Az egészségtelen üdítőitalok a kutatások szerint a korai halál kockázatát is növelik. Keringési és emésztőrendszeri betegségekA tendencia nagyjából megegyezett a cukorral és a mesterséges édesítőszerekkel készült italok esetében, továbbá hasonló eredményeket mutattak nők és férfiak esetében is. Az okoknál azonban mást találtak: a mesterségesen édesített üdítőitalok fogyasztásánál a keringési betegségek alakultak ki gyakrabban, miközben a cukros italoknál inkább az emésztőrendszeri betegségek álltak a háttérben. Az italokat a Parkinson-kórral is összefüggésbe hozták a kutatók.
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás