Felrobbant egy rakéta sugárhajtóműve tesztelés közben egy katonai lőtéren az észak-oroszországi Arhangelszk megyében csütörtökön, a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint két ember életét vesztette, négyen pedig megsérültek.

Felrobbant egy rakétahajtómű Oroszországban, a sugárzás miatt 16 ezer embert kellett kitelepíteniFotó: Pexels

Egy folyékony hajtóanyagú rakéta hajtóműve robbant fel. A tárca közleménye szerint káros anyag nem került a légkörbe, a sugárzás szintje normális.

Az incidens Szeverodvinszktől 30 kilométerre történt. A 185 ezres város polgármesteri hivatala azt közölte, hogy

a településen a háttérsugárzás szintjének rövid idejű növekedését észlelték, de később visszaállt a normális szintre.

Valenytin Magomendov, a helyi polgári védelem parancsnoka szerint a sugárzás jelenleg nem haladja meg az óránkénti 0,11 mikrosievertet, a maximálisan megengedett 0,6 mikrosivertes szint mellett.

Igor Orlov, Arhangelszk megye kormányzója közölte, hogy a helyszínre légi mentőket küldtek, és a régió kórházai felkészültek a sérültek fogadására. Hétfőn egy hadianyagraktár robbant fel a szibériai Krasznojarszki terület acsinszki járásában. A feltehetően emberi mulasztás miatt bekövetkezett balesetben egy ember életét vesztette, nyolc pedig megsérült. A raktár 20 kilométeres körzetéből több mint 16 ezer embert telepítettek ki.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Istenem...ó be szép is emlékezni Csernobilrra...ott sem történt semmi...

Annyira nem volt veszély, hogy amikor az erőmű ügyeletes mérnöke értesítette az éjszakás orvost, hogy robbanás történt, azonnal jöjjön be, az két perc alatt bepakolta a családját a Moszkvicsába, és padlógázzal tipli..

Kiadták a körözést, de csak tíz év múlva találtak rá valahol a Bajkáltótól keletre egy faluban...

Ha valaki, ő tudta, hogy nagy a baj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@nezelodo: Egyetértek! Ugyanakkor, hiába id akartak ezek a barom, nancsos oroszimádok, mindenáromm letromfolni, mert a HÍr IGAZ!!!
168ora.hu/kulfold/orosz-hirszolgaltatas-nem-ketto-hanem-ot-halottja-es-szamos-serultje-van-az-orosz-raketabalesetnek-172380
tulipan
@reagens: Nagyon örülök neki, narancsos seggnyaló, billegető kicsinyke, Pintyőke!!!
nezelodo
@tulipan: Majd tanulnak a mi Viktorunktól, és akkor azt közlik, ingyenes röntgen vizsgálat volt a térségben, csak azt nem teszik hozzá, hogy egy hét alatt kétszázszor.
kereső
Anno Csernobilból sem került káros sugárzás a föld légkörébe- ...az is egy fake news volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.