London, 2020. május 17., vasárnap (MTI) - Alig néhány hét alatt több mint 50 milliárd fontot vesztettek a brit gazdagok leggazdagabbjai a koronavírus-járvány súlyos gazdasági és piaci hatásai miatt, amelyek a brit uralkodó befektetési portfolióját sem kímélték.\n\n A The Sunday Times című konzervatív vasárnapi brit lap 1989 óta minden év tavaszán összeállítja listáját - Rich List - a Nagy-Britanniában élő ezer leggazdagabb mágnás becsült vagyonáról.\n A vasárnap 32. alkalommal megjelent összesítés szerint a brit szupergazdagok felső kasztjának összvagyona jelenleg 743 milliárd font (csaknem 298 ezer milliárd forint), 29 milliárd fonttal kevesebb, mint tavaly.\n Ez az egyenleg tartalmazza a tavalyi Rich List összeállítása és a Covid-19 járvány kezdete óta végbement vagyongyarapodást is, amely - ha a koronavírus terjedésének megfékezését célzó, a gazdasági aktivitást és a piaci árfolyamokat is szélsőséges mértékben visszavető korlátozások nem törték volna meg a folyamatot -...

Forrás: mti.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nekem 2 megjegyzésem is van

A derék MTI közleményben számol be, hogy a helyi tudósítója elolvasta a The Sunday Times „The Rich List 2020” című cikkét

Az az igazság, hogy a „How Covid-19 changed the outcome of the 2020 Rich List” című elemzést is.
Nos nekem a dolog kapcsán két megjegyezni valóm is van:

Egyfelől; az elemzés sem disztingvál a kérdésben, mert nem könnyű elkülöníteni a vírus és brexit hatását!
Másfelől, meg kell jegyezzem azt is, hogy tartok tőle egy hasonló elemzés – ha lehetséges lenne – nálunk nagyon más eredményt hozna! =))
kereső
@RonaGyuri: Nálunk nem a "szuper gazdagok" veszitettek, veszitenek a járvány hatásaként- hanem az egyre vékonyodó középosztály( a megtakaritásai elolvadnak), és a szegények még szegényebbek lettek/lesznek.Magyarországon fel sem merül, hogy az MTI egy ilyen hirt lehozzon- pedig vannak kutatási eredmények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.