Lehet, hogy akár az év végéig elkülönítve, biztonságban kell tartanunk az idősebbeket, hogy megvédjük őket a koronavírustól – nyilatkozta Ursula von der Leyen a Bildnek.

Az öregeket az év végéig elzárva kell tartani?

Az Európai Bizottság elnöke úgy számol: van esély arra, hogy valamelyik európai laborban már idén elkészül a koronavírus elleni oltás. Addig is fegyelmezettnek és türelmesnek kell maradnunk,

bármilyen nehéz is ez. Amíg nincs kész a vakcina, addig a leginkább veszélyeztetett korosztály tagjaival le kell csökkenteni a személyes kontaktust.

(MTI)

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@görbetükör: Tudod, ha nem is "őrül bele" az ember, mert hiszen az ember a legalkalmazkodóbb állat, olvastam valahol, régen,de hosszabb távon már saját magával is összevész, aztán jön az apátia a feladás sokaknál. Nekem minden adott a kapcsolattartáshoz, de néha így is nehéz! Talán ezért is vagyok most ilyen sokat itt is? :-)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@Pálinkás Pál: Tegnap 10:29 Semmi nem tiltja, hogy egyedül vagy közvetlen családtagjaikkal sétáljanak az idősek, ha a szociális távolságot betartják. Nem kell őket tekergéssel sértegetni. Sőt, sok olyan bolt is van, ahol nincs külön idősáv számukra, akkor mennek be amikor akarnak. Másrészt pedig honnan tudod ki az idős? Engem nemrég ki akartak küldeni egy boltból pedig még nem vagyok 65. Sorban álláskor viszont egy maszk és védőkesztyű nélküli, három felnőttből és egy kisgyerekből álló család ott lihegett a hátam mögött és szisztematikusan jöttek utánam míg eléjük nem állítottam a bevásárlókocsit. Rájuk nem szól senki, ők terjeszthetik a ragályt szabadon! Én pedig túl a hatvanon a szabim lejárta után mehetek dolgozni a lihegős, idegen emberek közé, akárhogy is dúl a járvány. Nincs más választásunk mert nem jár a nyugdíj. A civilizált országokban rendszeresített rugalmas nyugdíjkorhatárt O1G nem engedi. Ugyanakkor rengeteg életerős fiatal senyved otthon, mi öregek pedig kikészülünk mert hiába folyik még a vízcsapból is, hogy maradjunk otthon, nem tehetjük meg a járvány végéig. Abban a tudatban fertőződhetünk meg akár az egyetlen munkahelyünkön is, hogy adott esetben aligha jár nekünk lélegeztetőgép ha van tőlünk fiatalabb akinek szüksége van rá. :-(
Pálinkás Pál
@emerencia: és ezt miért nekem mondod??? nem én állapítottam meg a nyugdíjkorhatárt...ha figyeltél volna,március eleje óta azt mondtam hogy az lenne az üdvözítő hogy az öregeket elzárni,megfelelő ellátással...nem ez történt ...olyan bolt meg nem lehet ahol nincs idősáv...rendelet írja elő...az más kérdés hogy a boltos betartatja-e...ja és a legfontosabb..valóban semmi nem tiltja hogy a veszélyeztetett korosztály sétáljon...ha vállalja,ő dolga,de akkor utólag ne reklamáljon ha megfertőződik...tudod ha valami veszélyes rám nézve...akkor nem kisérletezgetek vele,csak azért mert lehet!!!
emerencia
@Pálinkás Pál: Nem te szabtad meg a nyugdíjkorhatárt de gondolom a társadalom többi tajával egyetemben nem is tiltakoztál az ellen, hogy nincs Magyarországon rugalmas nyugdíjkorhatár. (Csak szabályt erősítő kivétel van de az a többségre nem vonatkozik.) Igen, így gondolom én is, nem kell kísérteni az ördögöt akkor sem, ha a törvény megengedi. Én pl. a teljes fizetett szabim alatt csak ritkán, végszükség esetben, védőeszközökkel, a szociális távolságot betartva, kb. húsz perc alatt célirányosan vásároltam csak napi cikkeket. Pedig nem vagyok karanténban. Az otthonlét helyett, mászkálhattam volna egész nap boltról boltra, nem tiltja a törvény. Jó, ha tudod, hogy pl. a barkácsáruházakban teljes nyitvatartási időben vásárolhatnak a 65 felüliek is, csakúgy mint a népes családok. Otthon nem látogathatják meg a nagyit nehogy megfertőzzék de itt nyugodtan találkozhatnak és szabadon fertőzhetik egymást és az alkalmazottakat.
Pálinkás Pál
@emerencia: azért feltételeztem rólad...hogy mivel idősávról beszéltünk...a nem sávos üzletek kiesnek a "vitából"!!!:)
emerencia
@Pálinkás Pál: Ok, kieshetnek de a koronavírust ez nem érdekli.
Pálinkás Pál
@emerencia: Most öszintén...olvass utána a koronavírusnak.. ne a túltolt cikkeket ,meg a tiszti főorvosunk nyilatkozatait...nézz utána adatoknak...segítek kicsit...koronában eddig meghalt 110 000 jórész idős,beteg ember...más fertőző betegségekben idén 3,5 millió...tényleg a koronáért kell bedönteni a világot???
www.worldometers.info/hu/ lap alján találod a valós live adatokat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.