A területekre se bemenni, sem onnan kijönni nem lehet a rendelkezés szerint.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Visszafogja a gazdaságot a társadalom öregedése és a jelentős elvándorlás (a jól képzettek ötöde külföldön vállal munkát), a híresen alacsony hatékonyságú és a maffiával is szoros kapcsolatokat ápoló államigazgatásról és a körülményes jogi szabályozásról nem is beszélve."
Mintha Magyarországról szólna a cikk.
SystemError
Valaki mondja el ennek a sok rettegőnek, hogy rájuk nézve pontosan ugyanaz vár, mint minden tavaszi influenzánál. Az öregekre meg vigyázzanak(ahogy máskor is kéne..). Ez az egész legalább olyan szánalmas, mint az utcán haldoklókat átlépő szenvedő kiskutyán felhábordó facebook life..
division
@SystemError: Először én is amolyan pániknak tartottam inkább az egészet, de azért ez több annál. Most nem fogom itt leírni mit mondott erről immunológus sógornőm, de túlmutat a szezonális influenzán, még ha elvileg nem is kellene belehalnunk.
SystemError
@division: Nem itt felytettem ezt ki részletesenugyan, de az idősek 70-80+ korosztályárara 3x veszélyesebb mint az eddig "szokványos" influenza. Azt is hozzá kell tenni, hogy 1,5% halálozási arányhoz, most 3-4% társul, de 3x nem ugyxanaz, mint mondjuk a 33%-hoz a 99%... Az hogy most ezt a 3-4%-ot milyen mintavételezés mellett néztzék... abban nagyon nagy eltérések lehetnek és nyilván a kevésbé halálos irányba. Ennek az oka, hogy egy átlag influenza időszakban sokkal többen kerülnek képbe, mint most.. Szóval ez nem egy influenza, ez egy RNA vírus, tehát nagyon hasonló módon működik, mint HIV... A mutációkban van nagy kockázat, de a mostanira(+1 mutáns) és az estleges többi mutáns változatra sincs még oltás, de nemsokára lehet. . Tehát korosztályarányosan az emberek 80%-ra nagyjából ez egy erősebb influenza hatásával hat szövődményeivel járhat együtt. Az idősebb korosztály pedig az átlagos 1,5% helyett 3-4%-ra nő a halálozás.

Én nagyjából ennyit tudok róla, de igazából nem több, mint amit 2 mondatban írtam összefoglalva az első hozzászólásban. Szerintem ha mással nem CRISP-CAS9 vagyis génszerkesztéssel orvosolható lesz, ahogy ezt már HIV és rák esetén is több sikeres teszt bizonyította. Amennyire jól tudom már most is a AIDS és influenza gyógyszerek keverékevel több esetben nagyon jó eredményeket értek el.

Szóval ahogy az immunológus sógornő mondta túlmutat és minden bizonnyal sokkal jobban is belelát ebbe az egészbe. Én az egyén szintjén a mostani fenyegetettséget nézve nem tudom mit lehet tenni az óvatosságot leszámítva és ebben meddig menjek el, ha igazából 2-3 évente amúgy volt eddig ilyen lebetegedés.. Szerintem ezt rendszerszeinten lehetne jól kezelni. Azt viszont látványosan elengedték és abban sem vagyok biztos, hogy nem jó okkal. Gondolom modellezték a várható terjedést/kockázatokat Tudod sok mindent kinézek Orbánból..:) de őszintén remélem, hogy most nem játszik játékokat és tudósok veszik körül az ebben való összes döntéseit!

Mivel látható már, hogy az...
division
@SystemError: Méltó volt a hozzászólásod régi önmagadhoz, ennél többet én sem tudtam volna írni a témáról, legalábbis összefoglalva azokat amiket sógornőm mondott. Le akartam írni nagyjából a lényeget, de örülök hogy nem nekem kell hosszú sorokat gépelnem:-)) Betegekre, idős emberekre jelent nagyobb veszélyt, nyilván a mutálódás (ami még a szezonális influenza esetében is a fő kockázati tényező) az, ami a legnagyobb probléma. Az oltóanyag leghamarabb jövőre lesz olyan állapotban, hogy embereken is használni lehessen, a helyzet fokozódása miatt most ez nem a szokványos 10-15 év lesz. Remélhetőleg meg lesz a megoldás, eddig ugyanis úgy tűnik, az emberről emberre terjedés csak mostanában következett be, így a mutáció nagyon kevés számmal bír egyelőre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.