Ezt a pártok következetesen tagadják.

A Der Spiegel című hírmagazin betekintést nyert egy négyoldalas iratba, amely május végén kelt és amelyben a vádhatóság azt írja, hogy a rendőrségnek nemcsak az FPÖ-höz köthető alapítvány ügyeit kell átvizsgálnia, hanem annak is utána kell néznie, hogy az ÖVP-hez és az SPÖ-höz közel álló alapítványokhoz érkezett-e olyan adomány, amelynek valódi címzettje maga a párt.

Ha az ÖVP és az SPÖ keze tiszta, akkor nincs félni valójuk.
Nem kell félni, nem fog fájni!
justhpeter
@Madácsi Pali: Valami maradjon a leprának is.
tulipan
@Commenter: Sőt, reménykedni nem csak lehet de KELL IS, bár meglepő lenne, ha ez bekövetkezne!!!
Commenter
@tulipan: ha nem kap EU-s pénzeket, idővel bedől a rezsim. Ha kidobják a Néppártból talán az sem tesz jót.
Shikari
Mindent elkövetnek a gyűlölködő liberálnyomorékok a nemeztek ellen! Lesz pofára esés, mikor a tengerbe zavarják mindet!
tulipan
@Shikari: Elsősorban NEKED, te,gyűlöletkeltő, nemzetellenes narancsos, szellewmi nyomoronc! .:-)
Shikari
@tulipan: Hiányoztam drágám? :-)))))))))))
tulipan
@Shikari: Vigasztalod magad, hülyécske??? Hahahahaha... .-)
csak úgy....
@tulipan: gyógyul a pride után a popsija és most vagánykodik a tibi :)
teuton
@Shikari: Olvasni meg mindig nem tanultal meg? Ennyi köze van a baloldalnak egy korrupt naci bukasahoz: A korrupcios ügyeszseg vizsgalodik illegalis partfinanszirozas miatt, amivel Strache büszkelkedett a videon! Egyebkent pedig Brüsszelböl is kibukott, a felesege is elköltözött töle a nehany honapos gyerekkel, mert szexualis megjegyzeseket is tett a videon a nöre. Ja, hogy te meg magyarul sem tudsz, nemhogy a videot eredetiben nemetül megnezni? Hat a te bajod, menj vissza a Havasalföldre!
Shikari
@teuton: Nahát! Ismét előkerültél álnémet migráncs? Lehet jabb ha te is úszni tanulsz. Majd úszol a Mutti mellett liberálfasiszta nyomorék. :-)))))
teuton
@Shikari: Moslekon kivül tudsz valami mast is nyomni? Gratulalok edesanyadnak a jo nevelesedhez!
Ja, uszni majdnem minden nap megyek, a varos mellett van egy hatalmas to üdülöövezettel, elvezem a nyarat. Tudod, nekem nem kell napi 150 kommenttel 5 forintokert mocskolodnom, eleg, ha heti nehany orat 12 euros oraberert dolgozom...!
Shikari
@teuton: Készülj akkor úszni. Merkellel meg a többi liberálfasisztával belezavarnak a németek benneteket a tengerbe. Hazaárulók.
SystemError
Mindig ez az orosz befolyás ezeknél a politikusoknál:) Nálunk jó nekik, az emberek is megfelelően hülyék hozzájuk és korrupt is az egész rendszer. Remélem azok a zöldfülű hülyegyerekek, akik nem éltek 89 előtt vagy még nem voltak Oroszország szegényebb részein (80%) azok tudják, hogy kikkel haverkodnak és miért ujjonganak... Ilyenkor szokott jönni a kedvenc érvelésem, hogy tőlük, hogy "egy hibákkal teli demokráciánál jobb, ha nincs". Haha..:) Felszoktam tenni a kérdést, hogy miért hiszik, hogy más országnak végül jobbat akarna Putyin, mint a saját mélyszegénységnek... Szerintem csak ostobák ezek a hülye gyerekek és azt hiszik a sok orosz milliárdos általános, pedig mindenkiből csicska lesz, aki lefekszik nekik..:)
teuton
@Shikari: Ismetelgetünk, ismetelgetünk? A szadat meg nem nyalogatod es zsebhokizol közben mint a kiralyod? Ugye tudod, ez minek a jele?
Szeparepa2
Náciknak takarodni is kell... eleve őrület hogy egyáltalán bármi társadalmi szerephez ill pozícióhoz jut egy náci barom... ami eleve önmagában betiltott büntetendő és teljesen jogosan...
Shikari
@teuton: Reménykedj hogy nem fognak lőni utánatok.
tulipan
@Shikari: Aha! Szüval, TI narancsos seggnyaló, náci körötökben már gyakoroltok?
teuton
@Shikari: Remenykedj, hogy ti nem fogtok logni, ha Orban Azsiaba menekül! Az egyetlen remeny csak az lehet, hogy az EU-ban eltöröltek a halalbüntetest, nem jarhat ugy, mint a Conducator...
Shikari
@teuton: Az úszást nem törölték el. Gyakorolj.:-))))))))
teuton
@Shikari: Ne aggodj, tudok! De te, kötellel a nyakodon a lampavason logva meg tudod tartani 1 napig a levegöt?
Shikari
@teuton: Óóóóóóóóó. Csak nem fenyegetőzöl? A libsik az ilyesmiért már perrel fenyegetőznek. Persze, csak ha nem ők csinálják! :-)))))))))))))))))))))))) Degenerált csürhe!
csak úgy....
@Shikari: nevetséges vagy tibim,ezzel az üldözési mániáddal...
ki akarna neked rosszat? szedegesd naponta a tablettákat és ne várd ki,hogy már megint rémeket látsz! jó gyerök vagy te,még akkor is ,ha nem vagy teljesen normális...
Clavigo
@Shikari: Aki világra szart a nádasban,,,meg aki megrakta 9 hónappal az esemény előtt,,anyádat,,,,, sorolnám az általad felbüfögött ( megemlített ) degenerált csürhébe...te kretén..
teuton
@Shikari: Ugylatom, csak te egyedül nem olvasod a sajat baromsagaid... Masok tudnak, olvasd a kommenteket! De perelj, nem csak igergess! Elöte azert anulj meg olvasni! Ja, ma voltam megint uszni a tonal! Ugyanis nagyon kidolgoztam magam, 5 orat dolgoztam kb. 20000 ft-ert! Te szegenykent mennyit pötyögtel a gepen? Meglet a napi 150 kötelezö mocskolodas? Mennyit kaptal erte, meglett az 1000 ft?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok