A kísérlet annak a sorozatnak a része, amellyel Phenjan nyomást akar gyakorolni az amerikai kormányra.

Észak-Korea szombati bejelentése szerint kulcsfontosságú tesztet hajtott végre sikeresen azon a telephelyén, ahonnan nagy hatótávolságú – például műholdat pályára állító

– rakétákat tud indítani, és ezzel az ország tovább erősítette stratégiai nukleáris elrettentő erejét.

A bejelentést a hadtudományi akadémia egy meg nem nevezett szóvivője tette, de nem pontosította, hogy mit tesztelt a hadsereg péntek este.

A kísérlet nyilvánvalóan annak a sorozatnak a része, amellyel Phenjan nyomást akar gyakorolni az amerikai kormányra a két ország közötti nukleáris tárgyalások folytatása érdekében – állapították meg hírügynökségek.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az év végéig adott határidőt az Egyesült Államoknak arra, hogy folytassa vele a tárgyalásokat. Phenjan múlt vasárnap is beszámolt egy nagyon fontos kísérletről, amelyet szintén a Szohe kísérleti telephelyen végeztek el.

Észak-Korea ismét készül valamire

Elemzők találgatták akkor, hogy a tesztet esetleg egy új hajtóművön végezték el, amelyet egy űrhajóba vagy egy interkontinentális ballisztikus rakétába szánnak. Ezúttal pedig lehetségesnek tartják a szakértők, hogy olyan technológiát tesztelt a hadsereg, amely javítja az interkontinentális ballisztikus rakéta teljesítményét. A dél-koreai védelmi miniszter úgy értesült, hogy ezúttal is hajtóműtesztet végzett el Észak.

A szombati bejelentés arra utal az AP hírügynökség szerint, hogy Phenjan valamilyen provokációt készít elő az Egyesült Államokkal szemben, ha nem folytatja vele a tárgyalásokat, és Washington nem enged követeléseiből. A tárgyalások amiatt szakadtak félbe, hogy a Trump-kormány elutasította Észak-Koreának azt a követelését, miszerint oldja fel az ellene érvényben tartott büntetőintézkedéseinek nagy részét Phenjan nukleáris csapásmérő képességének részleges feladásáért cserébe.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fox W Mulder
A kis rizszabáló köpcöst jól pic...sán kéne rúgni már valakinek !
ómió
Tuti, hogy nem a Jónak lenni jó-ra gyüjt!
namihami
Ez biztos egy roppant stramm gyerek lehet. Ennyi női imádó és mind szemmelláthatóan ""elégedett"" a választottjával.
jesz
A képen látható nők egy része mosolyog, majdnem nevet, néhánynak viszont sírásra görbül az ajkacskája..nem ismerik a csíííz trükköt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.